Macaron workshop, kanapé szendvicsek a Ritz-Carltonban

A Ritz-Carlton Budapest új gasztrokoncepcióval indul neki az ünnepi forgatagnak: ikonikus festett üveg kupolája alatt folyton változó gasztronómiai programokat kínál ezentúl karácsonyig mind vendégeinek, mind az utcáról hozzájuk betérőknek.

A Kupola Lounge mostantól különleges programsorozattal jelentkezik, a Kupola Bar pedig Budapest legváltozatosabb helyi pezsgő és habzóbor kínálatával és megváltozott nyitva tartással várja mind a szálloda vendégeit, mind a helyi közönséget.

Az épület ikonikus festett üveg-kupolája és hatalmas kristálycsillárja alatt elhelyezkedő Kupola Lounge tökéletes helyszín egy délutáni teához, vagy a ház cukrász csapatának torta- és süteménykülönlegességeinek kóstolásához, véli a ház menedzsmentje, és hozzáláttak a megvalósításhoz. Az eseménysorozat december 13-án indult Torta Design Workshop-pal, majd Tokaji kóstoló lesz még decemberben Tokaji borokkal és hozzájuk passzoló süteményekkel. Karácsony előtt Macaron Workshop-ot is szerveznek.  

A bár újonnan bemutatott italkínálata a magyar főváros legnagyobb helyi pezsgő és habzóbor választékát vonultatja fel, az ételek tekintetében pedig hetente változó, a séfjük által megálmodott kanapé szendvicsek és desszertek várják a vendégeket.

Az új koncepcióval és menükkel valami olyat kívántuk létrehozni, ami egyedülálló a magyar piacon. Reméljük, hogy külföldről érkező törzsvendégeink és a helyi közönség is ellátgat hozzánk, mondta Nicolas A Kipper, a The Ritz-Carlton Budapestet nyár óta vezető új vezérigazgató a programot bemutató szakmai tájékoztatón.

Forrás: Vendég&Hotel Online


A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.
Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről

Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről  

Minden keresett, ami buborékos. Emellett az Aperol, a Negroni, a gin-tonicos koktélok és az alkoholmentes, illetve gyümölcsös sörök fogyasztása jellemző.
Szlovákiában további telepeken terjed a járvány

Szlovákiában további telepeken terjed a járvány 

A ragadós száj- és körömfájás (RSzKF) járvány több helyen is felütötte a fejét.
Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére 

Összegyűjtöttük, eddig milyen szigorítások léptek érvénybe idehaza, hogy ne terjedjen tovább a vírus.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.