Sakura ünnep a fedélzeten

A március végén Japánba utazók az Emirates fedélzetén egy felejthetetlen Sakura ünneplésbe csöppenhetnek. A légitársaság különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait, továbbá a repülőút során az utasok akár a japán nyelvvel is megismerkedhetnek.

A varázslatos cseresznyevirág (sakura) különleges helyet foglal el a japán kultúrában és azon túl is. A Sakura ünnep, vagyis a cseresznyefa virágzásának örömünnepe a tavasz érkezését jelzi, és az élet múló pillanatainak megbecsülésére emlékeztet. Japánban ilyenkor az emberek a rózsaszín és fehér szirmokba boruló fák alatt sétálva és piknikezve élik meg a spirituális, lelki és testi feltöltődést, hogy a természettel együtt maguk is megtapasztalhassák a tél utáni újjászületést, kivirágzást. Pontosan erre az útra invitálja meg az Emirates a március 25-31. között, Dubajból Japánba repülő utasait, akik útjuk során egy különleges gasztronómiai élménnyel kapcsolódhatnak a cseresznyefa virágzást körüllengő lélekderítő hagyományokhoz.

Fotó: Emirates
Fotó: Emirates

A japán tavasz örömünnepének szerves részét képezik a tradicionális ételek és italok, a legnagyobb nemzetközi légitársaság pedig ennek megfelelően alakította ki időszakos fedélzeti menüjét. Valamennyi utasosztályán kaiszeki-t, több fogásból álló hagyományos japán vacsorát szolgál fel. Az Emirates saját japán konyhájában, szezonális alapanyagok felhasználásával és szakértelmet kívánó technikával készült fogásokat a tálalásuk - a textúrák, ízek, formák és színek precíz összhangja - emeli művészi szintre.

A kaiszeki-ben olyan ételek kapnak helyet, mint a kinpira renkon (sült lótuszgyökér), a saba kinuta maki tekercs, a sült yuanyaki tengeri sügér párolt sárgarépával, takenokóval, blansírozott cukorborsóval és dashi mártással, a myoga amazu pácolt gyömbér és bébi őszibarack vagy a tori shoga gohan (csirke gyömbéres rizzsel). Mindehhez Sencha teát és Nanbu Bijin Tokubetsu Junmai szakét kínálnak a fedélzeten. A First és Business Class utasok menüjére továbbá olyan tavaszt megidéző desszertek is felkerültek, mint a Sakura és matcha mochi, yuzu kaviárral és zöld teás angolkrémmel.

A légitársaság utasai nem csupán a gasztronómiai ínyencségek sorával kerülhetnek közelebb a japán kultúrához. A többezer csatornás fedélzeti szórakoztató rendszerén, az Ice-on mintegy 45 japán film, és 225 japán szinkronnal elérhető hollywoodi alkotás, továbbá japán zenék sora érhető el. Az Emirates hetente 21 járatot üzemeltet Dubajból Japánba: naponta egyszer közlekedik Tokió-Haneda, Tokió-Narita és Oszaka felé, ahonnan további 24 japán belföldi városba kínál zökkenőmentes továbbutazást a Japan Airlines légitársasággal kötött codeshare-partnerségének köszönhetően.


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.