Országos első hely, arany- és bronz minősítések a World Gin Awards-on

Hazánk egyik vezető gin márkájának, a Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült: a nagy presztízsű World Gin Awards-on a Summereasy kiadás arany minősítést kapott és az ország legjobb ginjének választották a kortárs ginek kategóriájában. Az eredeti, Speakeasy változat pedig bronz minősítést kapott ugyanebben a kategóriában.

A Mrs Millicent Speakeasy egy újhullámos gin, mely a boróka mellett számos fűszernövény és fűszer keverékét tartalmazza, mint amilyen a kardamom, narancs vagy a bergamott. A Summereasy gin pedig ennek jóval citrusosabb változata, mely a gyümölcsök levét is tartalmazza, rendkívül friss, erőteljes ízt eredményezve.

 A Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült.
A Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült.

A World Gin Awards zsűrije ezt a vibráló ízvilágot ismerte el arany minősítéssel és az ország legjobb kortárs ginje díjjal. Az eredeti, Speakeasy változat pedig ugyanebben a kategóriában nyerte el a bronz minősítést. Ez jelentős siker, hiszen a Speakeasy egy olyan termék, amely merész ízvilágával különbözik a hagyományos ginektől.

"Mikor olvastam az eredményt, csordultig voltam - az öröm behúzta az összes érzést, amit a Milli kapcsán a kezdetektől megéltem. A bizonyosságot abban, hogy ez a termék kell nekünk; a hitet abban, hogy a férjem nagyon jó gin(eket) fog készíteni; az elszántságot és a kitartást, mert az elején nagyon nem akarta beadni a derekát, évek teltek el, míg valóban hozzálátott a termékfejlesztéshez; a hálát, hogy a sors olyan embereket sodort mellénk, akik Gáborból kihozták a versenyszellemet, akik összetéveszthetetlen "ruhába öltöztették" a terméket, akik rágták a fülünket, hogy mérettessük meg."

- mondta Czakó Mónika, a Mrs Millicent gint készítő Czakó Gábor felesége és egyben a márka mögött álló BESTILLO pálinkafőzde tulajdonostársa.

Ez az elismerés nem csupán a Mrs Millicent, hanem az egész magyar vendéglátás számára is fontos mérföldkő. Sorra készülnek újabb és újabb ginek már Magyarországon is, az új italfogyasztási trendekre való válaszként. Az ilyen díjak, mint a World Gin Awards, melynek eredményeit világszerte izgatottan várják minden év elején, azt jelzik, hogy a magyar gin felkerült a világtérképre.

A Mrs Millicentről

A Mrs Millicent útja a BESTILLO pálinkafőzdéből indult útjára 2020-ban. A Mrs Millicent név sokak számára ismerős lehet, mert Szerb Antal “Utas és holdvilág” című regényének egyik karakterétől kölcsönözték. A gint ebből a miliőből ragadták ki készítői. A történet elképzelt folytatása, hogy a kisasszony természetét nem megtagadva befejezi tanulmányait, megházasodik, és speakeasy bárokat nyit. Ezek a bárok még a szesztilalom idején voltak jellemzőek, csak a titkos jelszó ismeretében lehetett belépni, feltéve ha az őr arra érdemesnek ítélte meg az ajtó előtt állót. Ez egy újhullámos gin, melynek ízében nem a boróka dominál, hanem különböző fűszernövények, organikus citrusok és fűszerek friss, egyedi elegye bontakozik ki benne. Botanikai jellege miatt hangsúlyos íze és illata van, ezért önmagában is tökéletesen megállja a helyét. Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Szlovákiában, és az Egyesült Királyságban is vannak viszonteladói.


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.