Róna Iván a gazdasági Rádiónak adott interjújában elmondta: a Torkos Csütörtök egy ezer éves néphagyományt elevenít fel, amely szerint a 40 napos böjt megkezdése után egy alkalommal még mindenkinek lehetősége van a farsangi maradék elfogyasztására. Az öt évvel ezelőtt elindult akció évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend; idén 1309 étteremben torkoskodhatnak féláron a vendégek, így kilenccel bővült a kezdeményezéshez csatlakozó vendéglátóhelyek száma.
A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: ez azért számít rendkívül jó eredménynek, mert a válság miatt most inkább csak azok az éttermek engedhetik meg maguknak a Torkos Csütörtököt, amelyeknek komoly tartalékai vannak. A vendéglátóhelyeket idén már 20 beszállító is segítette, ezek a cégek az akció előtti napokban kedvezményesen szállítottak alapanyagokat az éttermeknek.
Több mint 1300 helyen ehetünk féláron
Róna Iván egy érdekességre is felhívta a figyelmet: a Torkos Csütörtök ma már annyira népszerű, hogy a részt vevő éttermek listájának megjelenése után azonnal elindulnak a foglalások, és egy-egy helyre akár pár napon belül elkelnek az asztalok. Ezért sok étterem még pénteken, sőt szombaton is megtartja az 50 százalékos kedvezményt, hogy minél több vendéget csábítson el, akár hosszú távra is.
Az idei év azért is különleges, hiszen a kezdeményezéshez egy színház is csatlakozott: a József Attila Színház február 26.-ig féláron adja a jegyet azoknak, akik elhozzák a Torkos Csütörtöki falatozásról szóló számlát. (Gazdasági Rádió)
Pénteken és szombaton is Torkos Csütörtök
A mai napon több mint 1300 étteremben torkoskodhatnak a jóllakni vágyók. A Magyar Turizmus Zrt. immár ötödik alkalommal rendezi meg a Torkos Csütörtököt, amelynek keretében fél áron lehet fogyasztani az akcióhoz csatlakozott vendéglátóhelyeken. A szervezet vezérigazgatója szerint a kezdeményezés egyre sikeresebb, ebben az évben már színház, éttermi beszállítók, és a MÁV is csatlakozott az akcióhoz - adta hírül a Gazdasági Rádió.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.