Országos első hely, arany- és bronz minősítések a World Gin Awards-on

Hazánk egyik vezető gin márkájának, a Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült: a nagy presztízsű World Gin Awards-on a Summereasy kiadás arany minősítést kapott és az ország legjobb ginjének választották a kortárs ginek kategóriájában. Az eredeti, Speakeasy változat pedig bronz minősítést kapott ugyanebben a kategóriában.

A Mrs Millicent Speakeasy egy újhullámos gin, mely a boróka mellett számos fűszernövény és fűszer keverékét tartalmazza, mint amilyen a kardamom, narancs vagy a bergamott. A Summereasy gin pedig ennek jóval citrusosabb változata, mely a gyümölcsök levét is tartalmazza, rendkívül friss, erőteljes ízt eredményezve.

 A Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült.
A Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült.

A World Gin Awards zsűrije ezt a vibráló ízvilágot ismerte el arany minősítéssel és az ország legjobb kortárs ginje díjjal. Az eredeti, Speakeasy változat pedig ugyanebben a kategóriában nyerte el a bronz minősítést. Ez jelentős siker, hiszen a Speakeasy egy olyan termék, amely merész ízvilágával különbözik a hagyományos ginektől.

"Mikor olvastam az eredményt, csordultig voltam - az öröm behúzta az összes érzést, amit a Milli kapcsán a kezdetektől megéltem. A bizonyosságot abban, hogy ez a termék kell nekünk; a hitet abban, hogy a férjem nagyon jó gin(eket) fog készíteni; az elszántságot és a kitartást, mert az elején nagyon nem akarta beadni a derekát, évek teltek el, míg valóban hozzálátott a termékfejlesztéshez; a hálát, hogy a sors olyan embereket sodort mellénk, akik Gáborból kihozták a versenyszellemet, akik összetéveszthetetlen "ruhába öltöztették" a terméket, akik rágták a fülünket, hogy mérettessük meg."

- mondta Czakó Mónika, a Mrs Millicent gint készítő Czakó Gábor felesége és egyben a márka mögött álló BESTILLO pálinkafőzde tulajdonostársa.

Ez az elismerés nem csupán a Mrs Millicent, hanem az egész magyar vendéglátás számára is fontos mérföldkő. Sorra készülnek újabb és újabb ginek már Magyarországon is, az új italfogyasztási trendekre való válaszként. Az ilyen díjak, mint a World Gin Awards, melynek eredményeit világszerte izgatottan várják minden év elején, azt jelzik, hogy a magyar gin felkerült a világtérképre.

A Mrs Millicentről

A Mrs Millicent útja a BESTILLO pálinkafőzdéből indult útjára 2020-ban. A Mrs Millicent név sokak számára ismerős lehet, mert Szerb Antal “Utas és holdvilág” című regényének egyik karakterétől kölcsönözték. A gint ebből a miliőből ragadták ki készítői. A történet elképzelt folytatása, hogy a kisasszony természetét nem megtagadva befejezi tanulmányait, megházasodik, és speakeasy bárokat nyit. Ezek a bárok még a szesztilalom idején voltak jellemzőek, csak a titkos jelszó ismeretében lehetett belépni, feltéve ha az őr arra érdemesnek ítélte meg az ajtó előtt állót. Ez egy újhullámos gin, melynek ízében nem a boróka dominál, hanem különböző fűszernövények, organikus citrusok és fűszerek friss, egyedi elegye bontakozik ki benne. Botanikai jellege miatt hangsúlyos íze és illata van, ezért önmagában is tökéletesen megállja a helyét. Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Szlovákiában, és az Egyesült Királyságban is vannak viszonteladói.


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.