Nyári ízek a Ritz-Carltonban

Bár az időjárás még nem mutatja, de ami késik, nem múlik: idén is lesz nyár. Ennek jegyében készült el a The Ritz-Carlton Budapest éttermének, a Deák St. Kitchen új étlapja. A bemutatón jártunk.

Az új, frissítő nyári fogásokat tartalmazó menüsor kizárólag a legfinomabb és legfrissebb helyi alapanyagokból készült, és tökéletes ízélményt kínál mindazoknak – legyen szó akár helyiekről vagy a városba látogató turistákról –, akik különleges kulináris kalandozásra vágynak a város szívében.

A Deák St. Kitchen új menüje gazdag, hiszen a választékban megtalálhatóak a könnyű, zöldséges fogások és a gazdag húsételek egyaránt, amelyek a magyar konyha tradicionális ételeit idézik, egy kis modern csavarral. A vendégek többek között olyan fogásokat kóstolhatnak, mint a grillezett cukkini kókuszos karalábé pürével vagy a borjú lapocka paprikás túrós tésztával. Az étlapon emellett számos különleges street food stílusú szendvics és saláta is helyet kapott, ráadásul az étterem ezentúl olyan fűszernövényeket is használ ételeihez – mint például rozmaringot, koriandert és mentát -, amelyeket saját, a szálloda épületének tetején helyett kapott kertjében termeszt.

Az új, nyári menüsor mostantól mindenki számára elérhető, aki ellátogat a The Ritz-Carlton, Budapest épületében található étterembe. A Deák St. Kitchen kínálatában nagy szerepet kapnak a nemzetközi konyha kedvenc fogásai is, amelyeket a magyar gasztronómiából átemelt apró részletek tesznek igazán egyedi élménnyé. A The Ritz-Carlton Budapest étterme ezen kívül frissen grillezett húsokat és halakat is felvonultat étlapján, amelyek a legjobb és legfrissebb alapanyagokból készülnek. Az itallapon helyi borok és sörök széles választéka található, a nyári hónapokban pedig a vendégek a Fashion Street-re néző teraszon fedezhetik fel az étterem innovatív koktélkreációit. "Nagy örömmel mutatjuk be a Deák St. Kitchen vadonatúj, a budapesti nyár inspirálta menüjét, melynek fogásai kizárólag a legkiválóbb, friss, helyi alapanyagok felhasználásával készülnek, egyedülálló kulináris élményt kínálva az idei szezonra"- mondta Sugár Róbert, Deák St. Kitchen séfje.

Forrás: Vendég & Hotel


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.