Közeleg a karácsony...

Ennek egyik legbiztosabb jele, hogy sorra jelennek meg a különféle gasztrokiadványok. Itt van mindjárt közülük kettő.

Egyik közülük a Magyar Konyha Top 10 Gasztrokalauz kiadványa, amelyben gyakorlatilag Top 10 hegyek találhatók. Van benne fine dining, gourmet, gasztrobár, terasz és kerthelyiség, kifőzde, mediterrán és ázsiai konyha. Többféle street food változat, burgerek, reggelizőhelyek, újhullámos kávézók, kézműves cukrászdák, borbárok, sörözők, mentes és vegán helyek, valamint pékségek toplistája. A kiadvány bevezetőjében, Vinkó József főszerkesztő írásából az derül ki, ők maguk, a készítők is csodálkoznak azon, mennyi és hány új hely nyílt a tavalyi kiadványhoz képest.És arra is felhívják a készítők a figyelmet, hogy kalauzok kimondottan ínyenceknek szánt topkiadvány. Tesztelőik között szakács, gasztronómus és újságíró szerepelt, egyikük sem pontozott a teszt során, hanem egyfjata hangulatjelentés alapján állították össze az idei listát.

 Másik pedig a HVG Könyvek gasztrosorozatába illeszkedve Wine Folly, A bor nagykönyve címet viseli, és szintén az ünnepi vásárlói könyvrohamra jelent meg. A magyar szerkesztők szerint ez a (szintén) topkiadvány nem egy egy szuszra való olvasmány, hanem inkább praktikus segédkönyv, amit akkor érdemes elővenni, amikor egy-egy téma (most adott esetben a bor) terítékre kerül.Ugyanis egy-egy borfajtáról a borrégiókon át sokféle információ nyerhető belőle. A könyv(sorozat) egyébként azért lett nagyon népszerű a világban mindenütt, mert "emészthető" nyelven és stílusban, szórakoztató módon mutatja be most például a boros alapokat, a különféle borstílusokat és borvidékeket.

Forrás: Vendég & Hotel


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.