Nyiss éttermet egy napra!

Május 18-án nagy eséllyel olyan új éttermekre bukkanhatunk, melyek csak egy napra nyitnak ki, és nappalikban, kerthelyiségekben vagy épp egy park közepén szolgálják fel az ínycsiklandozó falatokat - írja a Kultography.

2011 tavaszán Helsinkiben új, izgalmas kezdeményezés látott napvilágot. Néhány fiatal úgy döntött, pár napra éttermet nyitnak, az ötlet szárnyra kapott és végül 13 különböző városban több mint 40 étterem nyitotta meg ajtaját egy napra. Ma már minden évben négy alkalommal kerül sor az eseményre, többek között Magyarországon is. Legutóbb közel 50 városban 500 étterem kínálta egy nap erejéig a tulajdonosok által megálmodott menüsort.

A Restaurant Day-en bárki részt vehet, csupán egy jó ötlet kell és egy helyszín. Árulhatunk sütit és kávét a rakparton, hatfogásos vacsorát kínálhatunk a nappalinkban vagy épp mozgóárusként járhatjuk a várost finom falatokkal megrakodva. Miután kitaláltuk, hogy hol és mit szeretnénk kínálni az embereknek, nincs más dolgunk, mint regisztrálni a kezdeményezés honlapján, majd munkához látni.

Az „egy napos éttermekben” bárki falatozhat, a lista elérhető az esemény honlapján és Facebook-oldalán. Budapesten az eddigi állás szerint 19 új étterem nyit ki egy napra, de Sopronban és Győrben is akadnak vállalkozószellemű szakácsok.

Forrás: Kultography


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.