A magyar standon kiállító borászatok jelentős, a tavalyit is meghaladó érdeklődés mellett mutatták be boraikat és a magyar borágazatot a kínai szakmai közönségnek, a borpiac képviselőinek és a világ borai iránt érdeklődő látogatóknak. A pincészeteknek lehetősége nyílt az információ- cserére is, valamint számos tárgyalást bonyolítottak le. A szakmai közönség a szemináriumon napi három alkalommal mesterkurzusok keretében, előadással kísért vezetett borkóstolók során ismerhette meg a magyar borokat, amelyeket a „Magyarország Sommelier Bajnoka 2018” díj nyertese, Angerman László és a Wine & Spirit Education Trust (WSET) oktató, Yonan Xu mutattak be a közönség soraiban ülőknek. A magyar stand programjai közül a legjobban várt és nagy sikerrel lezajlott eseménye a kiállítás második napján megrendezett, 1947-es Eszencia kóstoló volt, amelyen a vendégek egy 71 éves tokaji eszenciát kóstolhattak meg. A világszinten is kuriózumnak számító tételt az egyetlen kínai Master of Wine, Fongyee Walker bontotta fel és mutatta be a közönségnek. A különleges élményre számtalan látogató kíváncsi volt, a standon telt ház kísérte figyelemmel a szakmai kóstolót. A ProWine China kiállítás jelentőségét mutatja, hogy idén összesen több, mint 19 ezer vendég kereste fel a rendezvényt, amely kiugróan magas, 33%-os növekedés az előző évhez képest, a magyar stand pedig most is nagyon népszerű volt.
Magyar bort Kínába!
A 2018. novemberében megrendezett ProWine China Ázsia legnagyobb és legjelentősebb borkiállítása és vására, amelynek idén is Sanghaj adott otthont. A Magyar Turisztikai Ügynökség standján 10 hazai társkiállító borászat mutatta be a kiváló minőségő magyar borokat Tokaj, Eger, Szekszárd, Villány, Balatonboglár és Etyek-Buda borvidékekről. A kiállításon való részvétel amellett, hogy növeli a magyar bor nemzetközi presztízsét, idén is kiemelkedő lehetőség volt arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség népszerűsítse Magyarországot, mint borturisztikai desztinációt - közölte hétfőn az MTÜ.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.