Tányérhús és panoráma

A Városligeti Műjégpálya gyönyörűen felújított központi épületében 2013. szeptember 26-án hivatalosan is megnyitott a Városligeti Café & Bár. Ez a történelmi környezetbe költöztetett, tradicionális értékeket is bemutató, mégis szerethetően mai kávéház és bár, polgári bisztró ételkínálattal, és modern háttérzenével várja vendégeit. A hely különlegességei közé tartozik a 3 féle babkávéból rendelhető frissen pörkölt Liget kávé, az ízletes Tányérhús valamint az egyedülálló történelmi panoráma.

A Városliget egy zöld oázis a nagyváros szívében, ahova bármikor el lehet menekülni egy félórára, fél napra. A középkorban még a főurak kedvelt pihenő és vadászterülete volt, mára pedig – alkalmazkodva az idők változásához – bámészkodó turisták, andalgó szerelmesek, sétálgató kutyások, bringások és más városi szökevények otthona. Kapujában található a  Városligeti Café & Bár, ez a történelmi környezetbe költöztetett, tradicionális értékeket is bemutató, mégis szerethetően mai kávéház és bár, polgári bisztró ételkínálattal valamint modern háttérzenével.

A valós kivitelezést 9 hónapos kutatói, előkészítői és tervezői munka előzte meg. Kiemelt szempont volt a történelmi-kulturális folytonosság megteremtése, megtartása, a múlt értékeinek bemutatása. A megvalósítás viszonylag gyorsan, 3 hónap alatt zajlott le, köszönhetően a jól megtervezett és pénzügyileg előkészített munkának, valamint a gondosan kiválasztott alvállalkozói körnek. Az építést több szakaszra bontottuk, és párhuzamosan zajlott a konyha és a kávéházi enteriőr kialakítása.

A munka során nagy hangsúlyt kapott a kiváló és legkorszerűbb konyha-technológia megtervezése és beépítése, valamint az egyedi, valóban otthonos, bensőséges hangulat megteremtése. A megvalósítás során több mint 100 szakember dolgozott együtt, mérnökök, műszaki ellenőrök, örökségvédők, kutatók, művészek és mester iparosok.

A teljes beruházás költsége meghaladta a 230 millió forintot, melynek nagy része magán tőkéből származott, de számottevő, közel 30 milliós támogatást is kaptunk pályázat útján. A teljes beruházás megtérülésre 5-6 esztendőt számolunk, melynek eléréséhez természetesen nagy szükség van szakképzett munkatársaink elhivatottságára. A komplexumban jelenleg 29 fő dolgozik, de érett szakaszban ez a létszám elérheti az 50 főt is, vagyis közel félszáz embernek biztosítva munkát, megélhetést. Összességében úgy látjuk, hogy a Városligeti Műjégpályán most megvalósult fejlesztés hazai, de régiós szempontból mindenképpen számottevő beruházás. A belsőépítészeti munkák a Szilas Ádám vezette, Ádám Design Belsőépítészeti stúdió tervei alapján készültek el.


Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat

Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat 

2024. szeptember 20-án hivatalosan bejelentésre került, kik az idei év díjazottjai.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza

Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza 

Az 50 Top Pizza Awards listája a  világ legjobb pizzáit rangsorolja. A győztes ezúttal azonban nem egy olasz étterem lett!
A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.