Organikus gin Agárdról

A gin reneszánszát éli a világban, nincs ez másképp Magyarországon sem. És most itt a hazai ginek legújabb tagja, amelyet organikus módon készítettek az agárdiak.

Az Agárdi Pálinkafőzde egy teljes gin portfóliót is létrehozott. Ennek legújabb tagja az Agárdi Organic Gin, amely mind a környezettudatosság, mind a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve új minőséget képvisel a hazai ginek piacán. Ez az első és eddig egyetlen idehaza, amely a biocertifikációhoz szükséges szigorú előírások betartásával és ellenőrzésével készült.

 

Egyedi receptúra alapján készítik. Az organikus gin egy szűretlen ital, a növényi olajok miatt némileg opálosabb a színe, textúrált, gazdagabb ital, mint a klasszikus, jól ismert gin. Mivel a készítése során felhasznált növényi anyagok valóban vegyszermentesek, így az alkoholban kiázva egy rendkívül tiszta italt eredményeznek. Komplex ízvilággal rendelkezik, virágos jegyekben gazdag ital.  

Az Agárdi Pálinkafőzde számára ez a gin azért is nagy mérföldkő, mert ez az első termékük a cég környezettudatosságra és fenntarthatóságra épülő gondolkodásmódjának. „Cégünk filozófiája a kezdetektől fogva a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra épült, mondja Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa és főzdemestere. Már az üzemet is úgy alakítottuk ki évekkel ezelőtt, hogy abban legyen lehetőség azon technológiák alkalmazására, amelyekkel organikus termékek készíthetők. Az organikus gin az első olyan termékünk, amely ennek a gondolkodásmódnak az eredményeként született meg, de ez csak az első lépés. A továbbiakban az a tervünk, hogy egyre több olyan termékkel állunk elő, amelyek a tisztaságot képviselik".

Forrás: Turizmus Online


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.