Nyiss éttermet egy napra!

Május 18-án nagy eséllyel olyan új éttermekre bukkanhatunk, melyek csak egy napra nyitnak ki, és nappalikban, kerthelyiségekben vagy épp egy park közepén szolgálják fel az ínycsiklandozó falatokat - írja a Kultography.

2011 tavaszán Helsinkiben új, izgalmas kezdeményezés látott napvilágot. Néhány fiatal úgy döntött, pár napra éttermet nyitnak, az ötlet szárnyra kapott és végül 13 különböző városban több mint 40 étterem nyitotta meg ajtaját egy napra. Ma már minden évben négy alkalommal kerül sor az eseményre, többek között Magyarországon is. Legutóbb közel 50 városban 500 étterem kínálta egy nap erejéig a tulajdonosok által megálmodott menüsort.

A Restaurant Day-en bárki részt vehet, csupán egy jó ötlet kell és egy helyszín. Árulhatunk sütit és kávét a rakparton, hatfogásos vacsorát kínálhatunk a nappalinkban vagy épp mozgóárusként járhatjuk a várost finom falatokkal megrakodva. Miután kitaláltuk, hogy hol és mit szeretnénk kínálni az embereknek, nincs más dolgunk, mint regisztrálni a kezdeményezés honlapján, majd munkához látni.

Az „egy napos éttermekben” bárki falatozhat, a lista elérhető az esemény honlapján és Facebook-oldalán. Budapesten az eddigi állás szerint 19 új étterem nyit ki egy napra, de Sopronban és Győrben is akadnak vállalkozószellemű szakácsok.

Forrás: Kultography


Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.