Nyári ízek a Ritz-Carltonban

Bár az időjárás még nem mutatja, de ami késik, nem múlik: idén is lesz nyár. Ennek jegyében készült el a The Ritz-Carlton Budapest éttermének, a Deák St. Kitchen új étlapja. A bemutatón jártunk.

Az új, frissítő nyári fogásokat tartalmazó menüsor kizárólag a legfinomabb és legfrissebb helyi alapanyagokból készült, és tökéletes ízélményt kínál mindazoknak – legyen szó akár helyiekről vagy a városba látogató turistákról –, akik különleges kulináris kalandozásra vágynak a város szívében.

A Deák St. Kitchen új menüje gazdag, hiszen a választékban megtalálhatóak a könnyű, zöldséges fogások és a gazdag húsételek egyaránt, amelyek a magyar konyha tradicionális ételeit idézik, egy kis modern csavarral. A vendégek többek között olyan fogásokat kóstolhatnak, mint a grillezett cukkini kókuszos karalábé pürével vagy a borjú lapocka paprikás túrós tésztával. Az étlapon emellett számos különleges street food stílusú szendvics és saláta is helyet kapott, ráadásul az étterem ezentúl olyan fűszernövényeket is használ ételeihez – mint például rozmaringot, koriandert és mentát -, amelyeket saját, a szálloda épületének tetején helyett kapott kertjében termeszt.

Az új, nyári menüsor mostantól mindenki számára elérhető, aki ellátogat a The Ritz-Carlton, Budapest épületében található étterembe. A Deák St. Kitchen kínálatában nagy szerepet kapnak a nemzetközi konyha kedvenc fogásai is, amelyeket a magyar gasztronómiából átemelt apró részletek tesznek igazán egyedi élménnyé. A The Ritz-Carlton Budapest étterme ezen kívül frissen grillezett húsokat és halakat is felvonultat étlapján, amelyek a legjobb és legfrissebb alapanyagokból készülnek. Az itallapon helyi borok és sörök széles választéka található, a nyári hónapokban pedig a vendégek a Fashion Street-re néző teraszon fedezhetik fel az étterem innovatív koktélkreációit. "Nagy örömmel mutatjuk be a Deák St. Kitchen vadonatúj, a budapesti nyár inspirálta menüjét, melynek fogásai kizárólag a legkiválóbb, friss, helyi alapanyagok felhasználásával készülnek, egyedülálló kulináris élményt kínálva az idei szezonra"- mondta Sugár Róbert, Deák St. Kitchen séfje.

Forrás: Vendég & Hotel


Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?