Jókuti András lesz a Bocuse d'Or helyszíni műsorvezetője

A TMC Group Facebook-oldala számol be róla, hogy magyar műsorvezetője lesz a világ legfontosabb szakácsversenyének, Jókuti András, a nemzetközileg is jegyzett Világevő blog szerzőjének személyében, ugyanis ő a lyoni Bocuse d'Or első számú házigazdája.

2017. januárjában, a jubileumi 30. Bocuse d’Or verseny első számú műsorvezetője - először a verseny történetében - nem egy francia, hanem a magyar Jókuti András lesz, ezzel a verseny egy három évtizedes hagyománnyal szakított.

Hivatalos ceremóniamesterként Jókuti felel a verseny hangulatáért és szakszerű közvetítéséért nem csak a Bocuse d’Or két napján, de előtte a Cukrász Világbajnokság során is.

“Hatalmas megtiszteltetés volt már az is, hogy bizalmat kaptam a Budapesten megrendezett Bocuse d'Or európai döntőjének műsorvezetésére tavaly, ahol Mautner Zsófival működtünk együtt nagyon jól csapatban. Így sikerült felkelteni a franciák figyelmét, erre nem számítottam. Kétségtelenül vitathatatlan szerepe lehet ebben annak is, hogy a Magyar Bocuse d'Or Akadémia összefogásával szenzációsra sikerült a májusi budapesti esemény szervezése, az egyedülálló hazai közönség nélkül pedig nem lehetett volna olyan feledhetetlen hangulatot teremteni Budapesten, aminek a híre az egész világot bejárta." - nyilatkozta Jókuti András.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.