Most két héten keresztül e vidékről, azaz Baden-Württemberg tartomány legjobb, legjellemzőbb étkeivel várják a közönséget az ötcsillagos Kempinski Hotel Corvinus éttermében mind a déli órákban, mind este, vacsora idején. Ízelítő a bőséges, és különlegesen finom kínálatból: igazi Fekete-erdei sonka és szalonna „Rüggenwald” kenőmájassal, friss tormával és rozskenyérrel; friss spárga újburgonyával és „Wein.s” spárgasonkával; badeni spárgafőzelék „Wein-s” sonkával töltött palacsintával; eredeti „Wolf’s” fehér kolbász pereccel és édes mustárral; sváb sajttál szőlővel. Mindehhez természetesen helyi fehérbort, Alde Gott Rivaner & Rieslinget (2008) ajánlanak mostantól a betérőknek május 24-ig a szálloda konyhájáról, ahol Roland Holzer irányítja csapata munkáját. A különleges németországi alapanyagokat pedig Ralph W. Lederle cége, a Hanseatic Trade Kft. szállítja a Kempinskiben most zajló Baden-Württembergi Gasztronómiai Fesztiválhoz.
Spárga Brinkmann doktoréktól
A nyolcvanas évek kedvenc tévésorozata volt egész Európában a Fekete-erdő Klinika, Brinkmann doktorék háza, és pont ez az a hely – a Duna eredetének vidéke -, amelyik az egyik legízletesebb spárgatermelő terület egész Németországban.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben
A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.