Mesterszakács a Központ Bisztró élén

Az újpesti ismert étterem konyhai stábjában nem történt személyi változás, hanem a Központ Bisztró és a Calavera fiatal konyhafőnöke, Petrovszki Norbert sikeres vizsgát tett, mesterszakács képesítést szerzett.

Norbert fontosnak tartja, hogy a jelenlegi trendek, a kedvelt alapanyagok ismerete mellett a tanulók, a jövő szakácsai tisztában legyenek a magyar konyha sajátosságaival, ismerjék az alapokat, merjenek rá építeni, tudjanak belőle táplálkozni. Norbert is ebben a szellemben vezeti a Központ Bisztró konyháját, ételeiben ötvözi a modern gasztronómia előnyeit a klasszikus fogások erényeivel.

Nyári menüsorában számtalan izgalmas étellel találkozni, a könnyed, kánikulai délutánokra tökéletes lazac steak mellé zöldborsó textúrákat álmodott, hideg marha consommé-t készített, amit a vendégek által megszeretett udon tészta és marha carpaccio gazdagít. A nyári választékban a gyümölcsök is nagy szerephez jutnak, egész nyáron idénygyümölcsből készül a tartalmas, hűs gyümölcsleves, a desszertek között pedig megtalálható a könnyed, roppanós tésztarétegek között pihenő gyümölcskrém, azaz az epres millefeuille, aminek ízét érlelt sajttal mélyíti el.

Az étterem 2014 decemberében nyitott Újpest főterén. A helyiek hamar megszerették a Központ Bisztrót, felismerték, hogy az étterem a nap bármely szakában ki tudja elégíteni az igényeiket, oda bármikor betérhetnek, legyen szó kávéról, egy tartalmas, napindító reggeliről, egy jó ebédről vagy akár egy családi, baráti vacsoráról. 

Forrás: Vendég & Hotel


Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.