Olasz éttermes lett a sztárházaspár

Kötényhúzás, tésztagyúrás, töltés, pörgetés, kóstolás és sütés – alkalmi séfként mutatkozott be a Trattoria Gusto két új társtulajdonosa, Benedek Tibor és Epres Panni.

Háromszoros olimpiai bajnokunk és modell felesége új szerepben mutatkoznak be: a hagyományos olasz specialitásokra szakosodott Trattoria Gusto társtulajdonosaként. Ez alkalomból kötényt húztak, alkalmi séfnek álltak, és megmutatták, hogyan készül egy hamisítatlan olasz fogás, a Focaccia di Recco.

 „13 évig éltem olaszországi Reccoban, ebből Panni hét évig volt kint velem, számtalan emlék, élmény köt minket oda. Sokszor nosztalgiázunk azokról az évekről, és a legjobban az ottani ízvilág, az olasz ételek hiányoznak nekünk. Amilyen például a focaccia is – ez egy speciális vékony tészta sajttal töltve, forró kemencében pár perc alatt kész, egyszerű, mégis finom, laktató étel. Mi is beálltunk Pannival a látványkonyhába, megküzdöttem a tésztapörgetéssel, és bár nagyon finom lett a végeredmény, be kell látnom, az étterem olasz séfje, Simone sokkal ügyesebb nálam” – mondta nevetve Benedek Tibor.

Felesége nem csak a medence partján drukkol férjének - ezúttal a kemence mellől adta a tanácsokat, majd besegített a sütésbe. A gyönyörű modell még emlékszik arra, milyen volt, amikor Tibor sokkal gyakrabban tüsténkedett a konyhában. „Kapcsolatunk elején gyakran lepett meg olaszos ételekkel, például kagylós tésztával, amit imádok. Nagyon jól főz, de ő az a fajta férfi, aki a vacsorát kisujjból megoldja, a romokat viszont maga mögött hagyja, így a mosogatás még ezeknél a meglepetés vacsoráknál is rendszerint rám maradt” – árulta el mosolyogva Panni, aki örül, hogy ezentúl nem kell egykori lakóvárosukig, Reccoig utazni, ha focacciára fájna a foguk. Ez a tésztaétel ugyanis felkerült az étlapra - a Panni és Tibor ihlette különleges Focaccia di Reccot innentől kezdve bárki megkóstolhatja.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.