Idén is díjnyertes a Villányi Pálinka

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen a Villányi Pálinka idén 11 pálinkával nevezett és mindegyikük érmes lett.

11 díj egy évben

Az idén második alkalommal megrendezett Pálinka Országkóstoló keretein belül megtartott Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen 11 díjat vitt összesen a Villányi Pálinka: 4 arany, 6 ezüst és 1 bronz helyezést ért el. Az összes törkölypálinkájuk aranyérmes lett, és összességében is elmondható, hogy idén nyerték eddig a legtöbb díjat.

A törköly a fő profil

A rangos versenyen számos pálinkafőzde képviseltette magát, a bírák pedig napi 50-60 mintát kóstoltak és pontoztak. Mivel a Villányi Pálinka profilja a törköly- és szőlőpálinka készítés, ezért talán nem is csoda, hogy a törkölypálinkáik ilyen jól szerepeltek a megmérettetésen és mind aranyat nyertek. a Villányi Pálinka Idei célkitűzése a törkölypálinka népszerűsítése, bebizonyítani azt, hogy a minőségi törkölypálinka szerethető, igazi magyar különlegesség.

Cseresznyében is kiválóak

A törköly be is jött a zsűrinek, de büszke lehet a pálinkamanufaktúra a Villányi Cseresznyepálinkára is, melyet kiválónak értékeltek, szintén aranyérmes lett. A cseresznyepálinka mandulás, mégis friss, citrusos íze a bírák tetszését is elnyerte. A Villányi Pálinka filozófiája, hogy a legkitűnőbb alapanyagokból a legjobb minőségű pálinkákat állítsuk elő, amelyek a Villányi borvidék hírnevét is öregbíthetik. A Magyarbólyban található pálinka manufaktúránknak nagy büszkeség és elismerés ez az eredmény, egyúttal inspiráló, hogy továbbra is magas minőségű kiválóságokat palackozzanak és új ízekkel merjenek kísérletezni.

Cél a minőség folyamatos fejlesztése

Az idei verseny a tavaly elkezdett Nemzeti Pálinkakiválóság Program folytatása, amelynek célkitűzése a magyar pálinka minőségének folyamatos fejlesztése, ismertségének további növelése. Az eredményhirdetésen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hangsúlyozta: Magyarországon minden feltétel adott a kiváló minőséghez. Ehhez megvan az alapanyag - a sokféle zamatos kárpát-medencei gyümölcs -, valamint a főzőmesterek szaktudása is. A kiváló minőségű magyar párlatot pedig már nemcsak itthon, hanem külföldön is egyre szélesebb körben ismerik és keresik.

Villányi Pálinka Díjazottak a 2015-ös Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen

Arany:
Villányi Törkölypálinka Cabernet Sauvignon
Villányi Törkölypálinka 50% Villányi Cabernet Franc
Törköly Ópálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Cseresznyepálinka

Ezüst:
Villányi Cabernet Sauvignon Szőlőpálinka
Villányi Vilmoskörte Pálinka
Villányi Kajszibarack Pálinka
Villányi Ágyas Muskotály Szőlőpálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Ágyas Meggypálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Ágyas Szilvapálinka - Limitált Pálinka Szelekció

Bronz:
Villányi Meggy Pálinka


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.