MVI: mélységesen elítéljük, ami a napokban a Hajós utcai bárban történt

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) a történtekkel kapcsolatban közleményt juttatott el hozzánk, amit kérésükre most közreadunk.

Ebben a következő szerepel:

"A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a vendéglátásban tevékenykedő KKV-k érdekképviseleti szervezeteként kiemelten fontosnak tartja a jogszabályoknak megfelelő, tisztességes működést és minőségi szolgáltatásnyújtást.  Erre tekintettel elhatárolódik és mélységesen elítéli a napokban történt Hajós utcai bár lehúzós módszerét, ahogyan a vendéglátós társadalom is kiveti magából. Ez az erkölcstelen és tisztességtelen üzleti magatartás beszennyezi a becsületes vállalkozók jóhírét, rontja a magyar vendéglátás megítélését és a hazánkba látogató külföldi turisták biztonságérzetét is.

Ennek megfékezésére ezúton is kérjük az illetékes hatóságokat, hogy határozott fellépéssel és célzott ellenőrzésekkel szűrjék ki az ehhez hasonlóan működő üzleteket, és tiltsák el azokat a további jogsértő magatartástól. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány okozta válság után Budapestet és Magyarországot választó külföldi vendégek a jövőben is pozitív kulináris élményekkel gazdagodjanak a látogatásuk során.

Magyar Vendéglátók Ipartestülete"

 

Forrás: MVI / Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.