Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti

Itt az utolsó bejegyzés.

A 2015-ben Michelin-csillagot kapott budai fine dining étterem, a Hegyvidék Központban lévő Tanti már akkor elkezdte mélyrepülését, amikor már a csillag odaítélésenek idejére elhagyta a helyet Pesti István séf, aki Tatára költözött, és a Platán konyhai munkájának irányítását vette át.

Közben a Tantinak sem tavaly, sem az idei kalauzban nem sikerült visszakapnia csillagát, pedig azt Pesti István sem vihette magával, hiszen a Michelin-t sosem a séf, hanem az étterem kapja mindenkor. Időközben újabb és újabb séfváltás történt a tophelyen - a nagykönyvek szerint ez sem jelent túl jót.

Pangó étterem, horror árak, tétlenül tébláboló pincérek, majd bekövetkezett az, ami az idei Michelin-kalauz megjelenése után várható volt: az egész csapat, élén a mostani séffel, Botos Tamással, lelépett (a Klasszba), a tulajdonosok meg ott maradtak személyzet nélküli konyhával és üres vendégtérrel.

Így született Facebook oldalukon a következő bejegyzés, amellyel Húsvét szombatjával elbúcsúztak vendégeitől:

"Kedves Mindenki!

Holnap még nyitva leszünk és egyben ez lesz a Tanti utolsó napja. Köszönjük mindenkinek, vendégeinknek és minden munkatársunknak, hogy velünk tartottak az elmúlt közel 5 évben. Külön köszönet Botos Tamás séfnek és csapatának! (Jó hír, hogy velük a jövőben a Klasszban találkozhattok.) Köszönet a Hegyvidék Központ vezetőségének és munkatársainak! Nagy köszönet Kass Nóráéknak az elmúlt néhány hétben tanúsított elképesztő helytállásért!

Viszlát!"

 

 

 

Forrás: Vendég / Facebook


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.