Sikeres PanyolaFeszt, toronyórával

A 13. alkalommal megtartott rendezvény közel 180 fellépője több mint nyolcezer látogatót vonzott a három nap alatt a településre.

A Panyolán élő emberek szeretete, a szervezők lelkiismeretes, kemény, kitartó munkájának köszönhetően sikeresen zárult a Szatmár megyei kis faluban lévő családi fesztivál.

 

A Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémians Betyars, az Óperentzia Feat, Csángálló, Dánielfy Gergő és az Utazók – csakhogynév a fellépők közül. A tánc élményét a Fitos Dezső Társulat, a Szatmár Táncegyüttes és a Szatmár Kamara megannyi fellépői adták. Makranczi Zalán színházi előadással ajándékozta meg a rajongókat.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy minden esztendőben minőségi programokat, változatos zenei kínálatot, színvonalas kulturális étlapot adunk a szatmári embereknek, a hozzánk érkezőknek - mondta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere. - Már több éve arra törekszünk, hogy értékteremtő fesztivál legyen a PanyolaFeszt. Közel 10 helyszínen egyszerre ajánlottunk kiállítást, változatos porta programokat, templom és pálinkafőzde látogatásokat, a Kokas Bandával Tisza-parti mulatságot, középkori templomtúrát kerékpárral. A gyermekek sem unatkozhattak az érdekes népi játszóudvaron és az aktív kézműves foglalkozásokon. A Szatmár ízeit sem felejthettük el, hiszen tizenegy főzőcsapat több mint 50 fajta ételt és közel 40 féle süteményt kínált a fesztivál vendégeinek, de volt kézműves sör, kiváló borok és persze az elmaradhatatlan panyolai pálinka. Vasárnap ünnepi istentisztelettel és a Rege zenekar gyönyörű előadásával zártuk a több napos rendezvényt, Továbbá egy örömteli hírt is bejelenthettem a gyülekezetnek, hiszen a fesztivált szervező csapat az idei bevételből a falu református templomának toronyóra javítását támogatja azért, hogy Panyolán újra együtt számolhassuk a perceket - fejezte be gondolatát Muhari Zoltán.

Forrás: Panyolafeszt / Vendég


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.