Megalakult a Tokaji Borbizottság

Megalakult a Tokaji Borbizottság csütörtökön Budapesten, a testület feladata, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsen a szaktárca és a borvidék között.

A tokaji bor nemzeti kincs, a borvidék pedig a világörökség része, ezért kiemelt figyelmet érdemel - hangoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az alakuló ülésen.
A bizottság feladatai között szerepel a szakmai információcsere, a döntés-előkészítés segítése, véleményezése, javaslatok tétele, valamint a borvidékre és a térségre vonatkozó fejlesztési elképzelések összehangolása.

A miniszter hozzátette: fontos, hogy az integrált térségfejlesztés megvalósítása során a helyi elképzelések beépüljenek a programba. A térségben az utóbbi években végrehajtott fejlesztések lehetővé tették a borvidéken a minőségi bortermelés fejlődését. A kormányzat célja, hogy a tokaji borvidék prosperáló térség legyen, és biztos megélhetést nyújtson az ott élők számára.

Kiss Eliza, a hegyközségek megújításáért, valamint a szőlő-borágazat fejlesztéséért felelős miniszteri biztos azt emelte ki, hogy az utóbbi években a minőségi borelőállítás előtérbe kerülése szükségessé teszi az újrapozícionálást, a fejlesztést.

Molnár Péter, tokaj-hegyaljai borász az utóbbi években a borvidéken felhalmozódott tudásra hívta fel a figyelmet, amely alapját adja a borminőség emelésének. Ezért fontos a helyiek számára, hogy megalakult a Tokaji Borbizottság. A kormány figyelmének a jele az is a borász szerint, hogy létrejött a Borvidék Tokaj-Hegyalja Nemzeti Program, amely a borvidék és a tágabb térsége, a zempléni régió további fejlesztését támogatja.

Forrás: MTI


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.