Országos első hely, arany- és bronz minősítések a World Gin Awards-on

Hazánk egyik vezető gin márkájának, a Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült: a nagy presztízsű World Gin Awards-on a Summereasy kiadás arany minősítést kapott és az ország legjobb ginjének választották a kortárs ginek kategóriájában. Az eredeti, Speakeasy változat pedig bronz minősítést kapott ugyanebben a kategóriában.

A Mrs Millicent Speakeasy egy újhullámos gin, mely a boróka mellett számos fűszernövény és fűszer keverékét tartalmazza, mint amilyen a kardamom, narancs vagy a bergamott. A Summereasy gin pedig ennek jóval citrusosabb változata, mely a gyümölcsök levét is tartalmazza, rendkívül friss, erőteljes ízt eredményezve.

 A Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült.
A Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült.

A World Gin Awards zsűrije ezt a vibráló ízvilágot ismerte el arany minősítéssel és az ország legjobb kortárs ginje díjjal. Az eredeti, Speakeasy változat pedig ugyanebben a kategóriában nyerte el a bronz minősítést. Ez jelentős siker, hiszen a Speakeasy egy olyan termék, amely merész ízvilágával különbözik a hagyományos ginektől.

"Mikor olvastam az eredményt, csordultig voltam - az öröm behúzta az összes érzést, amit a Milli kapcsán a kezdetektől megéltem. A bizonyosságot abban, hogy ez a termék kell nekünk; a hitet abban, hogy a férjem nagyon jó gin(eket) fog készíteni; az elszántságot és a kitartást, mert az elején nagyon nem akarta beadni a derekát, évek teltek el, míg valóban hozzálátott a termékfejlesztéshez; a hálát, hogy a sors olyan embereket sodort mellénk, akik Gáborból kihozták a versenyszellemet, akik összetéveszthetetlen "ruhába öltöztették" a terméket, akik rágták a fülünket, hogy mérettessük meg."

- mondta Czakó Mónika, a Mrs Millicent gint készítő Czakó Gábor felesége és egyben a márka mögött álló BESTILLO pálinkafőzde tulajdonostársa.

Ez az elismerés nem csupán a Mrs Millicent, hanem az egész magyar vendéglátás számára is fontos mérföldkő. Sorra készülnek újabb és újabb ginek már Magyarországon is, az új italfogyasztási trendekre való válaszként. Az ilyen díjak, mint a World Gin Awards, melynek eredményeit világszerte izgatottan várják minden év elején, azt jelzik, hogy a magyar gin felkerült a világtérképre.

A Mrs Millicentről

A Mrs Millicent útja a BESTILLO pálinkafőzdéből indult útjára 2020-ban. A Mrs Millicent név sokak számára ismerős lehet, mert Szerb Antal “Utas és holdvilág” című regényének egyik karakterétől kölcsönözték. A gint ebből a miliőből ragadták ki készítői. A történet elképzelt folytatása, hogy a kisasszony természetét nem megtagadva befejezi tanulmányait, megházasodik, és speakeasy bárokat nyit. Ezek a bárok még a szesztilalom idején voltak jellemzőek, csak a titkos jelszó ismeretében lehetett belépni, feltéve ha az őr arra érdemesnek ítélte meg az ajtó előtt állót. Ez egy újhullámos gin, melynek ízében nem a boróka dominál, hanem különböző fűszernövények, organikus citrusok és fűszerek friss, egyedi elegye bontakozik ki benne. Botanikai jellege miatt hangsúlyos íze és illata van, ezért önmagában is tökéletesen megállja a helyét. Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Szlovákiában, és az Egyesült Királyságban is vannak viszonteladói.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.