Képekkel - ez történt Horeca Meetup rendezvényünkön

A storyboard állt legutóbbi szakmai rendezvényünk fókuszában. Nagy érdeklődés kísérte az eseményt a nyáron nyílt patinás Párisi Udvar Hotel Budapestben.

Nézegesse az eseményről készült képgalériánkat itt!

A helyszínként szolgáló Párisi Udvar Hotel Budapest történetét, születésének kulisszatitkait a ház igazgatónője, Schwindt-Kiss Andrea osztotta meg a hallgatósággal.

Mesés történetű programhelyszín

Pest első és rendkívül előkelő üzletházának helyén, a főváros akkori legdrágább telkén épült fel a ház a Belvárosi Takarékpénztár székhelyeként gazdagon díszített eklektikus stílusban szecessziós elemekkel. Ez volt Budapest első vasbeton szerkezetű háza, ami nem várt nehézségeket és ezáltal némi időbeli csúszást is okozott a felújításban, mivel nem egyeztek a fellelhető tervrajzok a valósággal. A 4 és fél éves munka eredményeként ma újra régi fényében ragyog a főváros egyik legszebb műemléképülete. Szó szerint is, hiszen például a prizmaüvegek sokaságából álló kristálykupola vastag piszokréteg alól került elő, mivel a ház a rendszerváltozástól 2010-ig üresen, elhagyatottan állt. A Zsolnay csempék korhű rekonstrukciójához a pécsi majolika gyár újra kikísérletezte a korabeli technológiát. Újjászülettek a Róth Miksa üvegablakok és a Villeroy és Boch kerámiaképek is. Idén júniusban a Mellow Mood üzemeltetésében nyitott meg a luxusszálloda a The Unbound Collection by Hyatt brand első budapesti tagjaként 110 szobával, 4 rendezvényteremmel és egy spa-val, amely nemcsak a szálloda vendégeit várja. A passage-ban helyet kapó Párisi Café és Brasserie a reggeliztetés helyszíne, jövő héten pedig új étlappal is előrukkol.

 

Turisztikai kommunikáció fontos eszköze a storyboard

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakértője, Szabó Áron igazgató arról beszélt, hogy ma az egyik leghatásosabb eszköz a turisztikai kommunikáióban a storyboard, avagy a személyes történet egy-egy termék mögött. Tavaly az országos bormárka koncepció kidolgozásában is ezt az utat választották. Az értékes munkában számos szakmai szervezet működött közre, és megszületett egy olyan márkastratégia, amely a magyar borászt állítja középpontba, elképzelését a borról. A tehetséges borászokkal készült kisfilmek angol nyelven is megtekinthetők a youtube csatornán. A Budavári Borfesztiválon és nemzetközi szinten a düsseldorfi Prowein-en bemutatkozó koncepcióhoz hamarosan indul a bor.hu portál is 3000 fotóval és borvidékeink valamint a hazai szőlőfajták bemutatásával. Egy új, a nemzetközi vásárokon jól használható gasztroturisztikai koncepció is debütál hamarosan, hasonló szemléletben. 10 ikonikus magyar ételt, hozzá párosított borral 10 ikonikus séf mutat majd be a hallgatóságnak. Többek között Szulló Szabina hideg kacsamáját tokajival, Széll Tamás gulyáslevesét, Pesti István szarvasgerincét és Kolonics Zoltán somlóiját kóstolhatják a hazánk iránt érdeklődők.

Nemcsak világítástechnika - kibővített szolgáltatáskör

Orbán Zoltán, a Solinfo Group tulajdonosa elmondta, cégük nemcsak a világításért felel a házban, sok minden mást is ők terveztek és szállítottak a Párisi Udvarba. A Solinfo egy kis lámpa és bútorboltból egy 75 embert foglalkoztató világítástechnikai tervező és kivitelező céggé nőtte ki magát, akik ma már több mint 400 dizájnmárkát képviselnek, és kezdetektől a nemzetközi piachoz mérték magukat. Kibővített high-end design szolgáltatásaikat a Hyatt-en kívül többek között a Marriott, a Danubius, a Prestige, és a Zara házaiban is megcsodálhatják a vendégek és olyan éttermekben mint a Costes Downtown, vagy a Fausto's. Készülő munkáik közül februárban nyit a budapesti Hard Rock Hotel, a Hotel Casati 2 hamarosan és a Four Seasons Gresham Palace felújításában is aktívan közreműködnek.

