Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

A fővárosunkban már két étteremmel jelen lévő Dani García sztárséfet Mautner Zsófi kalauzolta körbe a Fény Utcai Piac termelői között a BiBo Budapest nyitásának alkalmából. A magyar helyi termelők alapanyagai és ízei mély benyomást tettek a Michelin-csillagos séfre, aki legújabb fogását is a piacon szerzett élményei hatására alkotta meg.

Dani García nyitott a különböző kultúrák ízeire, hiszen a BiBo étterem márkájának koncepciója is a nemzetközi, valamint a helyi ízek találkozására épül. Kreatív alkotóként tudatosan lépett ki a rangos díjak kínálta csillogásból, hogy visszatérhessen hivatása gyökereihez.

A séf számára az inspiráció a legautentikusabb helyszíneken rejlik, ahol a termelőkkel és történeteikkel is megismerkedhet.

Egy kreatív séf számára egy piac olyan, mint egy könyvtár: az emberekkel folytatott beszélgetések, a megannyi történet, hatás és inger ösztönzi a kreatív fantáziát, és utat nyit meglepő ízpárosításokhoz.

García gasztronómiai utazása most tovább folytatódott: idegenvezetője Mautner Zsófi, aki a Fény Utcai Piac termelőinek szezonális kínálatán kalauzolta keresztül a séfet egy nyüzsgő szombati piacnapon.

Dani Garcia
Dani Garcia
Fotó: Dani Garcia

Tetszett, hogy rengeteg helyi, kizárólag Magyarországon elérhető terméket fedezhettem fel, és olyan különleges emberekkel találkozhattam, akikből sugárzott, hogy tényleg kötődnek ahhoz a földhöz, amelyen gazdálkodnak. Azt hiszem ezért éreztem otthon magam köztük – még akkor is, ha egy pillanatra olyan volt, mintha egy másik bolygóra érkeztem volna

– mondta Dani García.

A Fény Utcai Piac hatására alkotta meg legújabb fogását a sztárséf

García tolmácsolásában az olajban sült pizzatészta, a muntanara lángosként elevenedik meg, és gazdagodik krémes házi tejföllel és tormával, mangalica sonkával és mustárral, amit tovább fokoz a csemegeuborka, kapor és kaprigyümölcs.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.