Koktélok őszre a Lappföld színeivel

Finnországban az őszt tartják az ország legszebb arcának. Már itthon is búcsúzik a nyár, de ez még nem jelenti azt, hogy az esti koktélozásokról is le kell mondanunk. Mutatunk három, a lappföldi ősz ihlette kreációt, amelyeket nem csak egyszerű elkészíteni, de színviláguk még vonzóbbá teheti számunkra ezt az évszakot. A meleg narancs árnyalattal megidézhetjük a sárguló erdők csodás világát, az élénkzöld színnel északi fényt festhetünk az éjszakába, az intenzív kék pedig akár egy csepp az ezer tó országából, Finnországból. Kapd elő mixer tudományod, és játssz bátran a színekkel! 

Lappland orange

 

• 4 cl Finlandia grapefruit
• 5 cl frissen facsart pink grapefruit
• 1,5 cl mangó püré
• otelló szőlő

Díszítéshez: otelló szőlő és grapefruit héj

A mangó pürét keverjük a többi hozzávalóhoz, shakerben rázzuk össze, majd öntsük talpas pohárba.

Nordic light

 

• 5 cl Finlandia vodka
• 2 cl zöldalma püré
• 3,5 cl frissen facsart lime
• 15 cl hűtött házi limonádé
• otelló szőlő

Díszítéshez: zöldalma szeletek és vodkában áztatott otelló szőlő

A vodkát és a facsart lime levét összekeverjük, a pohárba beleöntjük a pürésített zöldalmát, beledobáljuk a szőlőt, majd felöntjük házi limonádéval.

Finnish blue

 

• 2-5 cl Finlandia vodka
• 2 cl frissen facsart lime
• 2 cl kék curacao likőr
• 15 cl tonik
• 2-3 szem otelló szőlő
• 1 db szilva
• jégkocka

Díszítéshez: kék otelló szőlő és szilva

A koktél elkészítése előtt az otelló szőlőt és a szilvát vodkába áztatjuk. Long drink-es pohárban összekeverjük a vodkát és a facsart lime levét, kék curacao likőrrel színezzük, majd tonikkal öntjük fel. A végén a vodkában áztatott gyümölcsökkel díszítjük.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.