A 2002 óta családi birtokként működtetett St. Andrea Kft. vezető Lőrincz György szakított az egri hagyományokkal és a fehér borokra koncentrált. A 2009. év Bortermelője hagyományos, fahordós érlelést alkalmaz, holott ismer sok fogást. A kertészeti egyetemen tartósítóipari mérnök diplomát szerző fiatal mérnök a szakmát az Egervinnél kezdte, majd az Ital Kft.-nél volt műszakvezető. Előtte és közben két doktori címet is szerzett: előbb borászatból, aztán a hozzá szervesen kötődő kémia tudományokból.
2002 óta a családi St. Andrea Kft. ügyvezetője. Többek között megválasztották Lengyelországban az Év Emberének, 2007-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét, megválasztották a Borászok Borászának, és az Év Egri Borászának is.
Dr. Lőrincz György története közel sem mondható átlagosan induló borászkarriernek - írja a www.borestek.hu. Első borát házilag készítette még 1999-ben édesapjának ajándékba, és egyúttal el is nyerte vele az egri borverseny nagyaranyérmét. Ennek hatására indította be a pincészetet, a kezdetekkor csak kísérletezve, tapasztalati úton döntve a termesztett borokról. A tapasztalás pedig valahogy jó irányba haladt, a borok sorra nyerték el a borversenyek díjait már az első években.
Magát a St. Andrea szőlőbirtokot - a név még az első bor megalkotásakor született, mondván kellett egy nemes név, egy kitalált "védőszent", ami a borhoz illik - 2002-ben alapította meg, 2005-ben sajnos elhunyt társával László Istvánnal. Meghatározó bornak az Egri Bikavért kiáltották ki, de mellette Chardonnay-ik is sorra hozták a sikereket.
2006-tól a kezdetekkor családi vállakozás új tulajdonosok kezébe került Kovács Attila és Bozó András személyében, de a márka meghatározó alakja továbbra is dr. Lőrincz maradt, hiszen neki köszönhetők a már említett Chardonnay-k francia sikerei, na meg például az, hogy az Alles über Wein német bormagazin top tízes listáján a pincészet borászata volt az egri borvidék egyedüli képviselője.
Maga a szőlőbirtok nagyjából 20 hektárt foglal az Egerszalók környéki dűlőkből, a Paptagból, a Ferenchegyből, a Magyalból és a Kovászóból, de terjeszkednek Egerszólátra és Egerbe is, a dűlökön pedig hol több, hol kizárólagosan csak egy szőlőfajtát termesztenek, az adottságoknak megfelelően, a terület borászati hagyományainak megfelelő szőlőkből.
A borászat egyik célja az Egri Bikavér újraértelmezése, ennek megfelelően birtokboraik között megtalálható a St. Andrea Egri Bikavér és a Merengő Egri Bikavér Superior, az I. Gál Tibor Emlékverseny 2005, Pannonhalma Kategória győztese. De ugyanígy találhatunk boraik között kuriózumokat, ilyen például a Kutyafáját fantázianevű, ami neve és íze alapján is egy "vidám, játékos" Kékfrankos, Cabernet Sauvignon Merlot és Cabernet Franc elegyéből készült bor. Érdemes még megemlíteni a Napbort, ezt a fehér Cuvée-t, ami Chardonnay és Olaszrizling házasítás; egy Bordeaux-i borversenyről bronzérmet sikerült elhozni vele.
Lőrincz György bordoktor borászathoz való hozzáállását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a termesztésen kívül időt szentel a borkultúra ápolására is: a pince St. Andrea címen évente megjelentetett periodikájában neves borászok, borszakértők, írók gondolatait olvashatjuk a szakmáról.
Az "Év Bortermelője" cím friss birtokosa a díjátadáson kiemelte: az egri borvidék általános hírnevével ellentétben pincéjében kizárólag fehérborokat termel, hagyományos eljárással, egy évig fahordóban érlelve.
Az Év Borásza elmondta:célja, hogy minél szélesebb körben terjessze borvidékének jó hírét. (szabadföld.hu, beol.hu)
Lőrincz György lett az Év Borásza
A Magyar Bor Akadémia megválasztotta az Év Bortermelőjét. Az Egri borvidéken dolgozó, de fehér borairól híres Lőrincz György nyerte el idén a címet.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.