Hol egyen idén a Balatonnál?

Ébredező déli part, újhullámos strandbüfék és közös márkával támadó balatoni borászatok – minden korábbinál több, 336 jó helyre kalauzol el a Magyar Konyha 2016-os balatoni útikalauza, mely a Velencei-tóval és Székesfehérvárral is bővült.

A 2010-ben megújult Magyar Konyha magazin nem csupán megörökítője, hanem motorja is a magyar gasztronómiában zajló fejlődésnek. Ezt a szerepet a lap a Balaton partján is vállalta. A szerkesztőség munkatársai három nyárral ezelőtt felkerekedtek, hogy számba vegyék és feltérképezzék, mit kínál a tópart azoknak, akik megelégelték az egyenhekket és a mirelit sült krumplit. Éttermeket, halsütőket, cukrászdákat, borászatokat teszteltek Siófoktól Keszthelyen át Badacsonyig, a Káli-medencétől Balatonfüredig és Veszprémig. A munka eredményeként elkészült Magyarország első regionális gasztronómiai útikalauza. A könyvecske 170 helyet ajánlott az olvasók figyelmébe, és a következő években újabb gyöngyszemekkel bővült. A szerzők az elmúlt hetekben újra körbejárták a tavat, így a Magyar Konyha nyári dupla számának mellékleteként megjelenő negyedik kiadásban minden korábbinál több, 336 jó helyre kalauzolják el az ínyenc nyaralót.

Idén már annyi jó konyhát azonosítottak a tó körül, hogy külön top tízes listát alkottak az északi és a déli part legjobb éttermeiből. Bizony: lassan felébred Csipkerózsika-álmából a déli part is – itt sokáig a Kistücsök volt a fény az éjszakában, de már a sokáig alvó óriás Siófok is kínál kiváló éttermeket, miközben tovább ragyognak észak csillagai is a balatonfüredi Bistro Sparhelttől a köveskáli Kővirágig. A strandbüfék világában is örvendetes változás indult el: a street food forradalom elért a Balatonhoz, és lake food forradalommá vált, olyan harcosokkal, mint a Zánka után Alsóörsön is megnyíló Neked főztem strandbisztró vagy a balatonboglári Ibolya büfé. A szerkesztők azonban nem feledkeztek meg az olyan régi kedvencekről sem, mint amilyen a Jóbarátok halsütöde vagy az András büfé. A legjobb éttermeken túl további tízes toplistákkal is segítjük a gasztronómiai felfedezéseket: a kiadvány sorra veszi a legjobb északi és déli parti borászatokat, a legjobb cukrászdákat, a legjobb strandbüféket, piacokat és kikötői éttermeket. A Magyar Konyha idén messzebb vetette ki a hálóját, mint korábban bármikor: bekerült a feltérképezett régiók közé a Velencei-tó, és az ország egyik legjobb vidéki éttermének, a 67-nek otthont adó Székesfehérvár is.

Forrás: Magyar Konyha

Forrás: Vendég & Hotel Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.