„A vendéglátásnak pont úgy megy, ahogy a vendégeknek. Ha a cégek és a vendégek a fékre lépnek, azt mi is megérezzük.” – magyarázta Ernst Fischer, a DEHOGA elnöke a statisztikai hivatal számait. A válság nem egyformán érintette a különböző szegmenseket. Azok az egységek, amelyek üzleti ebédekre, céges rendezvényekre vagy konferenciákra specializálódtak, átlag fölötti veszteséget voltak kénytelenek elszenvedni, míg a privát vendégek fogyasztása nagyjából stabil maradt. „Az emberek el akarják felejteni a válságot. Amit mi nyújtunk nekik, az egy kis szabadság a mindennapokban.” – tette hozzá Fischer. Az, hogy milyen lesz az idei év, szerinte nem kis mértékben attól függ, a politikusok meg tudják-e hozni a szükséges döntéseket. Ezek közül az ágazat képviselői szerint az egyik legfontosabb az áfa csökkentése a szállodák és az éttermek számára. (Társlapunk, a Vendég és Hotel)
Több, mint 5 százalékkal csökkent a vendéglátók forgalma Németországban
Németországban a vendéglátás forgalma reálértékben 5,2 százalékkal csökkent az előző évihez képest. A legnagyobb veszteségeket a szállodák és a cateringesek szenvedték el.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.