A 2002 óta családi birtokként működtetett St. Andrea Kft. vezető Lőrincz György szakított az egri hagyományokkal és a fehér borokra koncentrált. A 2009. év Bortermelője hagyományos, fahordós érlelést alkalmaz, holott ismer sok fogást. A kertészeti egyetemen tartósítóipari mérnök diplomát szerző fiatal mérnök a szakmát az Egervinnél kezdte, majd az Ital Kft.-nél volt műszakvezető. Előtte és közben két doktori címet is szerzett: előbb borászatból, aztán a hozzá szervesen kötődő kémia tudományokból.
2002 óta a családi St. Andrea Kft. ügyvezetője. Többek között megválasztották Lengyelországban az Év Emberének, 2007-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét, megválasztották a Borászok Borászának, és az Év Egri Borászának is.
Dr. Lőrincz György története közel sem mondható átlagosan induló borászkarriernek - írja a www.borestek.hu. Első borát házilag készítette még 1999-ben édesapjának ajándékba, és egyúttal el is nyerte vele az egri borverseny nagyaranyérmét. Ennek hatására indította be a pincészetet, a kezdetekkor csak kísérletezve, tapasztalati úton döntve a termesztett borokról. A tapasztalás pedig valahogy jó irányba haladt, a borok sorra nyerték el a borversenyek díjait már az első években.
Magát a St. Andrea szőlőbirtokot - a név még az első bor megalkotásakor született, mondván kellett egy nemes név, egy kitalált "védőszent", ami a borhoz illik - 2002-ben alapította meg, 2005-ben sajnos elhunyt társával László Istvánnal. Meghatározó bornak az Egri Bikavért kiáltották ki, de mellette Chardonnay-ik is sorra hozták a sikereket.
2006-tól a kezdetekkor családi vállakozás új tulajdonosok kezébe került Kovács Attila és Bozó András személyében, de a márka meghatározó alakja továbbra is dr. Lőrincz maradt, hiszen neki köszönhetők a már említett Chardonnay-k francia sikerei, na meg például az, hogy az Alles über Wein német bormagazin top tízes listáján a pincészet borászata volt az egri borvidék egyedüli képviselője.
Maga a szőlőbirtok nagyjából 20 hektárt foglal az Egerszalók környéki dűlőkből, a Paptagból, a Ferenchegyből, a Magyalból és a Kovászóból, de terjeszkednek Egerszólátra és Egerbe is, a dűlökön pedig hol több, hol kizárólagosan csak egy szőlőfajtát termesztenek, az adottságoknak megfelelően, a terület borászati hagyományainak megfelelő szőlőkből.
A borászat egyik célja az Egri Bikavér újraértelmezése, ennek megfelelően birtokboraik között megtalálható a St. Andrea Egri Bikavér és a Merengő Egri Bikavér Superior, az I. Gál Tibor Emlékverseny 2005, Pannonhalma Kategória győztese. De ugyanígy találhatunk boraik között kuriózumokat, ilyen például a Kutyafáját fantázianevű, ami neve és íze alapján is egy "vidám, játékos" Kékfrankos, Cabernet Sauvignon Merlot és Cabernet Franc elegyéből készült bor. Érdemes még megemlíteni a Napbort, ezt a fehér Cuvée-t, ami Chardonnay és Olaszrizling házasítás; egy Bordeaux-i borversenyről bronzérmet sikerült elhozni vele.
Lőrincz György bordoktor borászathoz való hozzáállását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a termesztésen kívül időt szentel a borkultúra ápolására is: a pince St. Andrea címen évente megjelentetett periodikájában neves borászok, borszakértők, írók gondolatait olvashatjuk a szakmáról.
Az "Év Bortermelője" cím friss birtokosa a díjátadáson kiemelte: az egri borvidék általános hírnevével ellentétben pincéjében kizárólag fehérborokat termel, hagyományos eljárással, egy évig fahordóban érlelve.
Az Év Borásza elmondta:célja, hogy minél szélesebb körben terjessze borvidékének jó hírét. (szabadföld.hu, beol.hu)
Lőrincz György lett az Év Borásza
A Magyar Bor Akadémia megválasztotta az Év Bortermelőjét. Az Egri borvidéken dolgozó, de fehér borairól híres Lőrincz György nyerte el idén a címet.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.