SIRHA Budapest májusban

A 2016 májusában Budapest ad otthont a Sirha nemzetközi szakkiállításnak, mely várhatóan 350 kiállítót és 20 000 látogatót vonz a magyar fővárosba, s egyúttal a világ legnagyobb presztízsű gasztronómiai eseményének, a Bocuse d’Or európai döntőjének is otthont ad majd. Ezzel Budapest csatlakozik a Sirha hálózathoz, amely a legrangosabb szakkiállításokból áll és olyan városok a házigazdái, mint Lyon, Genf, Isztambul, Rio de Janeiro és hamarosan Mexikóváros. A sikeres 2014-es debütálás után a Gourmet by Sirha Budapest ezúttal már Sirha Budapest néven kerül megrendezésre.

A Sirha Budapest 2016 májusában elhozza Magyarországra a legújabb trendeket és innovatív megoldásokat az élelmiszer-, sütő- és cukrászipar, a vendéglátóipar és a gasztronómia területén. Az eseményen összegyűlik majd a magyar és külföldi kiállítók legjava: azok a gyártók, importőrök és forgalmazók, akik élelmiszerekkel, italokkal, konyhai berendezésekkel és felszerelésekkel, sütő- és cukrászipari illetve kávéhoz és a kávézáshoz kapcsolódó termékekkel és berendezésekkel, bútorokkal és terítékekkel, különféle technológiákkal, szolgáltatásokkal és élelmiszeripari termékekkel és berendezésekkel foglalkoznak.

Mindenre kiterjedő kínálat Magyarországról és külföldről

A Sirha Budapest kínálata mindenre kiterjed, a szakmabeliek igényeit teljes mértékben kielégítve egyetlen nagy esemény keretein belül! A külföldi cégek személyre szabott segítséget kapnak annak érdekében, hogy részvételük sikere garantált legyen. A Sirha Budapest látogatói olyan termékeket és szolgáltatásokat ismerhetnek majd meg, amelyek teljesen újak a magyar piacon.

A Sirha Budapesten várhatóan 20.000 szakmai látogató vesz majd részt: étterem tulajdonosok és étteremvezetők, szakácsok, nagy catering vállalatok és élelmiszerkereskedők beszerzői, szállodatulajdonosok és szállodaigazgatók, az élelmiszer- és italgyártók képviselői, éttermek és szállodák beszerezési menedzserei, házvezetők, pékségek és cukrászdák tulajdonosai, borszaküzletek képviselői, élelmiszer, ital és élelmiszeripari berendezés importőrök és forgalmazók.Nem csak Magyarországról jönnek majd, hanem a szomszédos országokból is, pl. Szlovákiából, Ukrajnából, Szlovéniából, Romániából, egy több mint 94 millió lakosú régiót lefedve, ahol ezek a szakemberek nagy befolyással bírnak saját területükön.

A Sirha Budapest lesz a Bocuse d‘Or európai döntőjének házigazdája

A nagy presztízsű szakácsverseny története során először a Bocuse d‘Or európai fináléja Magyarországon kerül megrendezésre. Magyarország kormánya, Budapest városa és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia támogatásával a Sirha Budapest örömmel látja majd vendégül a szakácsverseny legjobb európai versenyzőit 2016. május 10-én és 11-én.Húsz európai ország legtehetségesebb szakácsai versenyeznek majd egy elképesztő hangulatú fináléban, hatalmas szurkolótábor előtt főzve 5 óra 35 percen keresztül, hogy eldöntsék ki Európa legjobbja. Az európai döntő első 11 helyezettje vesz részt a 2017. januárban, Lyonban megrendezésre kerülő világversenyen.

Programok, trendek és látványosságok minden szakma képviselői számára

Csakúgy, mint a többi Sirha szakkiállítás, a Sirha Budapest érdekes programok – köztük versenyek – tömkelegével várja majd minden szakma képviselőit és a látogatókat: lesznek majd pék- és cukrászversenyek, illetve barista bemutató a szakma legtehetségesebb magyarországi képviselőivel. A Jövő Áruháza bemutatja majd a legújabb megoldásokat az élelmiszer kiskereskedelemben. A World Cuisine Summit (Világgasztronómiai Csúcstalálkozó) konferencia foglalkozik majd az éttermeket érintő globális trendekkel, a francia jövőkutató Frédéric Loeb vezetésével, aki a régió vezető véleményformálóival vitatja majd meg az ágazat legfontosabb kérdéseit.

A Sirha Budapestet kétnemzetiségű csapat szervezi: a Sirha francia csapata és a Hungexpo magyar csapata egyesíti erejét annak érdekében, hogy a szakkiállítás a legmagasabb színvonalú üzleti esemény legyen és egyben kiváló lehetőség az élelmiszeripar, valamint a vendéglátó- és szállodaipar képviselői számára, hogy új termékeket, szolgáltatásokat és technológiákat fedezzenek fel, amelyeket helyi és külföldi kiállítók és híres szakácsok mutatnak be számukra.

A Sirha Budapest egy a számos vendéglátóipari és gasztronómiai tematikájú esemény és szakkiállítás közül, amelyet a GL Events kiállítás szervező cég valósít meg. Marie-Odile Fondeur vezetésével az ún. Food Service részleg nagy tapasztalatra tett szert a kiállítás- és programszervezésben, az élelmiszerrel kapcsolatos szolgáltatások minden területén.

A következő GL Food Service esemény a Sirha Rio lesz, 2015. október 14-16-án, ezt követi a Sirha Isztambul 2015. november 26-28-án, a Sirha Genf 2016. január 24-26-án és az Europain Párizs 2016. február 5-9-én. A következő, kétévente megrendezésre kerülő Sirha szakkiállítás Lyonban lesz, 2017. január 21-25-én.

A Sirha Budapest röviden

  • A Bocuse d’Or európai döntője, 2016. május 9-11.
  • 350 magyar és külföldi kiállító
  • Versenyek és programok – gasztronómia, cukrászat, pékek, kávézás, vendéglátás, kiskereskedelem
  • 20.000 célzott, szakmai látogató

A több mint 30 éve indult Sirha mára világszerte az élelmiszeripar, a gasztronómia és a szállodaipar központi eseményévé vált. A franciaországi Lyonban rendezik meg minden második évben és a 2015-ös Sirha 3045 kiállítót és márkát, 189 028 szakmai látogatót és 992 újságírót vonzott. A Sirha nagy presztízsű versenyek házigazdája, beleértve a világ legrangosabb szakács és cukrászversenyének, a Bocuse d’Or-nak és a Coupe du Monde de la Patisserie-nek a döntőjét. Sajátos hangulatának, a programok rendkívül széles választékának és a szervezőmunka minőségének köszönhetően kihagyhatatlan esemény minden, a Food Service szektorban dolgozó szakember számára. 2008 óta a ’Sirha érzés’ nemzetközivé vált azzal, hogy a kiállítás megjelent Genfben, Rióban és Isztambulban, most pedig végre Budapesten is debütál.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.