Megújult a Gellért Söröző

Buda legrégibb sörözője, a Danubius Hotel Gellért épületében 1918 óta működő Gellért Söröző megújult enteriőrben, kézműves sörök hadával és a velük harmonizáló kortárs magyar konyha ételeivel, időnként pedig izgalmas programokkal várja a vendégeket.

Legutóbb 2003-ban változott az addigra renoméját vesztett söröző koncepciója, bár akkor még a belső terek nem estek át komolyabb átalakításon, konyhája határozottan új irányt vett, és az elmúlt néhány évben folyamatosan és ígéretesen fejlődött. A mostani felújításnak köszönhetően végre egy teljesen új kor köszönthet be a Gellért Söröző & Brasserie életében.

A Gellért Söröző továbbra is a szállodától elkülönülve, „önálló egységként” üzemel, közvetlen bejárattal a Szent Gellért térről. Hasonlóan a világ fővárosaiban közismert éttermekhez, melyek egy-egy szálloda épületében, de nem annak részeként fogadják vendégeiket. A legújabb trendeket követő enteriőr pedig keretbe foglalja a konyha új filozófiáját, a korántsem szokványos alapanyagokból készült, és a 22-féle kézműves sör ízeihez illő ételeket.

„Fontos, hogy egyénisége legyen az ételnek, kevés, de meghatározó fűszerezéssel” – állítja a Gellért Söröző & Brasserie chefje, Frideczky András. A legismertebb hazai éttermeket (Cyrano, az U26 és a Baldaszti’s) megjárt és a legnagyobb hazai chefekkel együtt dolgozó ifjú szakember különös gondot fordít a nyersanyagokra. A szezononként változó étlapon túl a napi ajánlat és a heti menü nem a naptárhoz, hanem a természethez igazodik. És természetesen – az alapanyag mellett – fontos a technika, és az étel harmóniája szájnak és szemnek egyaránt.


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.