Stratégiai partnerség egy rummal?

A FLAVA Kitchen & More hazánkban elsőként kötött partnerséget az LVMH csoporthoz tartozó Eminente rum márkával és magyarországi képviselőjükkel, a Fine Brands Company Zrt-vel.

Az együttműködés keretében márka termékei hangsúlyosabban jelennek meg ezentúl az étterem italkínálatában, valamint új termék bevezetése esetén a Flavában debütál majd az ital.

A megállapodásnak köszönhetően a FLAVA lett az Eminente első nagykövete.

A tökéletes kubai: íme, az Eminente rum / Forrás: FLAVA Kitchen
A tökéletes kubai: íme, az Eminente rum / Forrás: FLAVA Kitchen

Az Eminente a 19. századi kubai rum reneszánszát testesíti meg. A kubai rummesterek legrangosabb kitüntetését, a Primer Maestro del Ron Cubano címet elnyerő César Martí által készített és tervezett Eminente kiemelkedik a kubai rumok közül, ugyanis

termékei tartalmazzák a legmagasabb arányban az aguardientes-t.  Az aguardientes, azaz a kubai melaszból készült eaux-de-vie (egy nyers párlat, amely érleletlen és melaszból készül, az eau-de-vie franciául az „élet vizét” jelenti) adja az Eminente gazdag, összetett, gazdag aromájú ízvilágát.

Az étterem és a márka együttműködése a közös célokon, értékrenden és stílusvilágon alapul. Az Eminente jellegzetes jegyei vizuálisan is megjelennek az étteremben, emellett az italkínálatban hangsúlyosabban szerepelnek a márka termékei és az ezeken alapuló koktélok. A jövőben új termék bevezetése esetén, a Flavában kóstolhatják meg majd először a vendégek a különleges rumokat.

Izgatottak vagyunk, hogy egy olyan márka flagship egységévé válhattunk, amely stílusa és filozófiája megegyezik éttermünkével. Hatalmas elismerés számunkra, hogy Magyarországon elsőként dolgozhatunk együtt az Eminentével ilyen szinten.

– mondta Mesterházy László, a FLAVA vezetője.

 

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.