Michelin-csillagos séfeket kínálnak kávé mellé

Február 16-18-ig rendezik idén Budapesten a kávéscég nagyszabású gasztronómiai rendezvényét, a Nespresso Atelier-t. 

A háromnapos esemény a kávé, a csúcsgasztronómia és a felejthetetlen kóstolási élmények jegyében fog telni. A rendezvény egy nyolc Michelin-csillagos vacsorával zárul, ahol az ország legjobb séfjei és szakértői mellett egy három- és egy két Michelin-csillagos olasz mesterszakács ételeit is megkóstolhatják a vendégek.

Az elkészített ételekben természetesen ismét a kávé lesz a főszereplő, ahogy az tavaly és tavalyelőtt is így történt. Emellett a résztvevők megleshetik az ételek elkészítését, sőt maguk is kipróbálhatják a séfek különböző fortélyait.

Íme, a rendezvényen főző hazai és külföldi séfek listája:

az egy Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha)

az egy Michelin-csillagos Mészáros Ádám (ONYX Étterem)

az egy Michelin-csillagos Tiago Sabarigo (COSTES Downtown)

a két Michelin-csillagos Nicola Portinari (La Peca)

a három Michelin-csillagos Enrico Cerea (Da Vittorio)

Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar, Dining Guide 2017 TOP 10 Legjobb Étterem)

Mizsei János (MÁK Bistro, Dining Guide 2017 Az év innovatív konyhája)

Desszert:

Mártha Róbert cukrász (ONYX Étterem)

Borok, kávé:

Herczeg Ágnes borszakértő, Master of Wine jelölt - Fiáth Attila borszakértő, Master of Wine jelölt - Nagy Zoltán nemzetközileg elismert bártender (Boutiq’ Bar) Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete

Forrás: Nespresso/Vendég


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.