Megújult a Gellért Söröző

Buda legrégibb sörözője, a Danubius Hotel Gellért épületében 1918 óta működő Gellért Söröző megújult enteriőrben, kézműves sörök hadával és a velük harmonizáló kortárs magyar konyha ételeivel, időnként pedig izgalmas programokkal várja a vendégeket.

Legutóbb 2003-ban változott az addigra renoméját vesztett söröző koncepciója, bár akkor még a belső terek nem estek át komolyabb átalakításon, konyhája határozottan új irányt vett, és az elmúlt néhány évben folyamatosan és ígéretesen fejlődött. A mostani felújításnak köszönhetően végre egy teljesen új kor köszönthet be a Gellért Söröző & Brasserie életében.

A Gellért Söröző továbbra is a szállodától elkülönülve, „önálló egységként” üzemel, közvetlen bejárattal a Szent Gellért térről. Hasonlóan a világ fővárosaiban közismert éttermekhez, melyek egy-egy szálloda épületében, de nem annak részeként fogadják vendégeiket. A legújabb trendeket követő enteriőr pedig keretbe foglalja a konyha új filozófiáját, a korántsem szokványos alapanyagokból készült, és a 22-féle kézműves sör ízeihez illő ételeket.

„Fontos, hogy egyénisége legyen az ételnek, kevés, de meghatározó fűszerezéssel” – állítja a Gellért Söröző & Brasserie chefje, Frideczky András. A legismertebb hazai éttermeket (Cyrano, az U26 és a Baldaszti’s) megjárt és a legnagyobb hazai chefekkel együtt dolgozó ifjú szakember különös gondot fordít a nyersanyagokra. A szezononként változó étlapon túl a napi ajánlat és a heti menü nem a naptárhoz, hanem a természethez igazodik. És természetesen – az alapanyag mellett – fontos a technika, és az étel harmóniája szájnak és szemnek egyaránt.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.