A meghívott vendégeket – a ház fontos üzleti partnereinek körét – Nagy-Szász István, a CPI Hotels Hungary regionális igazgatója köszöntötte. Aki utánozhatatlanul egyedi beszédében többek közt elmondta, jó is az, ha egy szállodacsoport tulajdonosa pénzt áldoz arra a fejlesztésre, amelynek keretén belül megvalósulhat akár egy étterem felújítása, átalakítása egy szállodában, ahogy ez esetben is történt.
Majd kitért arra, milyen magyar vonatkozású fejlesztések várhatók cégcsoportjuknál a közeljövőben. Néhány szóban ecsetelte a Covid-járvány miatt évekre felfüggesztett Mérleg utcai két szállodájuk további építésének munkálatait – ezek közül az egyik megnyitását 2025 tavaszára tervezik. És ez, a teljes brand- és arculatváltást követően Mamaison Hotel Chain Bridge Budapest néven nyílik majd meg letisztult belső terekkel, elegáns, nagyméretű szobákkal. Másik új budapesti egységük pedig majd ugyanebben az utcában 2025 októberében nyithat az előzetes elképzelések szerint. 96 szobás lesz, a Mamaison Vibe Hotel Budapest Downtown nevet kapta, és a fiatalos vendégkört célozza majd meg.
Hallhattunk arról is, hogy készülőben van egy bécsi szállodanyitásuk is, egyelőre arról annyit tudni, hogy négycsillagos ház lesz, és nagy várakozással tekintenek a tulajdonosok az osztrák szállodapiacra való belépésre.
Az Andrássy Garden étteremigazgatója, Papp Csaba is szót kapott a megnyitón, ő elmondta, hogy éttermükben a tradíció és az innováció jól megférnek egymással, tavaly kezdték a hely felújítását, rebrandingjét, és a nyári hónapok alatt fejezték be tulajdonképpen a munkát.
Az étterem új designja – akárcsak a korábbiak – ismét Varró Zoltán designer tervei alapján készült, aki kérdésünkre elmondta, meghatározó volt számára, hogy a korábbi sötét tónusokat most világosra cserélje, és egy meghitt kerthangulat tükröződjön vissza a belső térben, amely a kinti árnyas kerti világgal harmonizál. Szintén fő szempont volt számára a tervezés során, hogy a magyaros konyha stílusa is megjelenjen az enteriőrben, valamint a ház híres tervezőjének – Hajós Alfrédnek – az öröksége előtt is tiszteleg az árkádokat idéző boltíves formák megjelenítésekor. A mennyezetre nádtapéta került, ami szintén a kerthangulatot erősíti, akárcsak a székek, asztalok és egyéb bútorok a belső térben. Egy bárrészt is kialakítottak a korábbi bárpult mentén, ahol bőséges koktélválasztékkal várják mostantól a vendégeket.
Nem csak a design – a ház étlapja is megújult, jelenleg épp az őszi étlapot „tesztelik”. Amelyben fontos szerepet kapnak a magyar alapanyagok, a magyaros ízvilág. van például a kínálatban kacsamáj pástétom, nyúlpaprikás és egy újragondolt, szarvasgomba pesztó koronával díszített, ízes magyaros lángos is.