Kristinus Borbirtok – A balatoni turizmus új állócsillaga

A Balaton északi és déli partja földrajzi adottságaik mentén való funkcionális felosztottsága emberemlékezet óta karakteresen különbözik egymástól. Az ezer csodát rejtő, borvidékekben bővelkedő zegzugos, árnyas Észak és a nyáron a mediterrán tengerpartok strandhangulatában fürdőző Dél egyértelmű turisztikai térképét azonban egy merész déli borászat egy csapásra átrajzolta!

Ha a kéthelyi lankákon létesült Kristinus Borbirtok „csupán” déli parti borászatként, kiváló boraival és úttörő csúcstechnológiás termelési folyamatai révén vált volna a balatoni borkultúra új főnemesévé, már az is tiszteletet ébresztene a szakmában – a néhány éve Florian Zaruba vezetése alatt álló borbirtok azonban híven tükrözi tulajdonosai látásmódját, ambícióit és egészen új horizontot nyit a gasztroturizmus hazai világában!

A közhelynek tűnő megállapítás, miszerint a Kristinus Borbirtok sokkal több egy borászatnál, ebben az esetben valódi tartalommal bír. A birtok lelkét képező, hamarosan 55-ről 101 hektárosra bővülő termőterület közvetlen közelében emelt, számos funkcióval kiegészített valódi turisztikai központként működő komplexumával teljes joggal követel előkelő helyet magának immár nem csak a Balaton, de az országos turisztikai térképen is.

A fine-dining élvonalába emelt, Klaus Deutscmann sztárséf vezette Gasztro Műhelyben a helyi prémium alapanyagokból építkező Á la Carte mellett a direkt a birtok legnemesebb boraihoz hangolt degusztációs menü alkotta paletta minden eleme világszínvonalon egyesíti magában a vizualitás és a gasztronómiai tökéletes harmóniáját, melyet a Magyar Konyha magazin 2016-ban és 2017-ben is azzal díjazott, hogy a Kristinus Gasztro Műhelyét a Balaton 10 legjobb étterme közé választotta. A kéthelyi borbirtok azonban nem állt meg itt: valódi full-service konferencia központként 10 szobás, minden igényt kielégítő prémium Vinotellel, szabadtéri színpaddal, VIP-tárgyalókkal és saját Vinocino Bormozival szárnyalja túl az idelátogatók legmagasabb szintű várakozásait is. Egyértelmű, hogy a Kristinus Borbirtok menedzsmentje másként tekint saját borászatára és magára a balatoni turizmusra. Éles szemű világpolgári attitűddel fedezték fel a Somogy megye északi partján elterülő birtok potenciálját, amit maximálisan ki is használnak. Mi a titok? Nincs titok, csupán a hagyományos balatoni kultúra és az európai prémium szolgáltatások elegáns elegye, mely legalább annyira tökéletes, mint a Kristinus SAS Cuvéeje.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.