Országos első hely, arany- és bronz minősítések a World Gin Awards-on

Hazánk egyik vezető gin márkájának, a Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült: a nagy presztízsű World Gin Awards-on a Summereasy kiadás arany minősítést kapott és az ország legjobb ginjének választották a kortárs ginek kategóriájában. Az eredeti, Speakeasy változat pedig bronz minősítést kapott ugyanebben a kategóriában.

A Mrs Millicent Speakeasy egy újhullámos gin, mely a boróka mellett számos fűszernövény és fűszer keverékét tartalmazza, mint amilyen a kardamom, narancs vagy a bergamott. A Summereasy gin pedig ennek jóval citrusosabb változata, mely a gyümölcsök levét is tartalmazza, rendkívül friss, erőteljes ízt eredményezve.

 A Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült.
A Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült.

A World Gin Awards zsűrije ezt a vibráló ízvilágot ismerte el arany minősítéssel és az ország legjobb kortárs ginje díjjal. Az eredeti, Speakeasy változat pedig ugyanebben a kategóriában nyerte el a bronz minősítést. Ez jelentős siker, hiszen a Speakeasy egy olyan termék, amely merész ízvilágával különbözik a hagyományos ginektől.

"Mikor olvastam az eredményt, csordultig voltam - az öröm behúzta az összes érzést, amit a Milli kapcsán a kezdetektől megéltem. A bizonyosságot abban, hogy ez a termék kell nekünk; a hitet abban, hogy a férjem nagyon jó gin(eket) fog készíteni; az elszántságot és a kitartást, mert az elején nagyon nem akarta beadni a derekát, évek teltek el, míg valóban hozzálátott a termékfejlesztéshez; a hálát, hogy a sors olyan embereket sodort mellénk, akik Gáborból kihozták a versenyszellemet, akik összetéveszthetetlen "ruhába öltöztették" a terméket, akik rágták a fülünket, hogy mérettessük meg."

- mondta Czakó Mónika, a Mrs Millicent gint készítő Czakó Gábor felesége és egyben a márka mögött álló BESTILLO pálinkafőzde tulajdonostársa.

Ez az elismerés nem csupán a Mrs Millicent, hanem az egész magyar vendéglátás számára is fontos mérföldkő. Sorra készülnek újabb és újabb ginek már Magyarországon is, az új italfogyasztási trendekre való válaszként. Az ilyen díjak, mint a World Gin Awards, melynek eredményeit világszerte izgatottan várják minden év elején, azt jelzik, hogy a magyar gin felkerült a világtérképre.

A Mrs Millicentről

A Mrs Millicent útja a BESTILLO pálinkafőzdéből indult útjára 2020-ban. A Mrs Millicent név sokak számára ismerős lehet, mert Szerb Antal “Utas és holdvilág” című regényének egyik karakterétől kölcsönözték. A gint ebből a miliőből ragadták ki készítői. A történet elképzelt folytatása, hogy a kisasszony természetét nem megtagadva befejezi tanulmányait, megházasodik, és speakeasy bárokat nyit. Ezek a bárok még a szesztilalom idején voltak jellemzőek, csak a titkos jelszó ismeretében lehetett belépni, feltéve ha az őr arra érdemesnek ítélte meg az ajtó előtt állót. Ez egy újhullámos gin, melynek ízében nem a boróka dominál, hanem különböző fűszernövények, organikus citrusok és fűszerek friss, egyedi elegye bontakozik ki benne. Botanikai jellege miatt hangsúlyos íze és illata van, ezért önmagában is tökéletesen megállja a helyét. Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Szlovákiában, és az Egyesült Királyságban is vannak viszonteladói.


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.