Kovács László marad az MVI elnöke

Tisztújító Közgyűlést tartott a május 16-án a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tagsága.

Egyhangúlag elfogadták a 2017. évi elnöki és pénzügyi beszámolót, ismertették a 2018. évi költségvetési- és cselekvési tervet, valamint megválasztották az MVI elnökségét, Képviselő testületét és Felügyelő Bizottságát.

A testület elnöki tisztségét az elkövetkezendő négy évben – immár 3. ciklusban – ismét Kovács László látja majd el. Szintén döntés született az alelnökök személyéről, mely pozícióra Berkes Gyula, Garaczi János, Semsei Rudolf és Kis Zoltán kaptak megbízást. Megválasztották a Felügyelő Bizottság elnökének Horváth Tamást, a tagjai Szabó László és ifj. Gombás András lettek.

A következő periódus Képviselő Testületének tagjai: Balázs József, Gottwald Zoltán, Rápolthy István, Major Vilmos, Ipacs Tamás, Bardóczy Ákos Kolos, Molnár Attila, Sztankó Tamás, Zerényi Károly és Csúcsy István. A közgyűlés az elnökség hatáskörébe utalta a regionális bizottságok munkájáról való döntést.

A 2018. évi cselekvési terv főbb pillérei: lobbitevékenység az ÁFA csökkentés kérdéskörében és a reprezentációs adó felülvizsgálatában, jogdíjak tekintetében továbbra is folyamatos tárgyalások az Artisjussal. A szakma képviselete a felügyeleti, a hatósági és rendeletalkotó szervekkel a hivatalos egyeztetéseken. Továbbá hazai és nemzetközi versenyeken való részvétel, illetve azok anyagi és szakmai támogatása, konferenciák szervezése.

Szakmai programok, gasztrotúrák szervezése, valamint a hagyományőrzés és tiszteletadás tekintetében a Gundel Károly díj és az Év Vendéglőse díj adományozásának folytatása, s a közeljövőben Jakabffy László emlékkönyv kiadása, együttműködve a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal és a Jakabffy családdal.

Forrás: Vendég & Hotel


A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.