Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia

Úgy öltöztették új ruhába az Andrássy Garden névre hallgató éttermet, hogy közben egy percet sem volt zárva. Nem véletlenül, hiszen ugyanabban az épületben van, ahol a CPI Hotels egyik négycsillagos szállodája, a Mamaison Hotel Andrássy működik, ezért nap mint nap a ház vendégeit is kiszolgálja, nem csak az utcáról betérőket. Az újranyitás ünnepélyes pillanataiban, szeptember 25-én, mi is jelen lehettünk.

A meghívott vendégeket – a ház fontos üzleti partnereinek körét – Nagy-Szász István, a CPI Hotels Hungary regionális igazgatója köszöntötte. Aki utánozhatatlanul egyedi beszédében többek közt elmondta, jó is az, ha egy szállodacsoport tulajdonosa pénzt áldoz arra a fejlesztésre, amelynek keretén belül megvalósulhat akár egy étterem felújítása, átalakítása egy szállodában, ahogy ez esetben is történt.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Majd kitért arra, milyen magyar vonatkozású fejlesztések várhatók cégcsoportjuknál a közeljövőben. Néhány szóban ecsetelte a Covid-járvány miatt évekre felfüggesztett Mérleg utcai két szállodájuk további építésének munkálatait – ezek közül az egyik megnyitását 2025 tavaszára tervezik. És ez, a teljes brand- és arculatváltást követően Mamaison Hotel Chain Bridge Budapest néven nyílik majd meg letisztult belső terekkel, elegáns, nagyméretű szobákkal. Másik új budapesti egységük pedig majd ugyanebben az utcában 2025 októberében nyithat az előzetes elképzelések szerint. 96 szobás lesz, a Mamaison Vibe Hotel Budapest Downtown nevet kapta, és a fiatalos vendégkört célozza majd meg.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Hallhattunk arról is, hogy készülőben van egy bécsi szállodanyitásuk is, egyelőre arról annyit tudni, hogy négycsillagos ház lesz, és nagy várakozással tekintenek a tulajdonosok az osztrák szállodapiacra való belépésre.

Az Andrássy Garden étteremigazgatója, Papp Csaba is szót kapott a megnyitón, ő elmondta, hogy éttermükben a tradíció és az innováció jól megférnek egymással, tavaly kezdték a hely felújítását, rebrandingjét, és a nyári hónapok alatt fejezték be tulajdonképpen a munkát.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Az étterem új designja – akárcsak a korábbiak – ismét Varró Zoltán designer tervei alapján készült, aki kérdésünkre elmondta, meghatározó volt számára, hogy a korábbi sötét tónusokat most világosra cserélje, és egy meghitt kerthangulat tükröződjön vissza a belső térben, amely a kinti árnyas kerti világgal harmonizál. Szintén fő szempont volt számára a tervezés során, hogy a magyaros konyha stílusa is megjelenjen az enteriőrben, valamint a ház híres tervezőjének – Hajós Alfrédnek – az öröksége előtt is tiszteleg az árkádokat idéző boltíves formák megjelenítésekor. A mennyezetre nádtapéta került, ami szintén a kerthangulatot erősíti, akárcsak a székek, asztalok és egyéb bútorok a belső térben. Egy bárrészt is kialakítottak a korábbi bárpult mentén, ahol bőséges koktélválasztékkal várják mostantól a vendégeket.

Forrás: Kondics Ábel
Forrás: Kondics Ábel

Nem csak a design – a ház étlapja is megújult, jelenleg épp az őszi étlapot „tesztelik”. Amelyben fontos szerepet kapnak a magyar alapanyagok, a magyaros ízvilág. van például a kínálatban kacsamáj pástétom, nyúlpaprikás és egy újragondolt, szarvasgomba pesztó koronával díszített, ízes magyaros lángos is.


 

 


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.