Kimagasló programkínálat a közelgő Sirhán

A Hungexpo több egykori kiállításából létrehozott, nemzetközi szinten is színvonalas, kétévente megrendezésre kerülő szakkiállításáról, a Sirha Budapestről a rendezvény igazgatónője, Tihanyi Klára beszélt. A francia Sirha magyarországi változata 5 éve indult, a Horeca szektor teljes spektrumát felöleli és jövőre február 4-6. között rendezik meg. Egy felmérés szerint ide leginkább a szakmabeliek látogatnak el és egyre több a döntéshozó. A látogatószám folyamatosan emelkedik és a kiállítók 97 százaléka elégedett. Jövőre a Felelős Gasztrohős, a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Pékszövetség konferenciát is rendez a Sirhán, az MSZÉSZ pedig itt tartja régiós ülését. Természetesen az esemény fényét emelő versenyek 2020-ban sem maradhatnak el: a Bocuse D'or Hungary, a Chaine des Rotisseurs, a Közétkeztetési Szakácsverseny, a Sirah Budapest Desszert Verseny, a Magyarország tortája verseny, a European Enterprise Network pedig számos hasznos üzleti egymásratalálást segít majd elő. A 2020-as kiállításra október 31-ig lehet jelentkezni.

Szilveszterre új egri boutique hotel, történelmi koncepcióval

A New Age Interior tervezőiroda tulajdonos-vezetője, Máté Zsolt bemutatta legújabb munkájukat, a szilveszterre megnyíló egri Arcanum Boutique Hotelt. A fotók alapján az iroda példásan tett eleget a megrendelő igényének, miszerint a szobáknak Eger és környéke emblematikus vonzerőit kell megjelenítenie: a bort, a történelmet, a fürdőkultúrát és a természeti adottságokat. Két szinten 600 négyzetméteren 16 egymástól teljesen eltérő szobát alakítottak ki saját tematikával. Az otthoni miliő helyett egy izgalmas, progresszív környezetet szeretett volna a megrendelő, ennek jegyében sok helyen az üvegfalú zuhanykabin vagy a fürdőkád a szobában kapott helyet. A szobák kialakítása bővelkedik az ötletes gegekben, emellett az otthonosság és a törődés érzését nyújtja.

Két nyíló ház az Andrássy úton, átalakítás Budán

Radnóczy Eszter, a 15 éve a magyar és az olasz piacon egyaránt jelenlévő belsőépítészeti tervező cég, az Este'r Partners tulajdonos-ügyvezetője arról mesélt, miként igyekeznek egy-egy szálloda kialakítása során alkalmazkodni az épület történetéhez és munkájukban visszatükrözni azt. Szó volt egyebek között a Contintetal Group üzemeltetésében nyíló háromcsillagos hotelről, amely az Andrássy úton a Haggermacher-palotában kap majd helyet, ahol a Haggermacher család sörgyáros múlját a lobbiban kiállított, sörcímkékkel teleragasztott papírmasé lovaszsobor idézi majd meg. 130 szobájuk közül nem lesz egy egyforma sem. Típusszobák lesznek ugyan, de mind tartalmaz majd valami egyedi elemet. A ház eredeti, gazdag kődíszei és a lépcsőházak geometrikus mintázatú burkolatai visszaköszönnek majd a belső terek, saját tervezésű anyagok, szőnyegek kialakításában. Az Andrássy úton egy másik, 70 szobás hotel is készül a kezük alatt. A műemléképület a Hunyadi keserűvízből vagyonossá vált Saxlehners család egykori tulajdona, telis-tele Lotz Károly freskóival. A szobákban használják majd az épület gazdagságát és díszítettségét de újragondolt, modernizált formában, a színcsoportokat pedig a Lotz freskóktól kölcsönözték. A spa közepén kialakított kútból stílusosan keserűvizet kóstolhat majd a vendég. A Kristóf téri 8 szobás The Loft hotelt egy régi varrodából alakítottak ki a cég és az ipari hangulatot megőrizve vakolatlanul meghagyták az eredeti falat és látni engedik a vasszerkezetet.

