Olaj, divat, topgasztronómia

Exkluzív esemény, sztár résztvevőkkel: egy három Michelin-csillagos séf főz február 27-én a Boscolo Hotel Budapest Salon éttermében, divatbemutató körítéssel.

Nem mindennapi eseményre készülnek február 27-én a Boscolo Hotel Budapest Salon éttermében, ahol nemcsak a konyha vezetőinek - Wolf András és Fekete Antonio – tudását csillogtatják majd meg a Pödör Black Table Fashion Dinner elnevezésű rendezvény alkalmával, hanem ezúttal egy háromcsillagos német sztárszakács, Thomas Bühner (La Vie) is beköltözik már a szombati program előtt két nappal a konyhára, hogy előkészítse az este különleges menüsorát. Amelynek minden egyes részleteiben majd Pödör olaj lakozik, és a gourmet menüsor vendégei, miközben élvezhetik az osztrigából, libamájból, homárból és őzhúsból álló topmenüsort, magyar divattervezők kollekciójában is gyönyörködhetnek a vacsora közben.

A program előzetes sajtótájékoztatóján, február 8-án a Salonban megjelentek a résztvevők. Köztük a Pödör prémium olajok és ecetek társtulajdonosa és marketingigazgatója, Lehoczki Zoltán, aki bemutatta kizárólag hidegen sajtolt, telítetlen zsírsavakban gazdag magolajokból készült toptermékeiket, és elmondta, a világ számos országának vezető konyhájában vannak már jelen, több Michelin-csillagos séffel dolgoznak együtt.

Egyikük a tájékoztatón szintén jelen lévő Thomas Bühner, aki a legmagasabb Michelin-minősítés tulajdonosa, 3 csillagos séf a La Vie étterem konyhájáról, és ő az, aki a február végi program menüsorának nagy részét elkészíti majd. A sztárséf a Pödör termékekkel kapcsolatban elmondta, minőségben nem ismer kompromisszumokat, és ez az ok, amiért e magyar alapanyagot szívesen használja. A német sztárszakács másodszor látogat egyébként Magyarországra vendégszakácsként, és azt is megtudhattuk, a magyar konyha annyira közel áll a szívéhez, hogy mestervizsgáját is magyar ételekből készítette: fogast, tarhonyával. Ma is gyakran dolgozik magyar hízott libamájjal, használja a piros paprikát és tokaji bort is kínálnak éttermük borkínálatában.

A gourmet menüsort hazai divattervezők kollekciójának bemutatója teszi még izgalmasabbá – ezt már Vajna Tímea, a Miss Universe Hungary versenyigazgatója tette hozzá, aki két döntős hölgyet is hozott magával a versenyről a tájékoztatóra.

A február végi szombat estén tehát mind az ízélmény, mind a vizuális látványosság garantált lesz, akik e topprogram résztvevői lehetnek, biztos, hogy exkluzív gasztrokalanddal lesznek gazdagabbak.


A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.
Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről

Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről  

Minden keresett, ami buborékos. Emellett az Aperol, a Negroni, a gin-tonicos koktélok és az alkoholmentes, illetve gyümölcsös sörök fogyasztása jellemző.
Szlovákiában további telepeken terjed a járvány

Szlovákiában további telepeken terjed a járvány 

A ragadós száj- és körömfájás (RSzKF) járvány több helyen is felütötte a fejét.
Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére 

Összegyűjtöttük, eddig milyen szigorítások léptek érvénybe idehaza, hogy ne terjedjen tovább a vírus.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.