A magyar standon kiállító borászatok jelentős, a tavalyit is meghaladó érdeklődés mellett mutatták be boraikat és a magyar borágazatot a kínai szakmai közönségnek, a borpiac képviselőinek és a világ borai iránt érdeklődő látogatóknak. A pincészeteknek lehetősége nyílt az információ- cserére is, valamint számos tárgyalást bonyolítottak le. A szakmai közönség a szemináriumon napi három alkalommal mesterkurzusok keretében, előadással kísért vezetett borkóstolók során ismerhette meg a magyar borokat, amelyeket a „Magyarország Sommelier Bajnoka 2018” díj nyertese, Angerman László és a Wine & Spirit Education Trust (WSET) oktató, Yonan Xu mutattak be a közönség soraiban ülőknek. A magyar stand programjai közül a legjobban várt és nagy sikerrel lezajlott eseménye a kiállítás második napján megrendezett, 1947-es Eszencia kóstoló volt, amelyen a vendégek egy 71 éves tokaji eszenciát kóstolhattak meg. A világszinten is kuriózumnak számító tételt az egyetlen kínai Master of Wine, Fongyee Walker bontotta fel és mutatta be a közönségnek. A különleges élményre számtalan látogató kíváncsi volt, a standon telt ház kísérte figyelemmel a szakmai kóstolót. A ProWine China kiállítás jelentőségét mutatja, hogy idén összesen több, mint 19 ezer vendég kereste fel a rendezvényt, amely kiugróan magas, 33%-os növekedés az előző évhez képest, a magyar stand pedig most is nagyon népszerű volt.
Magyar bort Kínába!
A 2018. novemberében megrendezett ProWine China Ázsia legnagyobb és legjelentősebb borkiállítása és vására, amelynek idén is Sanghaj adott otthont. A Magyar Turisztikai Ügynökség standján 10 hazai társkiállító borászat mutatta be a kiváló minőségő magyar borokat Tokaj, Eger, Szekszárd, Villány, Balatonboglár és Etyek-Buda borvidékekről. A kiállításon való részvétel amellett, hogy növeli a magyar bor nemzetközi presztízsét, idén is kiemelkedő lehetőség volt arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség népszerűsítse Magyarországot, mint borturisztikai desztinációt - közölte hétfőn az MTÜ.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.