Nyitás előtt a Zöld Matrjoska

Juhász Natasa, aki nyitotta, majd hirtelen bezárta sikeres orosz bisztróját, a Matrjoskát a pesti Palotanegyedben, újranyitja éttermét. De nem a korábbit. Egy másikat.

A pesti Palotanegyed egyik leghangulatosabb vendéglátóhelye volt tavaly nyárig az orosz Matrjoska, ahol isteni orosz bisztróételeket kínáltak - tökéletesen elkészítve, és a hely designja is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy aki csak ellátogatott oda - imádta. Ám a tulajdonosnő, Juhász Natasa az orosz kultúrbisztrónak is nevezett gasztrohelyet egyik napról a másikra bezárta. Méghozzá nem akármilyen okból: mivel ő is, és családja is egy jóideje nem evett már húst, és alkoholt sem fogyasztanak - ezért számára nem látta értelmét többé az ilyen jellegű vendéglátásnak. Erről egy kedves, közvetlen videóüzenetben számolt be vendégeinek, amelyben többek közt a vegán életmódváltásról beszélt, és arról 2017 június elején teszi ki a Matrjoskára a táblát: Zárva.

Most azonban Natasa ismét nekilát a vendéglátásnak, méghozzá a régi helye közelében, szintén a Kálvin tér szomszédságában, a Baross utca elején nyitja e héten új helyét Zöld Matrjoska néven. Az elnevezésből is látszik - apró vegán éttermet nyit, mindössze 6-7 asztallal a vendégtérben, alapvetően elvitelre berendezkedve, de a gasztronómia területén most sem ismer tréfát: a legmagasabb szinten kínálja majd orosz alapra készített vegán fogásait a látványkonyhán. Az orosz stílusjegyeket viselő hely designját ismét Bolgár Dávid készítette, ahogy a Matrjoska belsőépítészetét is anno rábízták.

 

Forrás: Vendég


Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról

Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról 

Egy év leforgása alatt az értékesített őrölt kávé mennyisége 3,7 százalékkal csökkent, míg a szemes kávé 1,9 százalékkal, a kapszulás kávék kategóriája pedig volumenben 5,1 százalékkal nőtt.
Andy Warhol és az Absolut vodka

Andy Warhol és az Absolut vodka 

Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban

Vörösborfesztivál-nyitány Villányban 

A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...
Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal

Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal 

Christian André Pettersen és Dalnoki Bence együtt főztek a METRO Gasztroakadémia konyháján.
Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be 

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.
Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék  

Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság

Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság 

A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Ünnepi rendezvény a Vámház körúton

Ünnepi rendezvény a Vámház körúton 

A mozgó éttermek a Vámház körúton ünneplik a századik rendezvényt.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól

Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól 

Tízezreket várnak az ország sörbulijára a Városligeti Műjégpályára.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.