Sakura ünnep a fedélzeten

A március végén Japánba utazók az Emirates fedélzetén egy felejthetetlen Sakura ünneplésbe csöppenhetnek. A légitársaság különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait, továbbá a repülőút során az utasok akár a japán nyelvvel is megismerkedhetnek.

A varázslatos cseresznyevirág (sakura) különleges helyet foglal el a japán kultúrában és azon túl is. A Sakura ünnep, vagyis a cseresznyefa virágzásának örömünnepe a tavasz érkezését jelzi, és az élet múló pillanatainak megbecsülésére emlékeztet. Japánban ilyenkor az emberek a rózsaszín és fehér szirmokba boruló fák alatt sétálva és piknikezve élik meg a spirituális, lelki és testi feltöltődést, hogy a természettel együtt maguk is megtapasztalhassák a tél utáni újjászületést, kivirágzást. Pontosan erre az útra invitálja meg az Emirates a március 25-31. között, Dubajból Japánba repülő utasait, akik útjuk során egy különleges gasztronómiai élménnyel kapcsolódhatnak a cseresznyefa virágzást körüllengő lélekderítő hagyományokhoz.

Fotó: Emirates
Fotó: Emirates

A japán tavasz örömünnepének szerves részét képezik a tradicionális ételek és italok, a legnagyobb nemzetközi légitársaság pedig ennek megfelelően alakította ki időszakos fedélzeti menüjét. Valamennyi utasosztályán kaiszeki-t, több fogásból álló hagyományos japán vacsorát szolgál fel. Az Emirates saját japán konyhájában, szezonális alapanyagok felhasználásával és szakértelmet kívánó technikával készült fogásokat a tálalásuk - a textúrák, ízek, formák és színek precíz összhangja - emeli művészi szintre.

A kaiszeki-ben olyan ételek kapnak helyet, mint a kinpira renkon (sült lótuszgyökér), a saba kinuta maki tekercs, a sült yuanyaki tengeri sügér párolt sárgarépával, takenokóval, blansírozott cukorborsóval és dashi mártással, a myoga amazu pácolt gyömbér és bébi őszibarack vagy a tori shoga gohan (csirke gyömbéres rizzsel). Mindehhez Sencha teát és Nanbu Bijin Tokubetsu Junmai szakét kínálnak a fedélzeten. A First és Business Class utasok menüjére továbbá olyan tavaszt megidéző desszertek is felkerültek, mint a Sakura és matcha mochi, yuzu kaviárral és zöld teás angolkrémmel.

A légitársaság utasai nem csupán a gasztronómiai ínyencségek sorával kerülhetnek közelebb a japán kultúrához. A többezer csatornás fedélzeti szórakoztató rendszerén, az Ice-on mintegy 45 japán film, és 225 japán szinkronnal elérhető hollywoodi alkotás, továbbá japán zenék sora érhető el. Az Emirates hetente 21 járatot üzemeltet Dubajból Japánba: naponta egyszer közlekedik Tokió-Haneda, Tokió-Narita és Oszaka felé, ahonnan további 24 japán belföldi városba kínál zökkenőmentes továbbutazást a Japan Airlines légitársasággal kötött codeshare-partnerségének köszönhetően.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.