A legmodernebb technológiákkal felszerelt fagylalt konyha, friss, krémes fagylaltok, újhullámos, francia desszertek a megújult Hisztéria Kávézóban, Budapesten, a Westend City Centerben, ahol az idei országtorta verseny egyik esélyesét is bemutatta az évtizedek óta cukrászattal foglalkozó Ipacs család a sajtó képviselőinek.
A Tápiószecsőről indult, generációk óta vendéglátással foglalkozó család 1991-ben nyitotta első fagylaltozóját, egy aprócska fabódéban, a 31-es főút mellett. Azóta nagy utat tettek meg: a most megújult Hisztéria Kávézó mellett tavaly nyitották meg a fővárosban másik fagylaltozójukat az Andrássy úton, emellett van tápiószecsői és gyömrői egységük is. "Kiskorom óta foglalkozhatok a fagylaltkészítéssel, most szeretnék kreatív, újító szellemet hozni a hazai piacra, remélem, hogy ezt a vendégek is értékelni fogják” – mondta Ipacs Balázs, a cukrászcsalád legifjabb tagja a Hisztéria kávézó felújítása alakalmából tartott fogadáson.
Mitől más ez a fagylalt? Szakítva az évtizedek óta tartó hagyományokkal, a Hiszétriában nincs látványpult, nem áll halomra a fagylalt, készítenek csökkentett cukortartalmú, laktóz és gluténmentes fagylaltokat is. Fedeles tégelyek őrzik az ízeket, ami elsőre szokatlan, hiszen látványra nincs is mód választani. Ipacsék csak az itthon elérhető legjobb minőségű alapanyagokból dolgoznak, titkuk a technológiában van. A vertikális gépeknek köszönhetően lassabban, kíméletesebben készül a fagylalt, és nincs szükség sem adalékanyagokra, sem stabilizátorokra, egy sokkal krémesebb, lágyabb textúrát, tisztább ízvilágot lehet így elérni.
Az idei ország torta verseny egyik aspiránsát a kávézó felújítása alkalmából tartott fogadáson bemutatták: ez a Szent Erzsébet torta, rétegei: diós streusel, azaz egy roppanós kekszes- darált diós réteg, diós daquise (“dákva”), mascarpone mousse, áfonyás zselé betét ,diós ropogós, áfonyás tejcsoki mousse, áfonya glaze egy kis meringue-el, azaz sült tojásfehérjével a tetején.
Forrás: Hisztéria/Vendég&Hotel