Modern köntöst kap a szegedi Alabárdos Étterem

Új tulajdonosok - a Gellért és Fiai Kft., valamint Radnóti Ramon - üzemeltetik a szegedi Alabárdos éttermet. Az átalakítás gőzerővel folyik, a Sonka és borbár szombaton nyílik meg.

Az operatív feladatok Radnóti Ramonra hárulnak majd, de a tulajdonosok érdekei közösek: minőségi éttermet szeretnének vinni a város szívében - írja a Délmagyar Online.

A szegedi születésű Radnóti Ramon a főiskola után Írországban és Budapesten is dolgozott, majd Szegedre, a Fehértói Halászcsárdába került csárdagazdának. Ezt követően ő „építette fel" szinte az alapoktól a Szeged Nova ételudvarát, most az Alabárdost, új nevén Alabárdos Étterem – Delikát – Sonka és borbárt „találja ki".

Gellért Ákos szegedi üzletember - a Naturtex Kft. és a Gellért Szabadidőközpont tulajdonosa - azt ígérte: az Alabárdos jövőben is elegáns hely lesz, több arculattal: a borozót Sonka és borbárnak hívják majd, egy borozó, egy bisztró és egy tapasbár keveréke.

A Sonka és borbár sajtómegnyitóját csütörtökön, a zárt körű megnyitóját pénteken tartják, szombattól várják a vendégeket. Az előtér május 1-jére alakul át delikát résszé: itt az italok mellett sonkát, sajtot lehet kóstolni. Az alapanyagok egy része a Gellért-majorból, Vajhátról származik, ezeket csomagolva meg is lehet majd vásárolni.

Az étterem ars poeticája: legelőtől az asztalig. Az alapanyagok a cégcsoport saját, hagyományos tartásból kikerülő állatainak feldolgozásából származnak. Ugyancsak május 1-jétől ülhetnek ki a vendégek az új kerthelyiségbe is. Egységről egységre haladnak a felújításban: legutoljára, a szabadtéri játékok idei első előadása napjára, július 1-jére az étterem készül el.


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.