MVI-konferencia a SIRHA-n

Válságoktól a sikeres visszatérésig címmel a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján, aholvá a belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. 

 

Válságoktól a sikeres visszatérésig –

Vendéglátás 2024 a kihívások és megoldások tükrében

 

Forrás: Depositphotos
Forrás: Depositphotos

Időpont: 2024. március 5. kedd 14.00-16.00 óra

Helyszín: Hungexpo „A” pavilon 1-es galéria, 1. emelet 106-os terem

 

Moderátor: Polyák Norbert,

a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke és a Hotel Ózon Superior frissen kinevezett szállodaigazgatója

 

Előadások:

 

  1. 14.05 – 14.25 Pincérblokktól a szoftverig – NTAK és adatok a vendéglátásban

Szántó Krisztina NTAK osztályvezető, Magyar Turisztikai Ügynökség

 

  1. 14.25 - 14.45 A DRS rendszer bevezetése és az első hónapok tapasztalatai

                                    Szabó Szilvia Gyártói felelősségi rendszerek vezető, MOHU

MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.

 

  1. 14.45 – 15. 05 Miért éppen thaiföldi munkaerő a vendéglátásban? Tapasztalatok és érvek

                                    Görög Rudolf tulajdonos, Work & Smile Kft.

 

  1. 15.05 – 15.25 Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tevékenységének bemutatása, 

duális képzés a turizmus – vendéglátás ágazatban

Varga Zoltán szakképzési vezető, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

 

  1. 15.25 – 16.05 Hullámvasút a vendéglátásban – megéri előre ülni! – kerekasztal beszélgetés
  2. :    Csapody Balázs – tulajdonos, ügyvezető, Gastrogold Kft.

Kőrössy Zoltán – Eventrend Group, alapító partner, ügyvezető igazgató

Semsei Rudolf – tulajdonos, VakVarjú Éttermek, Dobay Cukrászdák,   

     Budapest Party Service

  •    Ipacs Tamás – újságíró, Trade Magazin

 

Az ingyenes belépéshez az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:

https://hungexpo.hu/events/sirha-budapest/mvi/


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.