Önnek van cekkere?

A helyben megtermelt és előállított termékek piacra kerülését, ezáltal a helyi gazdaság élénkítését és a közösség építését tűzte zászlajára az a településfejlesztési program, amelynek égisze alatt Hetedhét Cekkeres védjegy kerül bevezetésre Csongrád megye hat településén. A Ruzsa Község vezetésével, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék összefogásával megvalósult településközi együttműködés egyedülálló hazánkban.

A Hetedhét Cekkeres védjeggyel forgalmazni kívánt helyi termékek kedvezőbb eladási mutatókat produkálhatnak, hisz a termelők, vállalkozók, gazdálkodók az eddigieknél jelentősebb marketingtámogatással tudnak piacra lépni. A jövedelemtermelő képesség mellett a települések ismertsége is növekedhet a márka bevezetésének köszönhetően.

A cekker mára már egy kevésbé ismert, nosztalgikus eszköz, de nagyanyáink még előszeretettel vették kezükbe. A hétvégi piacolások elengedhetetlen eszköze volt ez a hálós bevásárlótáska, mely mindent egyben tartott, összefogott, amit beledobtak.

Ez az összefogás áll a Hetedhét Cekkeres márka létrehozása mögött is, minden bizonnyal a világ legnagyobb cekkerét megalkotva. Ruzsa, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés, Zákányszék döntéshozói nemcsak egy-egy települést „dobtak be” ebbe a cekkerbe, hanem számos olyan terméket is, melyet legalább 50%-ban az említett helységeken állítanak elő, legyen szó zöldségekről, gyümölcsökről, befőttekről, húsfélékről, tej-, vagy akár kézműves termékekről.

A Hetedhét Cekkeres április 27-én a nagyközönség előtt is bemutatkozik: lehull a lepel a védjegy Cekkernagyijáról, a márkához csatlakozó gazdák pedig megpakolják termékeikkel a cekkerbuszt, ami ezen a napon megteszi első értékesítő körútját.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.