Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia

Úgy öltöztették új ruhába az Andrássy Garden névre hallgató éttermet, hogy közben egy percet sem volt zárva. Nem véletlenül, hiszen ugyanabban az épületben van, ahol a CPI Hotels egyik négycsillagos szállodája, a Mamaison Hotel Andrássy működik, ezért nap mint nap a ház vendégeit is kiszolgálja, nem csak az utcáról betérőket. Az újranyitás ünnepélyes pillanataiban, szeptember 25-én, mi is jelen lehettünk.

A meghívott vendégeket – a ház fontos üzleti partnereinek körét – Nagy-Szász István, a CPI Hotels Hungary regionális igazgatója köszöntötte. Aki utánozhatatlanul egyedi beszédében többek közt elmondta, jó is az, ha egy szállodacsoport tulajdonosa pénzt áldoz arra a fejlesztésre, amelynek keretén belül megvalósulhat akár egy étterem felújítása, átalakítása egy szállodában, ahogy ez esetben is történt.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Majd kitért arra, milyen magyar vonatkozású fejlesztések várhatók cégcsoportjuknál a közeljövőben. Néhány szóban ecsetelte a Covid-járvány miatt évekre felfüggesztett Mérleg utcai két szállodájuk további építésének munkálatait – ezek közül az egyik megnyitását 2025 tavaszára tervezik. És ez, a teljes brand- és arculatváltást követően Mamaison Hotel Chain Bridge Budapest néven nyílik majd meg letisztult belső terekkel, elegáns, nagyméretű szobákkal. Másik új budapesti egységük pedig majd ugyanebben az utcában 2025 októberében nyithat az előzetes elképzelések szerint. 96 szobás lesz, a Mamaison Vibe Hotel Budapest Downtown nevet kapta, és a fiatalos vendégkört célozza majd meg.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Hallhattunk arról is, hogy készülőben van egy bécsi szállodanyitásuk is, egyelőre arról annyit tudni, hogy négycsillagos ház lesz, és nagy várakozással tekintenek a tulajdonosok az osztrák szállodapiacra való belépésre.

Az Andrássy Garden étteremigazgatója, Papp Csaba is szót kapott a megnyitón, ő elmondta, hogy éttermükben a tradíció és az innováció jól megférnek egymással, tavaly kezdték a hely felújítását, rebrandingjét, és a nyári hónapok alatt fejezték be tulajdonképpen a munkát.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Az étterem új designja – akárcsak a korábbiak – ismét Varró Zoltán designer tervei alapján készült, aki kérdésünkre elmondta, meghatározó volt számára, hogy a korábbi sötét tónusokat most világosra cserélje, és egy meghitt kerthangulat tükröződjön vissza a belső térben, amely a kinti árnyas kerti világgal harmonizál. Szintén fő szempont volt számára a tervezés során, hogy a magyaros konyha stílusa is megjelenjen az enteriőrben, valamint a ház híres tervezőjének – Hajós Alfrédnek – az öröksége előtt is tiszteleg az árkádokat idéző boltíves formák megjelenítésekor. A mennyezetre nádtapéta került, ami szintén a kerthangulatot erősíti, akárcsak a székek, asztalok és egyéb bútorok a belső térben. Egy bárrészt is kialakítottak a korábbi bárpult mentén, ahol bőséges koktélválasztékkal várják mostantól a vendégeket.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Nem csak a design – a ház étlapja is megújult, jelenleg épp az őszi étlapot „tesztelik”. Amelyben fontos szerepet kapnak a magyar alapanyagok, a magyaros ízvilág. van például a kínálatban kacsamáj pástétom, nyúlpaprikás és egy újragondolt, szarvasgomba pesztó koronával díszített, ízes magyaros lángos is.


 

 


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.