Nyitás előtt a Zöld Matrjoska

Juhász Natasa, aki nyitotta, majd hirtelen bezárta sikeres orosz bisztróját, a Matrjoskát a pesti Palotanegyedben, újranyitja éttermét. De nem a korábbit. Egy másikat.

A pesti Palotanegyed egyik leghangulatosabb vendéglátóhelye volt tavaly nyárig az orosz Matrjoska, ahol isteni orosz bisztróételeket kínáltak - tökéletesen elkészítve, és a hely designja is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy aki csak ellátogatott oda - imádta. Ám a tulajdonosnő, Juhász Natasa az orosz kultúrbisztrónak is nevezett gasztrohelyet egyik napról a másikra bezárta. Méghozzá nem akármilyen okból: mivel ő is, és családja is egy jóideje nem evett már húst, és alkoholt sem fogyasztanak - ezért számára nem látta értelmét többé az ilyen jellegű vendéglátásnak. Erről egy kedves, közvetlen videóüzenetben számolt be vendégeinek, amelyben többek közt a vegán életmódváltásról beszélt, és arról 2017 június elején teszi ki a Matrjoskára a táblát: Zárva.

Most azonban Natasa ismét nekilát a vendéglátásnak, méghozzá a régi helye közelében, szintén a Kálvin tér szomszédságában, a Baross utca elején nyitja e héten új helyét Zöld Matrjoska néven. Az elnevezésből is látszik - apró vegán éttermet nyit, mindössze 6-7 asztallal a vendégtérben, alapvetően elvitelre berendezkedve, de a gasztronómia területén most sem ismer tréfát: a legmagasabb szinten kínálja majd orosz alapra készített vegán fogásait a látványkonyhán. Az orosz stílusjegyeket viselő hely designját ismét Bolgár Dávid készítette, ahogy a Matrjoska belsőépítészetét is anno rábízták.

 

Forrás: Vendég


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.