Az operatív feladatok Radnóti Ramonra hárulnak majd, de a tulajdonosok érdekei közösek: minőségi éttermet szeretnének vinni a város szívében - írja a Délmagyar Online.
A szegedi születésű Radnóti Ramon a főiskola után Írországban és Budapesten is dolgozott, majd Szegedre, a Fehértói Halászcsárdába került csárdagazdának. Ezt követően ő „építette fel" szinte az alapoktól a Szeged Nova ételudvarát, most az Alabárdost, új nevén Alabárdos Étterem – Delikát – Sonka és borbárt „találja ki".
Gellért Ákos szegedi üzletember - a Naturtex Kft. és a Gellért Szabadidőközpont tulajdonosa - azt ígérte: az Alabárdos jövőben is elegáns hely lesz, több arculattal: a borozót Sonka és borbárnak hívják majd, egy borozó, egy bisztró és egy tapasbár keveréke.
A Sonka és borbár sajtómegnyitóját csütörtökön, a zárt körű megnyitóját pénteken tartják, szombattól várják a vendégeket. Az előtér május 1-jére alakul át delikát résszé: itt az italok mellett sonkát, sajtot lehet kóstolni. Az alapanyagok egy része a Gellért-majorból, Vajhátról származik, ezeket csomagolva meg is lehet majd vásárolni.
Az étterem ars poeticája: legelőtől az asztalig. Az alapanyagok a cégcsoport saját, hagyományos tartásból kikerülő állatainak feldolgozásából származnak. Ugyancsak május 1-jétől ülhetnek ki a vendégek az új kerthelyiségbe is. Egységről egységre haladnak a felújításban: legutoljára, a szabadtéri játékok idei első előadása napjára, július 1-jére az étterem készül el.
Forrás: Délmagyarország Online