Nem mindennapi eseményre készülnek február 27-én a Boscolo Hotel Budapest Salon éttermében, ahol nemcsak a konyha vezetőinek - Wolf András és Fekete Antonio – tudását csillogtatják majd meg a Pödör Black Table Fashion Dinner elnevezésű rendezvény alkalmával, hanem ezúttal egy háromcsillagos német sztárszakács, Thomas Bühner (La Vie) is beköltözik már a szombati program előtt két nappal a konyhára, hogy előkészítse az este különleges menüsorát. Amelynek minden egyes részleteiben majd Pödör olaj lakozik, és a gourmet menüsor vendégei, miközben élvezhetik az osztrigából, libamájból, homárból és őzhúsból álló topmenüsort, magyar divattervezők kollekciójában is gyönyörködhetnek a vacsora közben.
A program előzetes sajtótájékoztatóján, február 8-án a Salonban megjelentek a résztvevők. Köztük a Pödör prémium olajok és ecetek társtulajdonosa és marketingigazgatója, Lehoczki Zoltán, aki bemutatta kizárólag hidegen sajtolt, telítetlen zsírsavakban gazdag magolajokból készült toptermékeiket, és elmondta, a világ számos országának vezető konyhájában vannak már jelen, több Michelin-csillagos séffel dolgoznak együtt.
Egyikük a tájékoztatón szintén jelen lévő Thomas Bühner, aki a legmagasabb Michelin-minősítés tulajdonosa, 3 csillagos séf a La Vie étterem konyhájáról, és ő az, aki a február végi program menüsorának nagy részét elkészíti majd. A sztárséf a Pödör termékekkel kapcsolatban elmondta, minőségben nem ismer kompromisszumokat, és ez az ok, amiért e magyar alapanyagot szívesen használja. A német sztárszakács másodszor látogat egyébként Magyarországra vendégszakácsként, és azt is megtudhattuk, a magyar konyha annyira közel áll a szívéhez, hogy mestervizsgáját is magyar ételekből készítette: fogast, tarhonyával. Ma is gyakran dolgozik magyar hízott libamájjal, használja a piros paprikát és tokaji bort is kínálnak éttermük borkínálatában.
A gourmet menüsort hazai divattervezők kollekciójának bemutatója teszi még izgalmasabbá – ezt már Vajna Tímea, a Miss Universe Hungary versenyigazgatója tette hozzá, aki két döntős hölgyet is hozott magával a versenyről a tájékoztatóra.
A február végi szombat estén tehát mind az ízélmény, mind a vizuális látványosság garantált lesz, akik e topprogram résztvevői lehetnek, biztos, hogy exkluzív gasztrokalanddal lesznek gazdagabbak.