Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti

Itt az utolsó bejegyzés.

A 2015-ben Michelin-csillagot kapott budai fine dining étterem, a Hegyvidék Központban lévő Tanti már akkor elkezdte mélyrepülését, amikor már a csillag odaítélésenek idejére elhagyta a helyet Pesti István séf, aki Tatára költözött, és a Platán konyhai munkájának irányítását vette át.

Közben a Tantinak sem tavaly, sem az idei kalauzban nem sikerült visszakapnia csillagát, pedig azt Pesti István sem vihette magával, hiszen a Michelin-t sosem a séf, hanem az étterem kapja mindenkor. Időközben újabb és újabb séfváltás történt a tophelyen - a nagykönyvek szerint ez sem jelent túl jót.

Pangó étterem, horror árak, tétlenül tébláboló pincérek, majd bekövetkezett az, ami az idei Michelin-kalauz megjelenése után várható volt: az egész csapat, élén a mostani séffel, Botos Tamással, lelépett (a Klasszba), a tulajdonosok meg ott maradtak személyzet nélküli konyhával és üres vendégtérrel.

Így született Facebook oldalukon a következő bejegyzés, amellyel Húsvét szombatjával elbúcsúztak vendégeitől:

"Kedves Mindenki!

Holnap még nyitva leszünk és egyben ez lesz a Tanti utolsó napja. Köszönjük mindenkinek, vendégeinknek és minden munkatársunknak, hogy velünk tartottak az elmúlt közel 5 évben. Külön köszönet Botos Tamás séfnek és csapatának! (Jó hír, hogy velük a jövőben a Klasszban találkozhattok.) Köszönet a Hegyvidék Központ vezetőségének és munkatársainak! Nagy köszönet Kass Nóráéknak az elmúlt néhány hétben tanúsított elképesztő helytállásért!

Viszlát!"

 

 

 

Forrás: Vendég / Facebook


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.