Nyiss éttermet egy napra!

Május 18-án nagy eséllyel olyan új éttermekre bukkanhatunk, melyek csak egy napra nyitnak ki, és nappalikban, kerthelyiségekben vagy épp egy park közepén szolgálják fel az ínycsiklandozó falatokat - írja a Kultography.

2011 tavaszán Helsinkiben új, izgalmas kezdeményezés látott napvilágot. Néhány fiatal úgy döntött, pár napra éttermet nyitnak, az ötlet szárnyra kapott és végül 13 különböző városban több mint 40 étterem nyitotta meg ajtaját egy napra. Ma már minden évben négy alkalommal kerül sor az eseményre, többek között Magyarországon is. Legutóbb közel 50 városban 500 étterem kínálta egy nap erejéig a tulajdonosok által megálmodott menüsort.

A Restaurant Day-en bárki részt vehet, csupán egy jó ötlet kell és egy helyszín. Árulhatunk sütit és kávét a rakparton, hatfogásos vacsorát kínálhatunk a nappalinkban vagy épp mozgóárusként járhatjuk a várost finom falatokkal megrakodva. Miután kitaláltuk, hogy hol és mit szeretnénk kínálni az embereknek, nincs más dolgunk, mint regisztrálni a kezdeményezés honlapján, majd munkához látni.

Az „egy napos éttermekben” bárki falatozhat, a lista elérhető az esemény honlapján és Facebook-oldalán. Budapesten az eddigi állás szerint 19 új étterem nyit ki egy napra, de Sopronban és Győrben is akadnak vállalkozószellemű szakácsok.

Forrás: Kultography


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.