A híres séf gasztronómiai egysége a Dufour pavilon első emeletén kap helyet, ahol a kávézó-étterem stílusába egy kis kortárs irányzat is keveredik. A Versailles-i kastély ötlete, mint helyszín onnan ered, hogy a történelmet kedvelő látogatók megízlelhessék a hagyományos francia konyhán alapuló gasztronómiai remekeket.
A kastély kertjének zöldségei
Alain Ducasse a Hôtel Plaza Athénée***** éttermében eddig is előszeretettel használta a jardin de la Reine du Château de Versailles kertben termesztett zöldségeket, és az Ore étteremben is ilyen különleges, helyi alapanyagokból készülnek a fogások.
Az Ore név választása nem véletlen, ugyanis latinul azt jelenti a szó: száj. Alain Ducasse így emeli ki az ízlelés fontosságát. Esténként pedig lehetőség nyílik kibérelni az éttermet, ahol nagy estélyeket és rendezvényeket lehet tartani.
Forrás: Atout France