A Michelin-csillagos sztárséfhez egy 600 aláírást tartalmazó petíciót juttattak el, amelyben azt kérik, ne szolgáljanak fel több libamájat az 53 szobás exeteri Abode hotelban lévő éttermében. A petíció átadása közben folyamatosan spagettivel etettek egy önkéntest, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen „kegyetlen” étel a libamáj, amely akkor lesz megfelelő minőségű, ha tömik az állatot. Sharon Howe, az Exeteri Állatbarátok Szövetségének képviselője elismerte, hogy a helyzet ironikus, hiszen Caines többnyire a helyi termelők által előállított alapanyagokat használja, ami szerintük is nagyon helyes. De – mint mondják -, olyan terméket is behozat az országba – a libamájat -, amelyet Nagy Britanniában nem szabad előállítani, mert ellentétben áll az állatvédelmi törvénnyel. Angliában egyébként nem ez az első hasonló akció: a múlt hónapban a bath-i Minibar éttermet kényszerítették arra az állatvédők, hogy levegye az étlapjáról a libamájat. (www.caterersearch.com)
Sztárszakács az állatvédők célkeresztjében
Állatvédők arra szólították fel Michael Caines angol sztárséfet, hogy devoni éttermeiben vegye le az étlapról a libamájat.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.