Széll Tamásék szilvesztere

Széll Tamás és Szulló Szabina az év utolsó napján sem hazudtolják meg magukat: szilveszteri menüjük  köszönőviszonyban sincs a hagyományos évbúcsúztató fogásokkal. 

Számtalan hagyomány kapcsolódik az év utolsó és első napjához, mit szabad vagy mit tilos enni, nehogy a szerencse elkerüljön bennünket a következő időszakban. Széll Tamás és Szulló Szabina egy igazán ütős szilveszteri menüt álmodott meg az év utolsó napjára, mely menüsorban a hagyományoktól eltérően nem malacsült és lencsefőzelék szerepel, hanem egy saját koncepció alapján megálmodott izgalmas ételsor, amelyet imádott helyükön, a Standban ők maguk készítenek, és szolgálnak fel szilveszter este 7 órától vendégeiknek:

Íme, a teljes menüsor, év búcsúztató Széll-Szulló módra:

Kacsamáj, sárga cékla, füstölt mogyoró

Selyei fürjjel töltött derelye, marinált körte

Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás

Beregi csirke, szarvasgomba, pecsenyelé

Szarvasgerinc, lassan sült hagyma, lencse

Palacsinta, mogyoró, csokoládé  

Mákfagylalt, tökmag praliné, vanília

Petit fours 

Forrás: Vendég / Arterego


Andy Warhol és az Absolut vodka

Andy Warhol és az Absolut vodka 

Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban

Vörösborfesztivál-nyitány Villányban 

A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...
Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal

Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal 

Christian André Pettersen és Dalnoki Bence együtt főztek a METRO Gasztroakadémia konyháján.
Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be 

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.
Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék  

Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság

Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság 

A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Ünnepi rendezvény a Vámház körúton

Ünnepi rendezvény a Vámház körúton 

A mozgó éttermek a Vámház körúton ünneplik a századik rendezvényt.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól

Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól 

Tízezreket várnak az ország sörbulijára a Városligeti Műjégpályára.
A világ legszebb történelmi kávéházainak koronaékszere a pesti New York Kávéház

A világ legszebb történelmi kávéházainak koronaékszere a pesti New York Kávéház 

Emléktáblát kapott a Historic Cafés Route-tól a New York Kávéház.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.