Megújult a Hisztéria Kávézó

Csúcsminőségű fagylaltok, francia desszertek, letisztult design, megújult külső - ez ma a Hisztéria Kávézó a Westendben, ahol az ország tortája versenyen induló remekművüket is bemutatták.

A legmodernebb technológiákkal felszerelt fagylalt konyha, friss, krémes fagylaltok, újhullámos, francia desszertek a megújult Hisztéria Kávézóban, Budapesten, a Westend City Centerben, ahol az idei országtorta verseny egyik esélyesét is bemutatta az évtizedek óta cukrászattal foglalkozó Ipacs család a sajtó képviselőinek.

A Tápiószecsőről indult, generációk óta vendéglátással foglalkozó család 1991-ben nyitotta első fagylaltozóját, egy aprócska fabódéban, a 31-es főút mellett. Azóta nagy utat tettek meg: a most megújult Hisztéria Kávézó mellett tavaly nyitották meg a fővárosban másik fagylaltozójukat az Andrássy úton, emellett van tápiószecsői és gyömrői egységük is. "Kiskorom óta foglalkozhatok a fagylaltkészítéssel, most szeretnék kreatív, újító szellemet hozni a hazai piacra, remélem, hogy ezt a vendégek is értékelni fogják” – mondta Ipacs Balázs, a cukrászcsalád legifjabb tagja a Hisztéria kávézó felújítása alakalmából tartott fogadáson.

Mitől más ez a fagylalt? Szakítva az évtizedek óta tartó hagyományokkal, a Hiszétriában nincs látványpult, nem áll halomra a fagylalt, készítenek csökkentett cukortartalmú, laktóz és gluténmentes fagylaltokat is. Fedeles tégelyek őrzik az ízeket, ami elsőre szokatlan, hiszen látványra nincs is mód választani. Ipacsék csak az itthon elérhető legjobb minőségű alapanyagokból dolgoznak, titkuk a technológiában van. A vertikális gépeknek köszönhetően lassabban, kíméletesebben készül a fagylalt, és nincs szükség sem adalékanyagokra, sem stabilizátorokra, egy sokkal krémesebb, lágyabb textúrát, tisztább ízvilágot lehet így elérni.

Az idei ország torta verseny egyik aspiránsát a kávézó felújítása alkalmából tartott fogadáson bemutatták: ez a Szent Erzsébet torta, rétegei: diós streusel, azaz egy roppanós kekszes- darált diós réteg, diós daquise (“dákva”), mascarpone mousse, áfonyás zselé betét ,diós ropogós, áfonyás tejcsoki mousse, áfonya glaze egy kis meringue-el, azaz sült tojásfehérjével a tetején.

Forrás: Hisztéria/Vendég&Hotel


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.