MVI-konferencia a SIRHA-n

Válságoktól a sikeres visszatérésig címmel a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján, aholvá a belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. 

 

Válságoktól a sikeres visszatérésig –

Vendéglátás 2024 a kihívások és megoldások tükrében

 

Forrás: Depositphotos
Forrás: Depositphotos

Időpont: 2024. március 5. kedd 14.00-16.00 óra

Helyszín: Hungexpo „A” pavilon 1-es galéria, 1. emelet 106-os terem

 

Moderátor: Polyák Norbert,

a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke és a Hotel Ózon Superior frissen kinevezett szállodaigazgatója

 

Előadások:

 

  1. 14.05 – 14.25 Pincérblokktól a szoftverig – NTAK és adatok a vendéglátásban

Szántó Krisztina NTAK osztályvezető, Magyar Turisztikai Ügynökség

 

  1. 14.25 - 14.45 A DRS rendszer bevezetése és az első hónapok tapasztalatai

                                    Szabó Szilvia Gyártói felelősségi rendszerek vezető, MOHU

MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.

 

  1. 14.45 – 15. 05 Miért éppen thaiföldi munkaerő a vendéglátásban? Tapasztalatok és érvek

                                    Görög Rudolf tulajdonos, Work & Smile Kft.

 

  1. 15.05 – 15.25 Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tevékenységének bemutatása, 

duális képzés a turizmus – vendéglátás ágazatban

Varga Zoltán szakképzési vezető, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

 

  1. 15.25 – 16.05 Hullámvasút a vendéglátásban – megéri előre ülni! – kerekasztal beszélgetés
  2. :    Csapody Balázs – tulajdonos, ügyvezető, Gastrogold Kft.

Kőrössy Zoltán – Eventrend Group, alapító partner, ügyvezető igazgató

Semsei Rudolf – tulajdonos, VakVarjú Éttermek, Dobay Cukrászdák,   

     Budapest Party Service

  •    Ipacs Tamás – újságíró, Trade Magazin

 

Az ingyenes belépéshez az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:

https://hungexpo.hu/events/sirha-budapest/mvi/


Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.