Idén is összefognak a hazai éttermek

Az Étterem Héten ősszel is változatlan − 3300 forintos − áron kínálják háromfogásos ebéd- és vacsoramenüiket a résztvevő közép- és felső kategóriás éttermek országszerte, október 13. és 19. között.

A rendezvényre előzetesen szeptember 17-től lehet on-line asztalt foglalniuk az érdeklődőknek a www.etteremhet.hu weboldalon.

 Néhány érdekes és hasznos tudnivaló:

- A kedvező ár a szervízdíjat is tartalmazza.

- Az éttermek kínálatuk legjavát ajánlják vendégeiknek: többnyire 3-4 féle előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői.

- A programban több olyan étterem is részt vesz, amely szerepel Az 50 legjobb magyarországi étterem listájában (több hazai gasztro kiadvány alapján).

- A magas színvonalat Michelin ajánlással rendelkező éttermek is garantálják (pl.: ARAZ étterem, La Perle Noire étterem, Le Bourbon étterem – Le Meridien, Paris-Budapest étterem, Pesti Disznó bisztró).

- Az alkalomhoz olyan éttermek is csatlakoztak, amelyek az év folyamán semmilyen más gasztronómiai eseményen nem szerepelnek.

- A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az érdeklődők száma: a legutóbb rekordszámú, 21.900 látogató választott a magas szintű kínálatból (2011-ben még csak 4.427 volt a vendégek száma).

- A résztvevő vendégek többsége azt nyilatkozta: azért választották a program kínálatát, hogy új vendéglátóhelyeket ismerjenek meg, így gazdagodjanak új élményekkel, tapasztalatokkal.

- A válaszok szerint a vendégek kb. 90 százaléka a kedvezményes időszakon kívül is visszalátogatna az általa választott éttermekbe.

- A minőségi vendéglátás miatt az Étterem Hét programjára kialakított szabad helyek száma limitált, így az elmúlt évek tapasztalatai szerint az érdeklődőknek érdemes minél hamarabb asztalt foglalniuk a www.etteremhet.hu weboldalon.

- A vendég az asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kap e-mailben a foglalás sikerességéről. Személyes, illetve telefonos megkeresés útján nem lehet asztalt foglalni, a rendszer csak az online foglalásokat regisztrálja a fenti weboldalon.

- Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a vendéglátás emelt szintjét, amelybe a legtöbben ritkán kóstolnak bele.

Forrás: Vendég & Hotel


Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.