Nyár, meleg, joghurtfagylalt

A hagyományos fagyinál jóval egészségesebb édesség receptje Olaszországból származik, az elkészítéséhez használt friss tejet és joghurtot azonban magyarországi partnerektől szerzik be.

Friss tejjel és friss joghurttal készül az úgynevezett joghurtfagyi, amelyet egyebek mellett alacsony cukor-, kalória- és zsírtartalma tett népszerűvé a világ számos országában (100 g termék energiatartalma 122,2 kcal). Az Opera közelében megnyitott Yogurt Fabbrica üzlet kínálatában a fagyasztott joghurt klasszikus és ízesített változatai, valamint a számos különböző feltét mellett friss gyümölcslevek, üdítők, továbbá kávék és teakülönlegességek is szerepelnek.

Az üzlet magyar és francia magánszemélyek közös vállalkozása. A Yogurt Fabbrica „története” egy közös amerikai utazás alkalmával kezdődött, itt ismerkedett meg Ferenczy Emil és Henri Boulgakov a fagyasztott joghurttal. 

"Gépeinkkel néhány perc alatt elkészíthető száz adag joghurtfagylalt - mondta Henri Boulgakov, a Yougur Fabbrica francia társalapítója. - A hagyományos fagyinál jóval alacsonyabb cukor-, kalória- és zsírtartalma, egy fagylalt kalóriatartamának alig a fele."

Az alap kínálatban natúr joghurtfagylalt és egyféle ízesített változat található (ez utóbbi heti redszerességgel változik majd), emellett tucatnyi topping (gyümölcsök, csokoládék kinek-kinek ízlése szerint) és öntetetk segítségével tehetjük változatossá a joghurtfagyinkat.

A Yogurt Fabbricát 2012-ben alapították. Bár a koncepció franchise hálózatért kiált, egyelőre nem szerepel a tervek között üzlettársak bevonása.

"Az elkövetkezendő időszakban - az Opera mellett nyílt első üzlet tapasztalatait értékelve - elsősorban a nagyobb magyarországi városok felé terjeszkedünk - mondta a Vendég & Hotel Online-nak Henri Boulgakov. - Ugyanakkor az sem titok, hogy szeretnénk túllépni a határokon, és közép-európai branddé emelni a Yogurt Fabbrica-t."


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.