Nagyszabású magyar jelenlét a ProWeinen

Az üzleti kapcsolatok ápolása és új lehetőségek felkutatása mellett a magyar bor arculatának építésében is kiemelkedő jelentőségű a világ vezető borszakmai vására, a düsseldorfi ProWein, amelyen minden eddiginél nagyobb szabású Magyarország jelenléte - mondta el Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrumának (AMC) vezérigazgató-helyettese.

Az AMC a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával és a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal együttműködve az 1994 óta minden évben megrendezett ProWein történetének legnagyobb szabású magyar megjelenését szervezte meg. A nemzeti standon 60 borászatot képviselve 30 kiállító mutatkozik be, és a 260 négyzetméteres területen berendeztek egy „kóstolózónát" is, ahol nemzetközi szakértők kóstoltatnak magyar borokat  - mondta Lipcsey György Düsseldorfból telefonon adott nyilatkozatában.

A vasárnap kezdődött háromnapos vásáron a 6 magyarországi borrégió összesen 22 borvidéke mind megjelenik, tavalyhoz képest 25 százalékkal nagyobb területen - emelte ki a közösségi bormarketing-feladatokat ellátó AMC vezérigazgató-helyettese, hozzátéve, hogy a kiállítók száma is emelkedett 2014-hez képest, a kiállítók által képviselt borászatok száma pedig kiemelkedően, 30 százalékkal nőtt.

A magyar borexport értéke tavaly minden korábbinál nagyobb volt és rekordmértékben emelkedett, 85 millió eurót tett ki. Az AMC pedig azért dolgozik, hogy az idén is töretlen legyen a fejlődés. „A kereslet megteremtésén dolgozunk" - mondta Lipcsey György, rámutatva, hogy a ProWein a meglévő partneri, üzleti kapcsolatok ápolására mellett az új piaci lehetőségek felkutatására és új kapcsolatok kialakítására is kiváló fórum. Egyúttal a világ vezető szakmai találkozója a magyar bor arculatának építésében, nemzetközi ismertségének növelésében is rendkívül fontos - mondta el az AMC vezérigazgató-helyettese.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.