Last Call: Munkaerőhelyzet a Vendég & Hotel Business Klub fő témája

Munkaerőhelyzet van - esetek, problémák, megoldások a következő Business Klubon, október 25-én, a Király utcai Antré Étteremben.

Eljött az idő, amikor már nem lehet nem beszélni róla. És ha csak arról siránkozunk, hogy milyen nehéz és szinte kilátástalan lassan mindenütt az országban a munkaerőhelyzet, azzal egyáltalán nincs kisegítve a hazai vendéglátó- és szállodaipar.

Ezért megpróbáltunk olyan példákat hozni most következő Business Klub találkozónkra, amelyek segítséget, ötletet adhatnak, megoldást jelenthetnek - miképp lehet áthidalni a jelenlegi helyzetet. Olyan időkben, amikor nem tudja a vendéglős, szállodás, hogy aznap mire megy be, ki mondott épp fel, vagy tűnt el csak úgy, egyik napról a másikra.

Emellett persze hűek maradunk magunkhoz: ismét exkluzív helyre invitáljuk kedves vendégeinket, a pesti Király utca egyik különleges ízvilágú vendéglátást kínáló éttermébe, miközben olyan témák is felsorakoznak október 25-i fő vonalunk mellé, amilyen a közelgő legnagyobb szakmai kiállítás, a Sirha tudnivalói, és az étkezések méltó befejezéseként, a kávézás, teázás legújabb trendjei szintén bemutatásra kerülnek következő programunkon.

Ezúttal két főt várunk díjmentesen klubtalálkozónkra egy-egy helyről, a kérésünk csupán az, hogy a témára való tekintettel a HR-managert is hozza magával, aki tulajdonosként vagy az adott étterem/szálloda vezetőjeként érkezik.

Előadások:

Minden, amit tudni akarsz a közelgő Sirha Budapestről
Baranyai Gergő, HUNGEXPO

Válaszd ki, vedd fel, és legfőképp tartsd meg! Tanácsok a mai lehetetlen helyzet feloldására egy coach-tól, aki több éve vendéglátásra és szállodaüzemeltetésre adta a fejét
Csatlós Csilla, Bonne Chance Bázakerettye, coach, üzleti szakértő / tulajdonos

Különleges szállodai gyakornoki program pályakezdő fiatalok részére – a tervezéstől a megvalósításig, gyakorlati tapasztalatokkal
Blaskóné Komlósi Gabriella, Accor-Pannonia Hotels, HR Manager Hungary & Slovakia és Bognárné Grafl Zsuzsanna, HR Koordinátor

Mit tud tenni az MSZÉSZ ebben a helyzetben? Lobbihelyzetben a kormány felé
Flesch Tamás, MSZÉSZ, általános alelnök

Legújabb kávétrendek, meghökkentő teáztatási módok a most is zajló milánói Host nemzetközi szakkiállítás tükrében
Tóth Sándor, A Kávé Háza Szekszárd, többszörös barista bajnok, kávészakértő

Időpont: 2017. október 25. (szerda), 15 - 18 óráig

Helyszín: Antré Étterem (1061 Budapest, Király utca 8.)

Program:

15.00 - 15.30 regisztráció, kávépercek, pálinka- és whiskykóstoló
15.30 - 17.00 szakmai előadások
17.00 - 18.00 Elegáns fogadás az Antré kínálatából: Amuse bouche rikottakrémes baguette füstölt mangalicasonkával, Antré saláták, főételként lassan párolt marhapofa rókagombával, zöldfűszeres zsemlegombóccal, desszertként somlói galuskával

Jöjjön el, hogy…

• különleges környezetben találkozhasson üzleti partnereivel
• kellemes üzleti találkozó keretében értesüljön szakmai újdonságokról
• személyes kapcsolatokat építhessen
• egy exkluzív klub tagja legyen

A létszám limitált, egy házból vagy vendéglátóegységből egy fő részvételére számítunk.

Jelentkezés:

A kitöltött jelentkezési lapot legkésőbb 2017. október 20-ig várjuk szkennelve a [email protected] email címre. Csak az így elküldött jelentkezéseket tudjuk elfogadni.

A jelentkezési lapot csatolt fájlként megtalálja.

Kontakt: Matiszkó Kitti, [email protected], 06-1-430-4570

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.