Tányérhús és panoráma

A Városligeti Műjégpálya gyönyörűen felújított központi épületében 2013. szeptember 26-án hivatalosan is megnyitott a Városligeti Café & Bár. Ez a történelmi környezetbe költöztetett, tradicionális értékeket is bemutató, mégis szerethetően mai kávéház és bár, polgári bisztró ételkínálattal, és modern háttérzenével várja vendégeit. A hely különlegességei közé tartozik a 3 féle babkávéból rendelhető frissen pörkölt Liget kávé, az ízletes Tányérhús valamint az egyedülálló történelmi panoráma.

A Városliget egy zöld oázis a nagyváros szívében, ahova bármikor el lehet menekülni egy félórára, fél napra. A középkorban még a főurak kedvelt pihenő és vadászterülete volt, mára pedig – alkalmazkodva az idők változásához – bámészkodó turisták, andalgó szerelmesek, sétálgató kutyások, bringások és más városi szökevények otthona. Kapujában található a  Városligeti Café & Bár, ez a történelmi környezetbe költöztetett, tradicionális értékeket is bemutató, mégis szerethetően mai kávéház és bár, polgári bisztró ételkínálattal valamint modern háttérzenével.

A valós kivitelezést 9 hónapos kutatói, előkészítői és tervezői munka előzte meg. Kiemelt szempont volt a történelmi-kulturális folytonosság megteremtése, megtartása, a múlt értékeinek bemutatása. A megvalósítás viszonylag gyorsan, 3 hónap alatt zajlott le, köszönhetően a jól megtervezett és pénzügyileg előkészített munkának, valamint a gondosan kiválasztott alvállalkozói körnek. Az építést több szakaszra bontottuk, és párhuzamosan zajlott a konyha és a kávéházi enteriőr kialakítása.

A munka során nagy hangsúlyt kapott a kiváló és legkorszerűbb konyha-technológia megtervezése és beépítése, valamint az egyedi, valóban otthonos, bensőséges hangulat megteremtése. A megvalósítás során több mint 100 szakember dolgozott együtt, mérnökök, műszaki ellenőrök, örökségvédők, kutatók, művészek és mester iparosok.

A teljes beruházás költsége meghaladta a 230 millió forintot, melynek nagy része magán tőkéből származott, de számottevő, közel 30 milliós támogatást is kaptunk pályázat útján. A teljes beruházás megtérülésre 5-6 esztendőt számolunk, melynek eléréséhez természetesen nagy szükség van szakképzett munkatársaink elhivatottságára. A komplexumban jelenleg 29 fő dolgozik, de érett szakaszban ez a létszám elérheti az 50 főt is, vagyis közel félszáz embernek biztosítva munkát, megélhetést. Összességében úgy látjuk, hogy a Városligeti Műjégpályán most megvalósult fejlesztés hazai, de régiós szempontból mindenképpen számottevő beruházás. A belsőépítészeti munkák a Szilas Ádám vezette, Ádám Design Belsőépítészeti stúdió tervei alapján készültek el.


Vezérváltás a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari cégénél

Vezérváltás a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari cégénél 

Hein Schumacher vezérigazgató helyére Fernando Fernandez pénzügyi igazgató kerül.
Nagy Márton: pályázati lehetőség falusi kiskocsmáknak

Nagy Márton: pályázati lehetőség falusi kiskocsmáknak 

Egymilliárd forintra pályázhatnak az ezer fő alatti településen működő kiskocsmák, bárok és borozók.
Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán

Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán 

Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton a városban.
Kihirdették az Év Mentes Séfjeit

Kihirdették az Év Mentes Séfjeit 

Február 20-án, csütörtökön a METRO Gasztroakadémián idén 7. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt. 
Megvan az ország legjobb lekvárja

Megvan az ország legjobb lekvárja 

Több kategóriában keresték az ország legjobb helyi termékét, a legjobb lekvár címet a Szatmári Éden nyerte el.
Hat furcsa étterem a nagyvilágból

Hat furcsa étterem a nagyvilágból 

A világ számos pontján találhatók olyan éttermek, amelyek nemcsak kulináris élvezeteket kínálnak, hanem egyedi és szokatlan környezetükkel is maradandó élményt nyújtanak.
Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja?

Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja? 

Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 25. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.