MVI-konferencia a SIRHA-n

Válságoktól a sikeres visszatérésig címmel a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján, aholvá a belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. 

 

Válságoktól a sikeres visszatérésig –

Vendéglátás 2024 a kihívások és megoldások tükrében

 

Forrás: Depositphotos
Forrás: Depositphotos

Időpont: 2024. március 5. kedd 14.00-16.00 óra

Helyszín: Hungexpo „A” pavilon 1-es galéria, 1. emelet 106-os terem

 

Moderátor: Polyák Norbert,

a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke és a Hotel Ózon Superior frissen kinevezett szállodaigazgatója

 

Előadások:

 

  1. 14.05 – 14.25 Pincérblokktól a szoftverig – NTAK és adatok a vendéglátásban

Szántó Krisztina NTAK osztályvezető, Magyar Turisztikai Ügynökség

 

  1. 14.25 - 14.45 A DRS rendszer bevezetése és az első hónapok tapasztalatai

                                    Szabó Szilvia Gyártói felelősségi rendszerek vezető, MOHU

MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.

 

  1. 14.45 – 15. 05 Miért éppen thaiföldi munkaerő a vendéglátásban? Tapasztalatok és érvek

                                    Görög Rudolf tulajdonos, Work & Smile Kft.

 

  1. 15.05 – 15.25 Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tevékenységének bemutatása, 

duális képzés a turizmus – vendéglátás ágazatban

Varga Zoltán szakképzési vezető, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

 

  1. 15.25 – 16.05 Hullámvasút a vendéglátásban – megéri előre ülni! – kerekasztal beszélgetés
  2. :    Csapody Balázs – tulajdonos, ügyvezető, Gastrogold Kft.

Kőrössy Zoltán – Eventrend Group, alapító partner, ügyvezető igazgató

Semsei Rudolf – tulajdonos, VakVarjú Éttermek, Dobay Cukrászdák,   

     Budapest Party Service

  •    Ipacs Tamás – újságíró, Trade Magazin

 

Az ingyenes belépéshez az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:

https://hungexpo.hu/events/sirha-budapest/mvi/


Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem

Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem 

Az étterem  közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Programok és fejlesztések a villányi borvidéken

Programok és fejlesztések a villányi borvidéken 

A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között

Rajnai rizling a legjobb magyar borok között 

A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.  
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán

Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán 

Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on

Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on 

Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek

Rangos elismerés a Törleynek 

Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások

Változnak a német étkezési szokások 

A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten

Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten 

Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász 

Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.