Nagyszabású magyar jelenlét a ProWeinen

Az üzleti kapcsolatok ápolása és új lehetőségek felkutatása mellett a magyar bor arculatának építésében is kiemelkedő jelentőségű a világ vezető borszakmai vására, a düsseldorfi ProWein, amelyen minden eddiginél nagyobb szabású Magyarország jelenléte - mondta el Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrumának (AMC) vezérigazgató-helyettese.

Az AMC a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával és a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal együttműködve az 1994 óta minden évben megrendezett ProWein történetének legnagyobb szabású magyar megjelenését szervezte meg. A nemzeti standon 60 borászatot képviselve 30 kiállító mutatkozik be, és a 260 négyzetméteres területen berendeztek egy „kóstolózónát" is, ahol nemzetközi szakértők kóstoltatnak magyar borokat  - mondta Lipcsey György Düsseldorfból telefonon adott nyilatkozatában.

A vasárnap kezdődött háromnapos vásáron a 6 magyarországi borrégió összesen 22 borvidéke mind megjelenik, tavalyhoz képest 25 százalékkal nagyobb területen - emelte ki a közösségi bormarketing-feladatokat ellátó AMC vezérigazgató-helyettese, hozzátéve, hogy a kiállítók száma is emelkedett 2014-hez képest, a kiállítók által képviselt borászatok száma pedig kiemelkedően, 30 százalékkal nőtt.

A magyar borexport értéke tavaly minden korábbinál nagyobb volt és rekordmértékben emelkedett, 85 millió eurót tett ki. Az AMC pedig azért dolgozik, hogy az idén is töretlen legyen a fejlődés. „A kereslet megteremtésén dolgozunk" - mondta Lipcsey György, rámutatva, hogy a ProWein a meglévő partneri, üzleti kapcsolatok ápolására mellett az új piaci lehetőségek felkutatására és új kapcsolatok kialakítására is kiváló fórum. Egyúttal a világ vezető szakmai találkozója a magyar bor arculatának építésében, nemzetközi ismertségének növelésében is rendkívül fontos - mondta el az AMC vezérigazgató-helyettese.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.