MVI-konferencia a SIRHA-n

Válságoktól a sikeres visszatérésig címmel a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján, aholvá a belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. 

 

Válságoktól a sikeres visszatérésig –

Vendéglátás 2024 a kihívások és megoldások tükrében

 

Forrás: Depositphotos
Forrás: Depositphotos

Időpont: 2024. március 5. kedd 14.00-16.00 óra

Helyszín: Hungexpo „A” pavilon 1-es galéria, 1. emelet 106-os terem

 

Moderátor: Polyák Norbert,

a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke és a Hotel Ózon Superior frissen kinevezett szállodaigazgatója

 

Előadások:

 

  1. 14.05 – 14.25 Pincérblokktól a szoftverig – NTAK és adatok a vendéglátásban

Szántó Krisztina NTAK osztályvezető, Magyar Turisztikai Ügynökség

 

  1. 14.25 - 14.45 A DRS rendszer bevezetése és az első hónapok tapasztalatai

                                    Szabó Szilvia Gyártói felelősségi rendszerek vezető, MOHU

MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.

 

  1. 14.45 – 15. 05 Miért éppen thaiföldi munkaerő a vendéglátásban? Tapasztalatok és érvek

                                    Görög Rudolf tulajdonos, Work & Smile Kft.

 

  1. 15.05 – 15.25 Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tevékenységének bemutatása, 

duális képzés a turizmus – vendéglátás ágazatban

Varga Zoltán szakképzési vezető, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

 

  1. 15.25 – 16.05 Hullámvasút a vendéglátásban – megéri előre ülni! – kerekasztal beszélgetés
  2. :    Csapody Balázs – tulajdonos, ügyvezető, Gastrogold Kft.

Kőrössy Zoltán – Eventrend Group, alapító partner, ügyvezető igazgató

Semsei Rudolf – tulajdonos, VakVarjú Éttermek, Dobay Cukrászdák,   

     Budapest Party Service

  •    Ipacs Tamás – újságíró, Trade Magazin

 

Az ingyenes belépéshez az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:

https://hungexpo.hu/events/sirha-budapest/mvi/


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.