Íme, 2024 első számú gasztronómiai célpontja

Több évezredes történelme és sokrétű kulturális élete mellett a közeli jövőben Málta turizmusának katalizátora gasztronómiai szcénája, és virágzó fine dining éttermei lehetnek. 2020-ban érkezett meg a Michelin Guide a szigetországba, legújabb kiadásában már hat étteremnek osztottak csillagot. Ezek közül három Vallettában található.

A csúcskategóriás helyek élén olyan séfek állnak, akik a világ legjobb konyháiban tanultak és akik készen állnak arra, hogy tudásukkal Európa gasztronómiájának élvonalába repítsék az országot - írja a Roadster az éttermeket bemutató cikkében.

Nem szeretek túl sokat játszani az ételekkel. Mindig az íz a legfontosabb, de jól kell prezentálni. Nem hiszek viszont a molekuláris gasztronómiában. Ettől függetlenül a mi konyhánkban is van egy modern vonás. A főzési stílusom azonban a régi iskola szerinti, határozottan inkább francia, mint bármi más - Victor Borg, Under Grain
Nem szeretek túl sokat játszani az ételekkel. Mindig az íz a legfontosabb, de jól kell prezentálni. Nem hiszek viszont a molekuláris gasztronómiában. Ettől függetlenül a mi konyhánkban is van egy modern vonás. A főzési stílusom azonban a régi iskola szerinti, határozottan inkább francia, mint bármi más - Victor Borg, Under Grain
Fotó: Under Grain

A máltai újhullámos séfek között egyértelműen Victor Borg számít úttörőnek. Főzés iránti szenvedélyét csak növelte, hogy olyan ikonikus sztárszakácsok mellett dolgozhatott, mint Gordon Ramsay a londoni Aubergine-ben, illetve a két Michelin-csillagos Bagatelle-ben, Oslóban. Ma Borg a Michelin-csillagos Under Grain vezető séfje. Az étterem az AX Rosselli szállodában működik Vallettában. A butikhotel pincehelyiségében található vendéglátóhely a kifinomultság oázisa, ahol a séf zseniális kóstolómenüt vonultat fel, a kínálat pedig a klasszikus francia konyha tradícióin alapul.

A Noni Jonathan Brincat séf-tulajdonos becenevét viseli
A Noni Jonathan Brincat séf-tulajdonos becenevét viseli
Fotó: Noni

Valetta három Michelin-csillagos étteremnek ad otthont. Ezek közül a következő a Noni, ami Jonathan Brincat séf-tulajdonos becenevét viseli. Ott kifinomult máltai és mediterrán ételeket kóstolhatnak a vendégek modern és nyüzsgő környezetben.

A Simon Rogan által vezetett ION Harbour a fine dining szcéna új szereplője
A Simon Rogan által vezetett ION Harbour a fine dining szcéna új szereplője
Fotó: ION Harbour

A Simon Rogan által vezetett ION Harbour a fine dining szcéna új szereplője, nem mellesleg pedig az étteremből pazar kilátás nyílik a Grand Harbourra.

A de Mondiontban tradicionális máltai konyhát visznek
A de Mondiontban tradicionális máltai konyhát visznek
Fotó: de Mondion

A jó ételekért érdemes ellátogatni Mdina lenyűgöző középkori városába is, ahol a de Mondiont találhatjuk. A helyen tradicionális máltai konyhát visznek, de hatalmas figyelmet fordítanak a részletekre.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.