Sakura ünnep a fedélzeten

A március végén Japánba utazók az Emirates fedélzetén egy felejthetetlen Sakura ünneplésbe csöppenhetnek. A légitársaság különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait, továbbá a repülőút során az utasok akár a japán nyelvvel is megismerkedhetnek.

A varázslatos cseresznyevirág (sakura) különleges helyet foglal el a japán kultúrában és azon túl is. A Sakura ünnep, vagyis a cseresznyefa virágzásának örömünnepe a tavasz érkezését jelzi, és az élet múló pillanatainak megbecsülésére emlékeztet. Japánban ilyenkor az emberek a rózsaszín és fehér szirmokba boruló fák alatt sétálva és piknikezve élik meg a spirituális, lelki és testi feltöltődést, hogy a természettel együtt maguk is megtapasztalhassák a tél utáni újjászületést, kivirágzást. Pontosan erre az útra invitálja meg az Emirates a március 25-31. között, Dubajból Japánba repülő utasait, akik útjuk során egy különleges gasztronómiai élménnyel kapcsolódhatnak a cseresznyefa virágzást körüllengő lélekderítő hagyományokhoz.

Fotó: Emirates
Fotó: Emirates

A japán tavasz örömünnepének szerves részét képezik a tradicionális ételek és italok, a legnagyobb nemzetközi légitársaság pedig ennek megfelelően alakította ki időszakos fedélzeti menüjét. Valamennyi utasosztályán kaiszeki-t, több fogásból álló hagyományos japán vacsorát szolgál fel. Az Emirates saját japán konyhájában, szezonális alapanyagok felhasználásával és szakértelmet kívánó technikával készült fogásokat a tálalásuk - a textúrák, ízek, formák és színek precíz összhangja - emeli művészi szintre.

A kaiszeki-ben olyan ételek kapnak helyet, mint a kinpira renkon (sült lótuszgyökér), a saba kinuta maki tekercs, a sült yuanyaki tengeri sügér párolt sárgarépával, takenokóval, blansírozott cukorborsóval és dashi mártással, a myoga amazu pácolt gyömbér és bébi őszibarack vagy a tori shoga gohan (csirke gyömbéres rizzsel). Mindehhez Sencha teát és Nanbu Bijin Tokubetsu Junmai szakét kínálnak a fedélzeten. A First és Business Class utasok menüjére továbbá olyan tavaszt megidéző desszertek is felkerültek, mint a Sakura és matcha mochi, yuzu kaviárral és zöld teás angolkrémmel.

A légitársaság utasai nem csupán a gasztronómiai ínyencségek sorával kerülhetnek közelebb a japán kultúrához. A többezer csatornás fedélzeti szórakoztató rendszerén, az Ice-on mintegy 45 japán film, és 225 japán szinkronnal elérhető hollywoodi alkotás, továbbá japán zenék sora érhető el. Az Emirates hetente 21 járatot üzemeltet Dubajból Japánba: naponta egyszer közlekedik Tokió-Haneda, Tokió-Narita és Oszaka felé, ahonnan további 24 japán belföldi városba kínál zökkenőmentes továbbutazást a Japan Airlines légitársasággal kötött codeshare-partnerségének köszönhetően.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.