Kristinus Borbirtok – A balatoni turizmus új állócsillaga

A Balaton északi és déli partja földrajzi adottságaik mentén való funkcionális felosztottsága emberemlékezet óta karakteresen különbözik egymástól. Az ezer csodát rejtő, borvidékekben bővelkedő zegzugos, árnyas Észak és a nyáron a mediterrán tengerpartok strandhangulatában fürdőző Dél egyértelmű turisztikai térképét azonban egy merész déli borászat egy csapásra átrajzolta!

Ha a kéthelyi lankákon létesült Kristinus Borbirtok „csupán” déli parti borászatként, kiváló boraival és úttörő csúcstechnológiás termelési folyamatai révén vált volna a balatoni borkultúra új főnemesévé, már az is tiszteletet ébresztene a szakmában – a néhány éve Florian Zaruba vezetése alatt álló borbirtok azonban híven tükrözi tulajdonosai látásmódját, ambícióit és egészen új horizontot nyit a gasztroturizmus hazai világában!

A közhelynek tűnő megállapítás, miszerint a Kristinus Borbirtok sokkal több egy borászatnál, ebben az esetben valódi tartalommal bír. A birtok lelkét képező, hamarosan 55-ről 101 hektárosra bővülő termőterület közvetlen közelében emelt, számos funkcióval kiegészített valódi turisztikai központként működő komplexumával teljes joggal követel előkelő helyet magának immár nem csak a Balaton, de az országos turisztikai térképen is.

A fine-dining élvonalába emelt, Klaus Deutscmann sztárséf vezette Gasztro Műhelyben a helyi prémium alapanyagokból építkező Á la Carte mellett a direkt a birtok legnemesebb boraihoz hangolt degusztációs menü alkotta paletta minden eleme világszínvonalon egyesíti magában a vizualitás és a gasztronómiai tökéletes harmóniáját, melyet a Magyar Konyha magazin 2016-ban és 2017-ben is azzal díjazott, hogy a Kristinus Gasztro Műhelyét a Balaton 10 legjobb étterme közé választotta. A kéthelyi borbirtok azonban nem állt meg itt: valódi full-service konferencia központként 10 szobás, minden igényt kielégítő prémium Vinotellel, szabadtéri színpaddal, VIP-tárgyalókkal és saját Vinocino Bormozival szárnyalja túl az idelátogatók legmagasabb szintű várakozásait is. Egyértelmű, hogy a Kristinus Borbirtok menedzsmentje másként tekint saját borászatára és magára a balatoni turizmusra. Éles szemű világpolgári attitűddel fedezték fel a Somogy megye északi partján elterülő birtok potenciálját, amit maximálisan ki is használnak. Mi a titok? Nincs titok, csupán a hagyományos balatoni kultúra és az európai prémium szolgáltatások elegáns elegye, mely legalább annyira tökéletes, mint a Kristinus SAS Cuvéeje.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.