Organikus gin Agárdról

A gin reneszánszát éli a világban, nincs ez másképp Magyarországon sem. És most itt a hazai ginek legújabb tagja, amelyet organikus módon készítettek az agárdiak.

Az Agárdi Pálinkafőzde egy teljes gin portfóliót is létrehozott. Ennek legújabb tagja az Agárdi Organic Gin, amely mind a környezettudatosság, mind a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve új minőséget képvisel a hazai ginek piacán. Ez az első és eddig egyetlen idehaza, amely a biocertifikációhoz szükséges szigorú előírások betartásával és ellenőrzésével készült.

 

Egyedi receptúra alapján készítik. Az organikus gin egy szűretlen ital, a növényi olajok miatt némileg opálosabb a színe, textúrált, gazdagabb ital, mint a klasszikus, jól ismert gin. Mivel a készítése során felhasznált növényi anyagok valóban vegyszermentesek, így az alkoholban kiázva egy rendkívül tiszta italt eredményeznek. Komplex ízvilággal rendelkezik, virágos jegyekben gazdag ital.  

Az Agárdi Pálinkafőzde számára ez a gin azért is nagy mérföldkő, mert ez az első termékük a cég környezettudatosságra és fenntarthatóságra épülő gondolkodásmódjának. „Cégünk filozófiája a kezdetektől fogva a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra épült, mondja Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa és főzdemestere. Már az üzemet is úgy alakítottuk ki évekkel ezelőtt, hogy abban legyen lehetőség azon technológiák alkalmazására, amelyekkel organikus termékek készíthetők. Az organikus gin az első olyan termékünk, amely ennek a gondolkodásmódnak az eredményeként született meg, de ez csak az első lépés. A továbbiakban az a tervünk, hogy egyre több olyan termékkel állunk elő, amelyek a tisztaságot képviselik".

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.