Michelin-csillagos lett a Costes Downtown - interjú Gerendai Károllyal

Hatalmas az öröm a Costes Downtown csapatánál: az étterem megkapta első Michelin-csillagát, így Magyarországon már öt étterem büszkélkedhet az elismeréssel, köztük, tegyük hozz,á a Gerendai Károly tulajdonos által jelzettek közül mindjárt kettő is. Hiszen a Costes Downtown mellett a korábbi díjazott Costes is megtartotta most a Michelin-csillagát. A boldog tulajdonost külföldi üzleti útja során értük utol.

Ma jelent meg a 2016-os Michelin Kalauz, amelyben az eddigi díjazottak mellé bekerült a Vigyázó Ferenc utcai Costes Downtown, Magyarországnak eddig négy Michelin-csillagos étterme volt: a Costes, az Onyx, a Borkonyha és a Tanti. Ehhez az előkelő csapathoz csatlakozott most Gerendai Károly legújabb helye, a Prestige Hotellel egy épületben található Costes Downtown, amely a Ráday utcai Costes-hez képest más hangulatú hely - más jellegű konyhát visz, mint a "bátyja".

- Gratulálunk ehhez a fantasztikus eredményhez! Hogy tudtad meg a jó hírt? - a kérdés Gerendai Károlyhoz szól, akit vezetés közben, külföldön érünk utol.

- Reggel pont egy üzleti tárgyaláson ültünk, amikor hívtak otthonról ezzel a fantasztikus hírrel. Még most is alig hiszem el.

- Tudtátok, hogy mikor jártak nálatok a Michelin-ellenőrök?

- Nem. Sőt, arról sincs halványlila fogalmunk sem, hogy tulajdonképpen hányszor voltak ott. Egy biztos, valamikor augusztusban járt nálunk valaki, ő a konyhára is bekéredzkedett. De mivel akkor még csupán 2-3 hónapja voltunk nyitva, azt gondoltuk, ez túl kevés idő ahhoz, hogy minősítsék az éttermet.

- Mit jelent számotokra ez az elismerés?

- Azt mindenképpen, hogy tudjuk, jó úton járunk. És azt, hogy ennek az előkelő címnek minden nap ezentúl is meg kell felelni, vagyis nincs mese, fel kell kötni a gatyát!

- Ma az is kiderült, hogy közben a Costes is megtartotta a Michelin-csillagát.

- Nagyon fontos számunkra, és ezt mindkét helyen pontosan tudják, hogy a két hely nem "kannibalizálhatja" egymást, azaz nem vihet el egyik a másiktól vendégeket - szerencsére erről szó sincs.

- Amikor a Ráday utcai éttermed megkapta élete első Michelin-csillagát azt mondtad, reméled, most egy ideig nem kell belé lapátolni a pénzt.

- Ez a reményem most is fennáll... Hiszen a Vigyázó Ferenc utcai hely kialakítása, beindítása során nagyon sok pénzt emésztett fel, mostantól alapvetően javulhat majd a helyzet. Egyébként épp egy hónapja állapítottuk meg: kezdenek helyére rázódni a dolgok, kezd kialakulni és rendben megy végre a vendégfogadás, a konyhai munka, a vendéglátás. Reméljük, akik a hír hallatán betérnek majd hozzánk, ugyanezt látják, tapasztalják.

 


Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.