A Michelin-csillagos sztárséfhez egy 600 aláírást tartalmazó petíciót juttattak el, amelyben azt kérik, ne szolgáljanak fel több libamájat az 53 szobás exeteri Abode hotelban lévő éttermében. A petíció átadása közben folyamatosan spagettivel etettek egy önkéntest, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen „kegyetlen” étel a libamáj, amely akkor lesz megfelelő minőségű, ha tömik az állatot. Sharon Howe, az Exeteri Állatbarátok Szövetségének képviselője elismerte, hogy a helyzet ironikus, hiszen Caines többnyire a helyi termelők által előállított alapanyagokat használja, ami szerintük is nagyon helyes. De – mint mondják -, olyan terméket is behozat az országba – a libamájat -, amelyet Nagy Britanniában nem szabad előállítani, mert ellentétben áll az állatvédelmi törvénnyel. Angliában egyébként nem ez az első hasonló akció: a múlt hónapban a bath-i Minibar éttermet kényszerítették arra az állatvédők, hogy levegye az étlapjáról a libamájat. (www.caterersearch.com)
Sztárszakács az állatvédők célkeresztjében
Állatvédők arra szólították fel Michael Caines angol sztárséfet, hogy devoni éttermeiben vegye le az étlapról a libamájat.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.