Nyiss éttermet egy napra!

Május 18-án nagy eséllyel olyan új éttermekre bukkanhatunk, melyek csak egy napra nyitnak ki, és nappalikban, kerthelyiségekben vagy épp egy park közepén szolgálják fel az ínycsiklandozó falatokat - írja a Kultography.

2011 tavaszán Helsinkiben új, izgalmas kezdeményezés látott napvilágot. Néhány fiatal úgy döntött, pár napra éttermet nyitnak, az ötlet szárnyra kapott és végül 13 különböző városban több mint 40 étterem nyitotta meg ajtaját egy napra. Ma már minden évben négy alkalommal kerül sor az eseményre, többek között Magyarországon is. Legutóbb közel 50 városban 500 étterem kínálta egy nap erejéig a tulajdonosok által megálmodott menüsort.

A Restaurant Day-en bárki részt vehet, csupán egy jó ötlet kell és egy helyszín. Árulhatunk sütit és kávét a rakparton, hatfogásos vacsorát kínálhatunk a nappalinkban vagy épp mozgóárusként járhatjuk a várost finom falatokkal megrakodva. Miután kitaláltuk, hogy hol és mit szeretnénk kínálni az embereknek, nincs más dolgunk, mint regisztrálni a kezdeményezés honlapján, majd munkához látni.

Az „egy napos éttermekben” bárki falatozhat, a lista elérhető az esemény honlapján és Facebook-oldalán. Budapesten az eddigi állás szerint 19 új étterem nyit ki egy napra, de Sopronban és Győrben is akadnak vállalkozószellemű szakácsok.

Forrás: Kultography


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.