MVI-konferencia a SIRHA-n

Válságoktól a sikeres visszatérésig címmel a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján, aholvá a belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. 

 

Válságoktól a sikeres visszatérésig –

Vendéglátás 2024 a kihívások és megoldások tükrében

 

Forrás: Depositphotos
Forrás: Depositphotos

Időpont: 2024. március 5. kedd 14.00-16.00 óra

Helyszín: Hungexpo „A” pavilon 1-es galéria, 1. emelet 106-os terem

 

Moderátor: Polyák Norbert,

a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke és a Hotel Ózon Superior frissen kinevezett szállodaigazgatója

 

Előadások:

 

  1. 14.05 – 14.25 Pincérblokktól a szoftverig – NTAK és adatok a vendéglátásban

Szántó Krisztina NTAK osztályvezető, Magyar Turisztikai Ügynökség

 

  1. 14.25 - 14.45 A DRS rendszer bevezetése és az első hónapok tapasztalatai

                                    Szabó Szilvia Gyártói felelősségi rendszerek vezető, MOHU

MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.

 

  1. 14.45 – 15. 05 Miért éppen thaiföldi munkaerő a vendéglátásban? Tapasztalatok és érvek

                                    Görög Rudolf tulajdonos, Work & Smile Kft.

 

  1. 15.05 – 15.25 Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tevékenységének bemutatása, 

duális képzés a turizmus – vendéglátás ágazatban

Varga Zoltán szakképzési vezető, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

 

  1. 15.25 – 16.05 Hullámvasút a vendéglátásban – megéri előre ülni! – kerekasztal beszélgetés
  2. :    Csapody Balázs – tulajdonos, ügyvezető, Gastrogold Kft.

Kőrössy Zoltán – Eventrend Group, alapító partner, ügyvezető igazgató

Semsei Rudolf – tulajdonos, VakVarjú Éttermek, Dobay Cukrászdák,   

     Budapest Party Service

  •    Ipacs Tamás – újságíró, Trade Magazin

 

Az ingyenes belépéshez az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:

https://hungexpo.hu/events/sirha-budapest/mvi/


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.