Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

A fővárosunkban már két étteremmel jelen lévő Dani García sztárséfet Mautner Zsófi kalauzolta körbe a Fény Utcai Piac termelői között a BiBo Budapest nyitásának alkalmából. A magyar helyi termelők alapanyagai és ízei mély benyomást tettek a Michelin-csillagos séfre, aki legújabb fogását is a piacon szerzett élményei hatására alkotta meg.

Dani García nyitott a különböző kultúrák ízeire, hiszen a BiBo étterem márkájának koncepciója is a nemzetközi, valamint a helyi ízek találkozására épül. Kreatív alkotóként tudatosan lépett ki a rangos díjak kínálta csillogásból, hogy visszatérhessen hivatása gyökereihez.

A séf számára az inspiráció a legautentikusabb helyszíneken rejlik, ahol a termelőkkel és történeteikkel is megismerkedhet.

Egy kreatív séf számára egy piac olyan, mint egy könyvtár: az emberekkel folytatott beszélgetések, a megannyi történet, hatás és inger ösztönzi a kreatív fantáziát, és utat nyit meglepő ízpárosításokhoz.

García gasztronómiai utazása most tovább folytatódott: idegenvezetője Mautner Zsófi, aki a Fény Utcai Piac termelőinek szezonális kínálatán kalauzolta keresztül a séfet egy nyüzsgő szombati piacnapon.

Dani Garcia
Dani Garcia
Fotó: Dani Garcia

Tetszett, hogy rengeteg helyi, kizárólag Magyarországon elérhető terméket fedezhettem fel, és olyan különleges emberekkel találkozhattam, akikből sugárzott, hogy tényleg kötődnek ahhoz a földhöz, amelyen gazdálkodnak. Azt hiszem ezért éreztem otthon magam köztük – még akkor is, ha egy pillanatra olyan volt, mintha egy másik bolygóra érkeztem volna

– mondta Dani García.

A Fény Utcai Piac hatására alkotta meg legújabb fogását a sztárséf

García tolmácsolásában az olajban sült pizzatészta, a muntanara lángosként elevenedik meg, és gazdagodik krémes házi tejföllel és tormával, mangalica sonkával és mustárral, amit tovább fokoz a csemegeuborka, kapor és kaprigyümölcs.


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.