Páratlan alkoholos prémium italportfólió a Coca-Colától

Sorosánszki Andrea, prémium alkohol trade manager, a Coca-Cola HBC Magyarország képviseletében beszélt arról a trendről, hogy hazánkban is erősödik az alacsony alkoholtartalmú italok fogyasztása közösségi alkalmakkor az egészségtudatosság előretörésével párhuzamosan. Termékeik mindössze 1 százaléka alkoholos, de fajlagosan ez a szegmens hozza a legtöbb bevételt. Alkoholos és nem alkoholos Italaik portfóliója 27 termékből álló, ebből minden korosztály minden időpontban megtalálhatja a számára megfelelőt. Elmondta azt is, hogy 2030-ra minden elsődleges csomagolásuk 100%-ban újrahasznosítható lesz, 50% újrahasznosított PET lesz a palackjaikban, valamint ugyanannyi PET palackot és alumínium dobozt gyűjtenek vissza, mint amennyit értékesítettek. Prémium szeszeiket a Horeca szektor számára is ajánlják. Büszkék például a Rézangyal pálinka márkára és a világ elsőszámú, gleccservízzel dúsított vodkájára, a Finlandiára. Új innovációjuk egy új italkategória: a lepárlás és desztilláció során létrejövő alkoholmentes növényi párlat, a Fluere, amelynek két új ízvariációja a közelmúltban debütált a berlini Bar Show-n.

Sörre bor, mindenkor

Liquid Gold cég kereskedelmi igazgatója, Fáczán Dániel legújabb sörkülönlegességeiket mutatta be a résztvevőknek. Büszkeségük az alkoholmentes változatban is kapható Erdinger. A cég a prémium italok világának szakértője, 1997 óta vannak jelen a hazai piacon, és fő profiljuk, hogy tradícionális söröket importálnak egyenesen a termék származási helyéről, ezzel is biztosítva az eredetiséget, a hagyományt és a folyamatosan magas minőséget.

Végül pedig a Jammertal Borbirtok képviselőjét, Szava Georginát is köszönthettük programunkon, akik villányi borbirtokukat mutatták majd be, amely a 4. legnagyobb Villányban és ahol 75 saját hektáron gazdálkodnak. Már csak kékfajtákat, 90 százalékban bordói fajtákat termesztenek és kézzel szelektálják a szőlőt. 8700 négyzetméteren világszínvonalú feldolgozó üzemmel is büszkélkedhetnek. Boraik rendre több aranyérmet is nyernek, egyértelműen a horeca szegmenst célozzák meg velük és amire a legbüszkébbek: női borászuk van, aki mindig kategória aranyérmes. Jövő évben debütál Jammertal szelekciójuk.

x x x

A Horeca Meetup résztvevői a szünetekben és a rendezvény után megkóstolhatták egyebek között a Nestlé Professional kész termékeiből kínált mártásait, amely óriási siker volt vendégeink körében, valamint a Segafredo olasz kávéscég prémiumtermékeit, profi baristájuk bármilyen különlegességet is elkészített.

 

A JAB Csoport magyarországi képviselete pedig legújabb őszi-téli kollekcióik mintadarabjait hozták el, ami mellett nem lehetett észrevétlenül elmenni, hiszen épp a két fősodronyt képező étel- és italkínálat közötti folyosón állították ki, ezért minden vendégünk megcsodálta a legújabb színek, minták, anyagok bemutatóját.

 

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.