Nyári ízek a Ritz-Carltonban

Bár az időjárás még nem mutatja, de ami késik, nem múlik: idén is lesz nyár. Ennek jegyében készült el a The Ritz-Carlton Budapest éttermének, a Deák St. Kitchen új étlapja. A bemutatón jártunk.

Az új, frissítő nyári fogásokat tartalmazó menüsor kizárólag a legfinomabb és legfrissebb helyi alapanyagokból készült, és tökéletes ízélményt kínál mindazoknak – legyen szó akár helyiekről vagy a városba látogató turistákról –, akik különleges kulináris kalandozásra vágynak a város szívében.

A Deák St. Kitchen új menüje gazdag, hiszen a választékban megtalálhatóak a könnyű, zöldséges fogások és a gazdag húsételek egyaránt, amelyek a magyar konyha tradicionális ételeit idézik, egy kis modern csavarral. A vendégek többek között olyan fogásokat kóstolhatnak, mint a grillezett cukkini kókuszos karalábé pürével vagy a borjú lapocka paprikás túrós tésztával. Az étlapon emellett számos különleges street food stílusú szendvics és saláta is helyet kapott, ráadásul az étterem ezentúl olyan fűszernövényeket is használ ételeihez – mint például rozmaringot, koriandert és mentát -, amelyeket saját, a szálloda épületének tetején helyett kapott kertjében termeszt.

Az új, nyári menüsor mostantól mindenki számára elérhető, aki ellátogat a The Ritz-Carlton, Budapest épületében található étterembe. A Deák St. Kitchen kínálatában nagy szerepet kapnak a nemzetközi konyha kedvenc fogásai is, amelyeket a magyar gasztronómiából átemelt apró részletek tesznek igazán egyedi élménnyé. A The Ritz-Carlton Budapest étterme ezen kívül frissen grillezett húsokat és halakat is felvonultat étlapján, amelyek a legjobb és legfrissebb alapanyagokból készülnek. Az itallapon helyi borok és sörök széles választéka található, a nyári hónapokban pedig a vendégek a Fashion Street-re néző teraszon fedezhetik fel az étterem innovatív koktélkreációit. "Nagy örömmel mutatjuk be a Deák St. Kitchen vadonatúj, a budapesti nyár inspirálta menüjét, melynek fogásai kizárólag a legkiválóbb, friss, helyi alapanyagok felhasználásával készülnek, egyedülálló kulináris élményt kínálva az idei szezonra"- mondta Sugár Róbert, Deák St. Kitchen séfje.

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.