Idén is díjnyertes a Villányi Pálinka

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen a Villányi Pálinka idén 11 pálinkával nevezett és mindegyikük érmes lett.

11 díj egy évben

Az idén második alkalommal megrendezett Pálinka Országkóstoló keretein belül megtartott Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen 11 díjat vitt összesen a Villányi Pálinka: 4 arany, 6 ezüst és 1 bronz helyezést ért el. Az összes törkölypálinkájuk aranyérmes lett, és összességében is elmondható, hogy idén nyerték eddig a legtöbb díjat.

A törköly a fő profil

A rangos versenyen számos pálinkafőzde képviseltette magát, a bírák pedig napi 50-60 mintát kóstoltak és pontoztak. Mivel a Villányi Pálinka profilja a törköly- és szőlőpálinka készítés, ezért talán nem is csoda, hogy a törkölypálinkáik ilyen jól szerepeltek a megmérettetésen és mind aranyat nyertek. a Villányi Pálinka Idei célkitűzése a törkölypálinka népszerűsítése, bebizonyítani azt, hogy a minőségi törkölypálinka szerethető, igazi magyar különlegesség.

Cseresznyében is kiválóak

A törköly be is jött a zsűrinek, de büszke lehet a pálinkamanufaktúra a Villányi Cseresznyepálinkára is, melyet kiválónak értékeltek, szintén aranyérmes lett. A cseresznyepálinka mandulás, mégis friss, citrusos íze a bírák tetszését is elnyerte. A Villányi Pálinka filozófiája, hogy a legkitűnőbb alapanyagokból a legjobb minőségű pálinkákat állítsuk elő, amelyek a Villányi borvidék hírnevét is öregbíthetik. A Magyarbólyban található pálinka manufaktúránknak nagy büszkeség és elismerés ez az eredmény, egyúttal inspiráló, hogy továbbra is magas minőségű kiválóságokat palackozzanak és új ízekkel merjenek kísérletezni.

Cél a minőség folyamatos fejlesztése

Az idei verseny a tavaly elkezdett Nemzeti Pálinkakiválóság Program folytatása, amelynek célkitűzése a magyar pálinka minőségének folyamatos fejlesztése, ismertségének további növelése. Az eredményhirdetésen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hangsúlyozta: Magyarországon minden feltétel adott a kiváló minőséghez. Ehhez megvan az alapanyag - a sokféle zamatos kárpát-medencei gyümölcs -, valamint a főzőmesterek szaktudása is. A kiváló minőségű magyar párlatot pedig már nemcsak itthon, hanem külföldön is egyre szélesebb körben ismerik és keresik.

Villányi Pálinka Díjazottak a 2015-ös Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen

Arany:
Villányi Törkölypálinka Cabernet Sauvignon
Villányi Törkölypálinka 50% Villányi Cabernet Franc
Törköly Ópálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Cseresznyepálinka

Ezüst:
Villányi Cabernet Sauvignon Szőlőpálinka
Villányi Vilmoskörte Pálinka
Villányi Kajszibarack Pálinka
Villányi Ágyas Muskotály Szőlőpálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Ágyas Meggypálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Ágyas Szilvapálinka - Limitált Pálinka Szelekció

Bronz:
Villányi Meggy Pálinka


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.