Egyik közülük a Magyar Konyha Top 10 Gasztrokalauz kiadványa, amelyben gyakorlatilag Top 10 hegyek találhatók. Van benne fine dining, gourmet, gasztrobár, terasz és kerthelyiség, kifőzde, mediterrán és ázsiai konyha. Többféle street food változat, burgerek, reggelizőhelyek, újhullámos kávézók, kézműves cukrászdák, borbárok, sörözők, mentes és vegán helyek, valamint pékségek toplistája. A kiadvány bevezetőjében, Vinkó József főszerkesztő írásából az derül ki, ők maguk, a készítők is csodálkoznak azon, mennyi és hány új hely nyílt a tavalyi kiadványhoz képest.És arra is felhívják a készítők a figyelmet, hogy kalauzok kimondottan ínyenceknek szánt topkiadvány. Tesztelőik között szakács, gasztronómus és újságíró szerepelt, egyikük sem pontozott a teszt során, hanem egyfjata hangulatjelentés alapján állították össze az idei listát.
Másik pedig a HVG Könyvek gasztrosorozatába illeszkedve Wine Folly, A bor nagykönyve címet viseli, és szintén az ünnepi vásárlói könyvrohamra jelent meg. A magyar szerkesztők szerint ez a (szintén) topkiadvány nem egy egy szuszra való olvasmány, hanem inkább praktikus segédkönyv, amit akkor érdemes elővenni, amikor egy-egy téma (most adott esetben a bor) terítékre kerül.Ugyanis egy-egy borfajtáról a borrégiókon át sokféle információ nyerhető belőle. A könyv(sorozat) egyébként azért lett nagyon népszerű a világban mindenütt, mert "emészthető" nyelven és stílusban, szórakoztató módon mutatja be most például a boros alapokat, a különféle borstílusokat és borvidékeket.
Forrás: Vendég & Hotel