Last Call: Munkaerőhelyzet a Vendég & Hotel Business Klub fő témája

Munkaerőhelyzet van - esetek, problémák, megoldások a következő Business Klubon, október 25-én, a Király utcai Antré Étteremben.

Eljött az idő, amikor már nem lehet nem beszélni róla. És ha csak arról siránkozunk, hogy milyen nehéz és szinte kilátástalan lassan mindenütt az országban a munkaerőhelyzet, azzal egyáltalán nincs kisegítve a hazai vendéglátó- és szállodaipar.

Ezért megpróbáltunk olyan példákat hozni most következő Business Klub találkozónkra, amelyek segítséget, ötletet adhatnak, megoldást jelenthetnek - miképp lehet áthidalni a jelenlegi helyzetet. Olyan időkben, amikor nem tudja a vendéglős, szállodás, hogy aznap mire megy be, ki mondott épp fel, vagy tűnt el csak úgy, egyik napról a másikra.

Emellett persze hűek maradunk magunkhoz: ismét exkluzív helyre invitáljuk kedves vendégeinket, a pesti Király utca egyik különleges ízvilágú vendéglátást kínáló éttermébe, miközben olyan témák is felsorakoznak október 25-i fő vonalunk mellé, amilyen a közelgő legnagyobb szakmai kiállítás, a Sirha tudnivalói, és az étkezések méltó befejezéseként, a kávézás, teázás legújabb trendjei szintén bemutatásra kerülnek következő programunkon.

Ezúttal két főt várunk díjmentesen klubtalálkozónkra egy-egy helyről, a kérésünk csupán az, hogy a témára való tekintettel a HR-managert is hozza magával, aki tulajdonosként vagy az adott étterem/szálloda vezetőjeként érkezik.

Előadások:

Minden, amit tudni akarsz a közelgő Sirha Budapestről
Baranyai Gergő, HUNGEXPO

Válaszd ki, vedd fel, és legfőképp tartsd meg! Tanácsok a mai lehetetlen helyzet feloldására egy coach-tól, aki több éve vendéglátásra és szállodaüzemeltetésre adta a fejét
Csatlós Csilla, Bonne Chance Bázakerettye, coach, üzleti szakértő / tulajdonos

Különleges szállodai gyakornoki program pályakezdő fiatalok részére – a tervezéstől a megvalósításig, gyakorlati tapasztalatokkal
Blaskóné Komlósi Gabriella, Accor-Pannonia Hotels, HR Manager Hungary & Slovakia és Bognárné Grafl Zsuzsanna, HR Koordinátor

Mit tud tenni az MSZÉSZ ebben a helyzetben? Lobbihelyzetben a kormány felé
Flesch Tamás, MSZÉSZ, általános alelnök

Legújabb kávétrendek, meghökkentő teáztatási módok a most is zajló milánói Host nemzetközi szakkiállítás tükrében
Tóth Sándor, A Kávé Háza Szekszárd, többszörös barista bajnok, kávészakértő

Időpont: 2017. október 25. (szerda), 15 - 18 óráig

Helyszín: Antré Étterem (1061 Budapest, Király utca 8.)

Program:

15.00 - 15.30 regisztráció, kávépercek, pálinka- és whiskykóstoló
15.30 - 17.00 szakmai előadások
17.00 - 18.00 Elegáns fogadás az Antré kínálatából: Amuse bouche rikottakrémes baguette füstölt mangalicasonkával, Antré saláták, főételként lassan párolt marhapofa rókagombával, zöldfűszeres zsemlegombóccal, desszertként somlói galuskával

Jöjjön el, hogy…

• különleges környezetben találkozhasson üzleti partnereivel
• kellemes üzleti találkozó keretében értesüljön szakmai újdonságokról
• személyes kapcsolatokat építhessen
• egy exkluzív klub tagja legyen

A létszám limitált, egy házból vagy vendéglátóegységből egy fő részvételére számítunk.

Jelentkezés:

A kitöltött jelentkezési lapot legkésőbb 2017. október 20-ig várjuk szkennelve a [email protected] email címre. Csak az így elküldött jelentkezéseket tudjuk elfogadni.

A jelentkezési lapot csatolt fájlként megtalálja.

Kontakt: Matiszkó Kitti, [email protected], 06-1-430-4570

Forrás: Vendég & Hotel


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.