Olaj, divat, topgasztronómia

Exkluzív esemény, sztár résztvevőkkel: egy három Michelin-csillagos séf főz február 27-én a Boscolo Hotel Budapest Salon éttermében, divatbemutató körítéssel.

Nem mindennapi eseményre készülnek február 27-én a Boscolo Hotel Budapest Salon éttermében, ahol nemcsak a konyha vezetőinek - Wolf András és Fekete Antonio – tudását csillogtatják majd meg a Pödör Black Table Fashion Dinner elnevezésű rendezvény alkalmával, hanem ezúttal egy háromcsillagos német sztárszakács, Thomas Bühner (La Vie) is beköltözik már a szombati program előtt két nappal a konyhára, hogy előkészítse az este különleges menüsorát. Amelynek minden egyes részleteiben majd Pödör olaj lakozik, és a gourmet menüsor vendégei, miközben élvezhetik az osztrigából, libamájból, homárból és őzhúsból álló topmenüsort, magyar divattervezők kollekciójában is gyönyörködhetnek a vacsora közben.

A program előzetes sajtótájékoztatóján, február 8-án a Salonban megjelentek a résztvevők. Köztük a Pödör prémium olajok és ecetek társtulajdonosa és marketingigazgatója, Lehoczki Zoltán, aki bemutatta kizárólag hidegen sajtolt, telítetlen zsírsavakban gazdag magolajokból készült toptermékeiket, és elmondta, a világ számos országának vezető konyhájában vannak már jelen, több Michelin-csillagos séffel dolgoznak együtt.

Egyikük a tájékoztatón szintén jelen lévő Thomas Bühner, aki a legmagasabb Michelin-minősítés tulajdonosa, 3 csillagos séf a La Vie étterem konyhájáról, és ő az, aki a február végi program menüsorának nagy részét elkészíti majd. A sztárséf a Pödör termékekkel kapcsolatban elmondta, minőségben nem ismer kompromisszumokat, és ez az ok, amiért e magyar alapanyagot szívesen használja. A német sztárszakács másodszor látogat egyébként Magyarországra vendégszakácsként, és azt is megtudhattuk, a magyar konyha annyira közel áll a szívéhez, hogy mestervizsgáját is magyar ételekből készítette: fogast, tarhonyával. Ma is gyakran dolgozik magyar hízott libamájjal, használja a piros paprikát és tokaji bort is kínálnak éttermük borkínálatában.

A gourmet menüsort hazai divattervezők kollekciójának bemutatója teszi még izgalmasabbá – ezt már Vajna Tímea, a Miss Universe Hungary versenyigazgatója tette hozzá, aki két döntős hölgyet is hozott magával a versenyről a tájékoztatóra.

A február végi szombat estén tehát mind az ízélmény, mind a vizuális látványosság garantált lesz, akik e topprogram résztvevői lehetnek, biztos, hogy exkluzív gasztrokalanddal lesznek gazdagabbak.


Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?