Szeptember, Vár, Borfesztivál

Szeptember 7-10-ig tart nyitva Európa legszebb helyszínén, a Budai Várban, a Budapest Borfesztivál.

Huszonhatodszor nyitja meg kapuit szeptemberben a Budapest Borfesztivál a Budai Várban, ahol a főváros legimpozánsabb panorámáját élvezve kóstolhatják meg a látogatók közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát.  

Újdonság lesz, hogy idén limitált mennyiségű, egyedi grafikával készült exkluzív poharakkal (2017 darabos limitált mennyiségben) várják a vendégeket.

Fontos szakmai és borimádó amatőröknek szóló kísérő program lesz idén is a Boregyetem, amelynek során a kétnapos előadás- és kóstolósorozat a leginkább aktuális borászati témákat érinti. A programot szeptember 4-én és 5-én tartják a MOM Kulturális Központban.

1. NAP PROGRAMJA

Borértékelések útvesztőjében  

VinAgora Nemzetközi Borverseny Előadó: Zilai Zoltán igazgató - VinAgora Nemzetközi Borverseny, Budapest Borfesztivál elnök - Magyar Bor Akadémia

WineFlow Előadó: Németh Richárd borblogger

Borpiac és borfogyasztási szokások Előadó: Romsics László ügyvezető igazgató - Csányi Pincészet

2. NAP PROGRAMJA

Vendégország: Chile

Chile a világ 5. legnagyobb borexportáló országa, míg bortermelése a 7. legnagyobb. Egy délután kevés, hogy mindent megtudjon a dél-amerikai ország bortermeléséről, borvidékeiről, de ismereteit biztosan bővíteni tudjuk az előadások során. A 26. Budapest Borfesztivál vendégországának standjainál a fesztivál ideje alatt még jobban megismerkedhet az ország boraival.

Chile bortermelésének bemutatása - Európai Export Manager előadása - az ország borainak áttekintése - borkészítési eljárások - borvidékek sajátosságai - bor exportálása

Borok kóstolása A kóstolást levezeti Dr. Kosárka József borszakíró, nemzetközi borbíra, Magyarország korábbi chilei nagykövete

Forrás: Budapest Borfesztivál / Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.