INDUL A LIBATO(U)R

November 7-8-án igencsak számos liba végzi majd a fazékban, hiszen a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében ekkor kerül első alkalommal megrendezésre az ország 17 pontján, tájházakban és skanzenekben a Márton-napi Libato(u)r. Libanyak-leves, ludaskása, sült libacomb, libamáj, libazsíros kenyér tepertővel – mellettük újborkiállítás és vásár, kézműves programok, tréfás vetélkedők, színházi és zenei előadások várják majd a nyilván nem vegetáriánus és éppen nem fogyókúrázó lakmározókat.

Mindeközben még nyereményjátékot is hirdetnek a szervezők: a www.itthon.hu oldalon hét kérdésből álló kvízt találnak a játszani vágyók, a játék nyertesei Skanzen-belépőket és Márton-napi borvacsorát nyerhetnek majd. A „libato(u)rozókat”, hangzott el a tegnapi tájékoztatón, országszerte 240 kedvezményes szállásajánlat várja, hiszen a program eseményeiben részt vesznek a Kulturális Turizmus Évéhez csatlakozott szálláshelyek is.

 


Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem

Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem 

Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.
Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája

Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája 

A sorozatban megismert vendéglátóhelyet 55 millió forintért árulják.
Bezárt a legendás dunántúli csárda

Bezárt a legendás dunántúli csárda 

Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.
A nőket ünneplik a Matild Palotában

A nőket ünneplik a Matild Palotában 

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.
Világelsők között a Tokaj Borvidék fenntartható turisztikai projektje

Világelsők között a Tokaj Borvidék fenntartható turisztikai projektje 

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. által benyújtott díjnyertes projekt a helyi fehér gólyák védelmére épül.
Sörözők, presszók: folytatódik a vidéki vendéglátást fejlesztő program

Sörözők, presszók: folytatódik a vidéki vendéglátást fejlesztő program 

Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására.
Új ügyvezető igazgató az Auchan Magyarországnál

Új ügyvezető igazgató az Auchan Magyarországnál 

Az új vezér a Penny-től érkezett.
Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc

Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc  

Közkedvelt kávékülönlegességek nem lesznek elérhetőek a Starbucks kínálatában, és elbocsájtások is várhatók világszerte.
Badacsony ismét a New Yorkba látogat

Badacsony ismét a New Yorkba látogat 

Folytatva az elmúlt évek hagyományát 2025. április 5-én ismét Budapestre, a patinás New York Palota Róma termébe költözik egy napra a Badacsonyi borvidék.
Új brunchozó a pesti Belvárosban

Új brunchozó a pesti Belvárosban 

Különleges maga az étterem – egyedi gasztronómiával tűzdeltek a mostantól kínált ebédfogások is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.