Sikeres PanyolaFeszt, toronyórával

A 13. alkalommal megtartott rendezvény közel 180 fellépője több mint nyolcezer látogatót vonzott a három nap alatt a településre.

A Panyolán élő emberek szeretete, a szervezők lelkiismeretes, kemény, kitartó munkájának köszönhetően sikeresen zárult a Szatmár megyei kis faluban lévő családi fesztivál.

 

A Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémians Betyars, az Óperentzia Feat, Csángálló, Dánielfy Gergő és az Utazók – csakhogynév a fellépők közül. A tánc élményét a Fitos Dezső Társulat, a Szatmár Táncegyüttes és a Szatmár Kamara megannyi fellépői adták. Makranczi Zalán színházi előadással ajándékozta meg a rajongókat.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy minden esztendőben minőségi programokat, változatos zenei kínálatot, színvonalas kulturális étlapot adunk a szatmári embereknek, a hozzánk érkezőknek - mondta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere. - Már több éve arra törekszünk, hogy értékteremtő fesztivál legyen a PanyolaFeszt. Közel 10 helyszínen egyszerre ajánlottunk kiállítást, változatos porta programokat, templom és pálinkafőzde látogatásokat, a Kokas Bandával Tisza-parti mulatságot, középkori templomtúrát kerékpárral. A gyermekek sem unatkozhattak az érdekes népi játszóudvaron és az aktív kézműves foglalkozásokon. A Szatmár ízeit sem felejthettük el, hiszen tizenegy főzőcsapat több mint 50 fajta ételt és közel 40 féle süteményt kínált a fesztivál vendégeinek, de volt kézműves sör, kiváló borok és persze az elmaradhatatlan panyolai pálinka. Vasárnap ünnepi istentisztelettel és a Rege zenekar gyönyörű előadásával zártuk a több napos rendezvényt, Továbbá egy örömteli hírt is bejelenthettem a gyülekezetnek, hiszen a fesztivált szervező csapat az idei bevételből a falu református templomának toronyóra javítását támogatja azért, hogy Panyolán újra együtt számolhassuk a perceket - fejezte be gondolatát Muhari Zoltán.

Forrás: Panyolafeszt / Vendég


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.