Sakura ünnep a fedélzeten

A március végén Japánba utazók az Emirates fedélzetén egy felejthetetlen Sakura ünneplésbe csöppenhetnek. A légitársaság különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait, továbbá a repülőút során az utasok akár a japán nyelvvel is megismerkedhetnek.

A varázslatos cseresznyevirág (sakura) különleges helyet foglal el a japán kultúrában és azon túl is. A Sakura ünnep, vagyis a cseresznyefa virágzásának örömünnepe a tavasz érkezését jelzi, és az élet múló pillanatainak megbecsülésére emlékeztet. Japánban ilyenkor az emberek a rózsaszín és fehér szirmokba boruló fák alatt sétálva és piknikezve élik meg a spirituális, lelki és testi feltöltődést, hogy a természettel együtt maguk is megtapasztalhassák a tél utáni újjászületést, kivirágzást. Pontosan erre az útra invitálja meg az Emirates a március 25-31. között, Dubajból Japánba repülő utasait, akik útjuk során egy különleges gasztronómiai élménnyel kapcsolódhatnak a cseresznyefa virágzást körüllengő lélekderítő hagyományokhoz.

Fotó: Emirates
Fotó: Emirates

A japán tavasz örömünnepének szerves részét képezik a tradicionális ételek és italok, a legnagyobb nemzetközi légitársaság pedig ennek megfelelően alakította ki időszakos fedélzeti menüjét. Valamennyi utasosztályán kaiszeki-t, több fogásból álló hagyományos japán vacsorát szolgál fel. Az Emirates saját japán konyhájában, szezonális alapanyagok felhasználásával és szakértelmet kívánó technikával készült fogásokat a tálalásuk - a textúrák, ízek, formák és színek precíz összhangja - emeli művészi szintre.

A kaiszeki-ben olyan ételek kapnak helyet, mint a kinpira renkon (sült lótuszgyökér), a saba kinuta maki tekercs, a sült yuanyaki tengeri sügér párolt sárgarépával, takenokóval, blansírozott cukorborsóval és dashi mártással, a myoga amazu pácolt gyömbér és bébi őszibarack vagy a tori shoga gohan (csirke gyömbéres rizzsel). Mindehhez Sencha teát és Nanbu Bijin Tokubetsu Junmai szakét kínálnak a fedélzeten. A First és Business Class utasok menüjére továbbá olyan tavaszt megidéző desszertek is felkerültek, mint a Sakura és matcha mochi, yuzu kaviárral és zöld teás angolkrémmel.

A légitársaság utasai nem csupán a gasztronómiai ínyencségek sorával kerülhetnek közelebb a japán kultúrához. A többezer csatornás fedélzeti szórakoztató rendszerén, az Ice-on mintegy 45 japán film, és 225 japán szinkronnal elérhető hollywoodi alkotás, továbbá japán zenék sora érhető el. Az Emirates hetente 21 járatot üzemeltet Dubajból Japánba: naponta egyszer közlekedik Tokió-Haneda, Tokió-Narita és Oszaka felé, ahonnan további 24 japán belföldi városba kínál zökkenőmentes továbbutazást a Japan Airlines légitársasággal kötött codeshare-partnerségének köszönhetően.


Újabb telepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás betegség

Újabb telepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás betegség 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön a SVÉT villásreggeli

Jön a SVÉT villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.
A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében

A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében 

A dél-európai országban évente szemétbe kerülő élelem mennyisége jelenleg úgy 1,2 millió tonna.
Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról

Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról 

A magyar határhoz közeli Dunaszerdahelyi járásban március 21-től rendkívüli állapotot hirdettek ki. Tömegsírok kialakítását fontolgatják.
Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban

Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban 

Tavaszi tekercskészítő versenyre hívták a főváros egyik legelitebb gimnáziumának, az Eötvös József Gimnázium diákjait március 22-én, szombaton.
Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Bezár Bécs ikonikus magyar étterme  

Ősszel végleg bezárja kapuit a bécsi magyar közösség egyik ikonikus találkozóhelye, az „Ilona Stüberl“ étterem.
Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.