Idén is díjnyertes a Villányi Pálinka

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen a Villányi Pálinka idén 11 pálinkával nevezett és mindegyikük érmes lett.

11 díj egy évben

Az idén második alkalommal megrendezett Pálinka Országkóstoló keretein belül megtartott Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen 11 díjat vitt összesen a Villányi Pálinka: 4 arany, 6 ezüst és 1 bronz helyezést ért el. Az összes törkölypálinkájuk aranyérmes lett, és összességében is elmondható, hogy idén nyerték eddig a legtöbb díjat.

A törköly a fő profil

A rangos versenyen számos pálinkafőzde képviseltette magát, a bírák pedig napi 50-60 mintát kóstoltak és pontoztak. Mivel a Villányi Pálinka profilja a törköly- és szőlőpálinka készítés, ezért talán nem is csoda, hogy a törkölypálinkáik ilyen jól szerepeltek a megmérettetésen és mind aranyat nyertek. a Villányi Pálinka Idei célkitűzése a törkölypálinka népszerűsítése, bebizonyítani azt, hogy a minőségi törkölypálinka szerethető, igazi magyar különlegesség.

Cseresznyében is kiválóak

A törköly be is jött a zsűrinek, de büszke lehet a pálinkamanufaktúra a Villányi Cseresznyepálinkára is, melyet kiválónak értékeltek, szintén aranyérmes lett. A cseresznyepálinka mandulás, mégis friss, citrusos íze a bírák tetszését is elnyerte. A Villányi Pálinka filozófiája, hogy a legkitűnőbb alapanyagokból a legjobb minőségű pálinkákat állítsuk elő, amelyek a Villányi borvidék hírnevét is öregbíthetik. A Magyarbólyban található pálinka manufaktúránknak nagy büszkeség és elismerés ez az eredmény, egyúttal inspiráló, hogy továbbra is magas minőségű kiválóságokat palackozzanak és új ízekkel merjenek kísérletezni.

Cél a minőség folyamatos fejlesztése

Az idei verseny a tavaly elkezdett Nemzeti Pálinkakiválóság Program folytatása, amelynek célkitűzése a magyar pálinka minőségének folyamatos fejlesztése, ismertségének további növelése. Az eredményhirdetésen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hangsúlyozta: Magyarországon minden feltétel adott a kiváló minőséghez. Ehhez megvan az alapanyag - a sokféle zamatos kárpát-medencei gyümölcs -, valamint a főzőmesterek szaktudása is. A kiváló minőségű magyar párlatot pedig már nemcsak itthon, hanem külföldön is egyre szélesebb körben ismerik és keresik.

Villányi Pálinka Díjazottak a 2015-ös Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen

Arany:
Villányi Törkölypálinka Cabernet Sauvignon
Villányi Törkölypálinka 50% Villányi Cabernet Franc
Törköly Ópálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Cseresznyepálinka

Ezüst:
Villányi Cabernet Sauvignon Szőlőpálinka
Villányi Vilmoskörte Pálinka
Villányi Kajszibarack Pálinka
Villányi Ágyas Muskotály Szőlőpálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Ágyas Meggypálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Ágyas Szilvapálinka - Limitált Pálinka Szelekció

Bronz:
Villányi Meggy Pálinka


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.