Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti

Itt az utolsó bejegyzés.

A 2015-ben Michelin-csillagot kapott budai fine dining étterem, a Hegyvidék Központban lévő Tanti már akkor elkezdte mélyrepülését, amikor már a csillag odaítélésenek idejére elhagyta a helyet Pesti István séf, aki Tatára költözött, és a Platán konyhai munkájának irányítását vette át.

Közben a Tantinak sem tavaly, sem az idei kalauzban nem sikerült visszakapnia csillagát, pedig azt Pesti István sem vihette magával, hiszen a Michelin-t sosem a séf, hanem az étterem kapja mindenkor. Időközben újabb és újabb séfváltás történt a tophelyen - a nagykönyvek szerint ez sem jelent túl jót.

Pangó étterem, horror árak, tétlenül tébláboló pincérek, majd bekövetkezett az, ami az idei Michelin-kalauz megjelenése után várható volt: az egész csapat, élén a mostani séffel, Botos Tamással, lelépett (a Klasszba), a tulajdonosok meg ott maradtak személyzet nélküli konyhával és üres vendégtérrel.

Így született Facebook oldalukon a következő bejegyzés, amellyel Húsvét szombatjával elbúcsúztak vendégeitől:

"Kedves Mindenki!

Holnap még nyitva leszünk és egyben ez lesz a Tanti utolsó napja. Köszönjük mindenkinek, vendégeinknek és minden munkatársunknak, hogy velünk tartottak az elmúlt közel 5 évben. Külön köszönet Botos Tamás séfnek és csapatának! (Jó hír, hogy velük a jövőben a Klasszban találkozhattok.) Köszönet a Hegyvidék Központ vezetőségének és munkatársainak! Nagy köszönet Kass Nóráéknak az elmúlt néhány hétben tanúsított elképesztő helytállásért!

Viszlát!"

 

 

 

Forrás: Vendég / Facebook


Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.
Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán

Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán 

A napi 24 órában üzemelő Auchan GO üzletbe egy applikációval lehet bemenni, és ezen keresztül lehet fizetni a vásárlás végén.
Csókaszőlő, laska, piros bakator

Csókaszőlő, laska, piros bakator 

Régi magyar szőlőfajták kóstolója egy budai gimnáziumban.
Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.