Magyarországi a legjobb olasz éttermek között!

Tegnap este Rómában, a Cavaliere Waldorf Astoria 3 Michelin-csillagos La Pergola éttermében adták át azokat a rangos elismeréseket, amelyek a világ legjobb pizzát is készítő éttermeit díjazták. Ezek olyan éttermek, amelyek teljes kínálatában az eredeti olasz pizza meghatározó helyet képvisel. A Ristorazione Italiana Magazine – Italyan Style által felkért olasz szakmai zsűri 2 éves tesztelő munkával választotta ki a világ legjobb 70 helyét. Nagy megtiszteltetés érte Gianni Annonit és Rosario Simeoli séfet, hiszen a Pomo D’oro is a legjobbak közé került!

„Egy pizzakemencével rendelkező trattoria számára ez olyasmi, mint egy fine dining étteremnek bekerülnie a Michelin Guide kiadványba” – mondta Gianni. „Az egyes országokban az Olasz Kereskedelmi Kamarák ajánlásával került sor a tesztelésre, úgyhogy én azt gondolom, hogy az elmúlt 16 év töretlen lelkesedése, kitartó munkája kellett ahhoz, hogy bekerüljünk a nominált éttermek közé. Nem tudjuk egyébként, mikor és kik voltak a tesztelők, akik nálunk jártak.”

A tesztelésnél meghatározó pontok voltak, hogy jó minőségű olasz alapanyagokat használjon a konyha, fatüzelésű kemencében süljenek a pizzák, az étterem autentikusan képviselje az olasz konyhát. És persze fontos szempont volt az étterem lokális népszerűsége és megítélése is.

„2002-ben még az autómat is eladtam, hogy megvalósíthassam az álmomat. Az árából vettünk egy kisteherautót és úgy hoztam be az olasz alapanyagokat. Elcsépelt közhely, de a természet csodáihoz mi olaszok nem szeretünk sok mindent hozzátenni, inkább megőrizzük azokat. Örömmel kísérletezünk, keressük az új dolgokat, fejlődünk. És leginkább imádjuk, amit csinálunk” – foglalja össze Gianni.

A sikeres étterem hozzávalói között persze az is szerepel, hogy legyen egy  jócsapat, a Pomo D’oroban sokan már lassan 15 éve dolgoznak együtt. “Számtalan nevet fel tudnék sorolni, akiknek az életük részévé vált a Pomo D’Oro, és így egy nagy család lettünk: Geppo, a testvérem, Jáhner Attila üzletvezető, Rosario Simeoli séf, Stelczer Zoli és Bajnok Norbi, a konyhafőnök helyettesek" – mondja Gianni.

„Édesapámtól és édesanyámtól a becsületet, az alázatot, a munka iránti tiszteletet tanultam, melyhez sokat hozzátett a vallás, a hit. Arra tanítottak, hogy mindig minden megoldódik, mert minden okkal történik és ha alázattal és bizalommal állunk a dolgokhoz úgy fog történni, ahogy nekünk a legjobb. Fontos, hogy merjünk adni, tanítani, megosztani a tapasztalatokat, élményeket másokkal – mondja Gianni. – Az étel, ital, az asztal és az alkotás - ezek a boldogságom alappillérei.(...) Az embereket boldoggá tenni azzal, amit csinálunk - ez jelenti a boldogságot. És hát nem tagadom, ez az elismerés engem most végtelenül boldoggá tesz, köszönöm, köszönöm, köszönöm! Mille grazie!”


Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.