Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia

Úgy öltöztették új ruhába az Andrássy Garden névre hallgató éttermet, hogy közben egy percet sem volt zárva. Nem véletlenül, hiszen ugyanabban az épületben van, ahol a CPI Hotels egyik négycsillagos szállodája, a Mamaison Hotel Andrássy működik, ezért nap mint nap a ház vendégeit is kiszolgálja, nem csak az utcáról betérőket. Az újranyitás ünnepélyes pillanataiban, szeptember 25-én, mi is jelen lehettünk.

A meghívott vendégeket – a ház fontos üzleti partnereinek körét – Nagy-Szász István, a CPI Hotels Hungary regionális igazgatója köszöntötte. Aki utánozhatatlanul egyedi beszédében többek közt elmondta, jó is az, ha egy szállodacsoport tulajdonosa pénzt áldoz arra a fejlesztésre, amelynek keretén belül megvalósulhat akár egy étterem felújítása, átalakítása egy szállodában, ahogy ez esetben is történt.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Majd kitért arra, milyen magyar vonatkozású fejlesztések várhatók cégcsoportjuknál a közeljövőben. Néhány szóban ecsetelte a Covid-járvány miatt évekre felfüggesztett Mérleg utcai két szállodájuk további építésének munkálatait – ezek közül az egyik megnyitását 2025 tavaszára tervezik. És ez, a teljes brand- és arculatváltást követően Mamaison Hotel Chain Bridge Budapest néven nyílik majd meg letisztult belső terekkel, elegáns, nagyméretű szobákkal. Másik új budapesti egységük pedig majd ugyanebben az utcában 2025 októberében nyithat az előzetes elképzelések szerint. 96 szobás lesz, a Mamaison Vibe Hotel Budapest Downtown nevet kapta, és a fiatalos vendégkört célozza majd meg.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Hallhattunk arról is, hogy készülőben van egy bécsi szállodanyitásuk is, egyelőre arról annyit tudni, hogy négycsillagos ház lesz, és nagy várakozással tekintenek a tulajdonosok az osztrák szállodapiacra való belépésre.

Az Andrássy Garden étteremigazgatója, Papp Csaba is szót kapott a megnyitón, ő elmondta, hogy éttermükben a tradíció és az innováció jól megférnek egymással, tavaly kezdték a hely felújítását, rebrandingjét, és a nyári hónapok alatt fejezték be tulajdonképpen a munkát.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Az étterem új designja – akárcsak a korábbiak – ismét Varró Zoltán designer tervei alapján készült, aki kérdésünkre elmondta, meghatározó volt számára, hogy a korábbi sötét tónusokat most világosra cserélje, és egy meghitt kerthangulat tükröződjön vissza a belső térben, amely a kinti árnyas kerti világgal harmonizál. Szintén fő szempont volt számára a tervezés során, hogy a magyaros konyha stílusa is megjelenjen az enteriőrben, valamint a ház híres tervezőjének – Hajós Alfrédnek – az öröksége előtt is tiszteleg az árkádokat idéző boltíves formák megjelenítésekor. A mennyezetre nádtapéta került, ami szintén a kerthangulatot erősíti, akárcsak a székek, asztalok és egyéb bútorok a belső térben. Egy bárrészt is kialakítottak a korábbi bárpult mentén, ahol bőséges koktélválasztékkal várják mostantól a vendégeket.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Nem csak a design – a ház étlapja is megújult, jelenleg épp az őszi étlapot „tesztelik”. Amelyben fontos szerepet kapnak a magyar alapanyagok, a magyaros ízvilág. van például a kínálatban kacsamáj pástétom, nyúlpaprikás és egy újragondolt, szarvasgomba pesztó koronával díszített, ízes magyaros lángos is.


 

 


Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.